Σε συστημική τράπεζα, από τις πλέον αναπτυσσόμενες, μισθώθηκε σύμφωνα με τις πληροφορίες το εμβληματικό ακίνητο της πρώην Εμπορικής Τράπεζας στην συμβολή των οδών Αβέρωφ και Καρπάθου, στην καρδιά του εμπορικού κέντρου της πόλεως Ρόδου.
Το συγκεκριμένο ακίνητο έχει περιέλθει στην ιδιοκτησία ανώνυμης εταιρείας, συμφερόντων γνωστού Ροδίτη επιχειρηματία, που δραστηριοποιήθηκε επί σειράν ετών στον ξενοδοχειακό κλάδο από την Alpha Bank.
Κατόπιν συγκεκριμένα απευθείας διαπραγμάτευσης με την τράπεζα, που σκοπεύει να εκποιήσει κι άλλα ακίνητά της στο νησί έως το τέλος του 2022, ο επιχειρηματίας αγόρασε έναντι τιμήματος, που δεν έγινε γνωστό, το τριώροφο ακίνητο, συνολικού εμβαδού 590 τ.μ., προκειμένου να το αξιοποιήσει.
Για την εκμίσθωση του κεντρικού ακινήτου είχε εκδηλωθεί ήδη ενδιαφέρον από γνωστούς εμπορικούς ομίλους ως και ντόπιους, αλλά δεν είχε υπάρξει συμφωνία με κανέναν.
Χθες έγινε γνωστό ότι το ακίνητο έχει ήδη μισθωθεί και άμεσα θα κινηθούν οι διαδικασίες διαμόρφωσης του προκειμένου να αξιοποιηθεί ως το κεντρικό κατάστημα συστημικής τράπεζας.
Στο μεταξύ πληροφορίες της «δημοκρατικής» αναφέρουν ότι εντός του προσεχούς τριμήνου θα έχουν ολοκληρωθεί και οι δικαδικασίες αξιοποίησης και του κεντρικού ακινήτου ιδιοκτησίας του προέδρου του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννη Πάππου.
Η γνωστή εταιρεία «Αφοί Πάππου ΑΕΒΕ» στην ιδιοκτησία της οποίας βρίσκεται το πρώτο και μεγαλύτερο πολυκατάστημα στο νησί, στην «καρδιά» του εμπορικού κέντρου, στην οδό 25ης Μαρτίου, μετά την αναστολή της λειτουργίας του τον Νοέμβριο του 2011, είχε πωληθεί, στην εταιρεία «Policoro Limited», που εδρεύει στην Λεμεσό.
Η εταιρεία πώλησε το ακίνητο στον κ. Πάππου ο οποίος έχει ολοκληρώσει σχεδόν το πρώτο σκέλος των εργασιών αποκατάστασης του ακινήτου για να το αξιοποιήσει.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ