Ειδήσεις

Εφορία: Τι αλλάζει στη χωροταξία των ΔΟΥ από τις 15 Μαρτίου

Σε νέες αλλαγές στη χωροταξία των εφοριών προχωρεί από τις 15 Μαρτίου η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων του υπουργείου Οικονομικών. Ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιών Εσόδων κ. Χ. Θεοχάρης διαπίστωσε το τελευταίο διάστημα την ανάγκη έναρξης λειτουργίας περισσότερων του ενός τμημάτων ελέγχων σε κάποιες εφορίες.

Έτσι, από τις 15Μαρτίου 2014 θα λειτουργήσουν «διπλά» τμήματα «Ελέγχων» στις εφορίες : ΔΟΥ Α’ Αθηνών, ΔΟΥ ΙΖ’ Αθηνών, ΔΟΥ Κηφισιάς, ΔΟΥ Παλλήνης, ΔΟΥ Α’ Πειραιά, ΔΟΥ Ε’ Πειραιά, ΔΟΥ ΦΑΕ Θεσσαλονίκης, ΔΟΥ Θεσσαλονίκης, ΔΟΥ Ιωαννίνων, ΔΟΥ Ρόδου και ΔΟΥ Χανίων. Ο κ. Θεοχάρης θεωρεί ότι με τις παρεμβάσεις αυτές τα τμήματα ελέγχου και το δικαστικό των εφοριών μπορούν να φέρουν εισπρακτικά αποτέλεσμα.

Ακόμη, ο Γενικός Γραμματέας Δημοσιών Εσόδων αποφάσισε την μετονομασίας κάποιων ΔΟΥ, ύστερα από την ολοκλήρωση της ένταξης τους στο νέο TAXIS. Έτσι, από τις 15 Μαρτίου, οι κάτωθι εφορίες θα ονομασθούν ως εξής:

α) Την «Δ.Ο.Υ. ΣΤ’ (ΣΤ’ – Ζ’) Αθηνών – (ΣΤ’ [ΣΤ’ – Ζ’] – Ε’ [Ε’ – Θ’] – ΙΣΤ’) σε «Δ.Ο.Υ. ΣΤ’ Αθηνών», με έδρα τον Δήμο Αθηναίων.

β) Την «Δ.Ο.Υ. Αγρινίου (Αγρινίου – Αστακού – Θέρμου – Αμφιλοχίας – Βόνιτσας)» σε «Δ.Ο.Υ. Αγρινίου», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Αγρινίου του Δήμου Αγρινίου.

γ) Την «Δ.Ο.Υ. Αιγίου (Αιγίου – Ακράτας – Καλαβρύτων – Κλειτορίας)» σε «Δ.Ο.Υ. Αιγίου », με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Αιγίου του Δήμου Αιγιαλείας.

δ) Την «Δ.Ο.Υ. Αλεξανδρούπολης (Αλεξανδρούπολης – Σουφλίου)» σε «Δ.Ο.Υ. Αλεξανδρούπολης», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Αλεξανδρούπολης του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

ε) Την «Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας (Αμαλιάδας – Βάρδας – Γαστούνης Λεχαινών)» σε «Δ.Ο.Υ. Αμαλιάδας», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Αμαλιάδας του Δήμου Ήλιδας.

στ) Την «Δ.Ο.Υ. Άμφισσας (Άμφισσας -Λιδωρικίου)» σε «Δ.Ο.Υ. Άμφισσας», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Αμφίσσης του Δήμου Δελφών.

ζ) Την «Δ.Ο.Υ. Βέροιας (Βέροιας – Αλεξάνδρειας – Νάουσας)» σε «Δ.Ο.Υ. Βέροιας», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Βέροιας του Δήμου Βέροιας.

η) Την «Δ.Ο.Υ. Γρεβενών (Γρεβενών – Δεσκάτης)», σε «Δ.Ο.Υ. Γρεβενών», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Γρεβενών του Δήμου Γρεβενών.

θ) Την «Δ.Ο.Υ. Δράμας (Δράμας – Νευροκοπίου)» σε «Δ.Ο.Υ. Δράμας», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Δράμας του Δήμου Δράμας.

ι) Την «Δ.Ο.Υ. Έδεσσας (Έδεσσας – Σκύδρας – Αριδαίας)» σε «Δ.Ο.Υ. Έδεσσας», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Εδέσσης του Δήμου Έδεσσας.

ια) Την «Δ.Ο.Υ. Ηγουμενίτσας (Ηγουμενίτσας – Παραμυθιάς – Φιλιατών)» σε «Δ.Ο.Υ. Ηγουμενίτσας», με έδρα την Δημοτική Ενότητα Ηγουμενίτσης του Δήμου Ηγουμενίτσας.

ιβ) Την «Δ.Ο.Υ. Ηλιούπολης (Ηλιούπολης – Αργυρούπολης)» σε «Δ.Ο.Υ. Ηλιούπολης», με έδρα τον Δήμο Ηλιουπόλεως.

ιγ) Την «Δ.Ο.Υ. Α΄ Θεσσαλονίκης (Α΄-Β΄ [Β’ – Γ’ ] Θεσσαλονίκης)» σε «Δ.Ο.Υ. Α’ Θεσσαλονίκης», με έδρα την Δημοτική Ενότητα Θεσσαλονίκης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

ιδ) Την «Δ.Ο.Υ. Δ’ Θεσσαλονίκης (Δ’ – Θ’ – Ι’ Θεσσαλονίκης)» σε «Δ.Ο.Υ. Δ’ Θεσσαλονίκης», με έδρα την Δημοτική Ενότητα Θεσσαλονίκης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

ιε) Την «Δ.Ο.Υ. ΣΤ’ Θεσσαλονίκης (ΣΤ’ Θεσσαλονίκης – Τούμπας)» σε «Δ.Ο.Υ. ΣΤ’ Θεσσαλονίκης», με έδρα την Δημοτική Ενότητα Θεσσαλονίκης του Δήμου Θεσσαλονίκης.

ιστ) Την «Δ.Ο.Υ. Καρδίτσας (Καρδίτσας – Μουζακίου – Παλαμά – Σοφάδων)» σε «Δ.Ο.Υ. Καρδίτσας», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Καρδίτσης του Δήμου Καρδίτσας.

ιζ) Την «Δ.Ο.Υ. Καστοριάς (Καστοριάς – Άργους Ορεστικού – Νεστορίου)» σε «Δ.Ο.Υ. Καστοριάς», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Καστοριάς του Δήμου Καστοριάς.

ιη) Την «Δ.Ο.Υ. Κατερίνης (Α’ – Β’) – (Κατερίνης Α’ – Β’ – Αιγινίου)» σε «Δ.Ο.Υ. Κατερίνης», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Κατερίνης του Δήμου Κατερίνης.

ιθ) Την «Δ.Ο.Υ. Κιλκίς (Κιλκίς – Γουμένισσας)» σε «Δ.Ο.Υ. Κιλκίς», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς του Δήμου Κιλκίς.

κ) Την «Δ.Ο.Υ. Κοζάνης (Κοζάνης – Σερβίων – Νεάπολης Βοΐου – Σιάτιστας)» σε «Δ.Ο.Υ. Κοζάνης», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Κοζάνης του Δήμου Κοζάνης.

κα) Την «Δ.Ο.Υ. Κομοτηνής (Κομοτηνής – Σαππών)» σε «Δ.Ο.Υ. Κομοτηνής», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Κομοτηνής του Δήμου Κομοτηνής.

κβ) Την «Δ.Ο.Υ. Λαμίας (Λαμίας – Στυλίδας – Αμφίκλειας – Αταλάντης – Δομοκού – Μακρακώμης)» σε «Δ.Ο.Υ. Λαμίας», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Λαμιέων του Δήμου Λαμιέων.

κγ) Την «Δ.Ο.Υ. Α’ Λάρισας – (Α’ Λάρισας – Αγιάς – Ελασσόνας – Τυρνάβου) σε «Δ.Ο.Υ. Α΄ Λάρισας», με έδρα την Δημοτική Ενότητα Λαρισαίων του Δήμου Λαρισαίων.

κδ) Την «Δ.Ο.Υ. Β’ – Γ’ Λάρισας (Β’ – Γ’ Λάρισας – Φαρσάλων) σε «Δ.Ο.Υ. Β΄ Λάρισας», με έδρα την Δημοτική Ενότητα Λαρισαίων του Δήμου Λαρισαίων.

κε) Την «Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου (Μεσολογγίου – Ναυπάκτου)» σε «Δ.Ο.Υ. Μεσολογγίου», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Μεσολογγίου του Δήμου Ιεράς Πόλης Μεσολογγίου.

κστ) Την «Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου (Ναυπλίου – Κρανιδίου)» σε «Δ.Ο.Υ. Ναυπλίου», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Ναυπλιέων του Δήμου Ναυπλιέων.

κζ) Την «Δ.Ο.Υ. Νέων Μουδανιών (Νέων Μουδανιών – Κασσάνδρας)» σε «Δ.Ο.Υ. Νέων Μουδανιών», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Νέων Μουδανιών του Δήμου Νέας Προποντίδας.

κη) Την «Δ.Ο.Υ. Νίκαιας (Νίκαιας – Κορυδαλλού)» σε «Δ.Ο.Υ. Νίκαιας», με έδρα την Δημοτική Ενότητα Νίκαιας του Δήμου Νίκαιας – Αγίου Ιωάννη Ρέντη.

κθ) Την «Δ.Ο.Υ. Ξάνθης (Α’ – Β’)» σε «Δ.Ο.Υ. Ξάνθης», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Ξάνθης του Δήμου Ξάνθης.

λ) Την «Δ.Ο.Υ. Ορεστιάδας (Ορεστιάδας – Διδυμοτείχου)» σε «Δ.Ο.Υ. Ορεστιάδας», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Ορεστιάδος του Δήμου Ορεστιάδας.

λα) Την «Δ.Ο.Υ. Γ΄ Πατρών (Γ’ – Β’ Πατρών – Κάτω Αχαΐας)» σε «Δ.Ο.Υ. Γ΄ Πατρών», με έδρα την Δημοτική Ενότητα Πατρέων του Δήμου Πατρέων.

λβ) Την «Δ.Ο.Υ. Πολυγύρου (Πολυγύρου – Αρναίας)» σε «Δ.Ο.Υ. Πολυγύρου», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Πολυγύρου του Δήμου Πολυγύρου.

λγ) Την «Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας (Πρέβεζας – Φαναρίου – Πάργας – Φιλιππιάδας)» σε «Δ.Ο.Υ. Πρέβεζας», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Πρέβεζας του Δήμου Πρέβεζας.

λδ) Την «Δ.Ο.Υ. Πύργου (Πύργου – Ζαχάρως – Κρεστένων – Ανδρίτσαινας)» σε «Δ.Ο.Υ. Πύργου», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Πύργου του Δήμου Πύργου.

λε) Την «Δ.Ο.Υ. Α΄ Σερρών (Α’ – Β’ Σερρών – Ηράκλειας – Νέας Ζίχνης – Νιγρίτας – Σιδηροκάστρου» σε «Δ.Ο.Υ. Σερρών», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Σερρών του Δήμου Σερρών.

λστ) Την «Δ.Ο.Υ. Σπάρτης (Σπάρτης – Γυθείου – Αρεόπολης – Μολάων – Νεάπολης Βοιών – Σκάλας – Κροκεών)» σε «Δ.Ο.Υ. Σπάρτης», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Σπαρτιατών του Δήμου Σπάρτης.

λζ) Την «Δ.Ο.Υ. Τρικάλων (Τρικάλων – Καλαμπάκας – Πύλης – Φαρκαδόνας)» σε «Δ.Ο.Υ. Τρικάλων», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Τρικκαίων του Δήμου Τρικκαίων.

λη) Την «Δ.Ο.Υ. Τρίπολης (Τρίπολης – Δημητσάνας – Τροπαίων – Λεωνιδίου – Μεγαλόπολης – Παρ. Άστρους)» σε «Δ.Ο.Υ. Τρίπολης», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Τριπόλεως του Δήμου Τρίπολης.

λθ) Την «Δ.Ο.Υ. Φλώρινας (Φλώρινας – Αμυνταίου)» σε «Δ.Ο.Υ. Φλώρινας», με έδρα την Δημοτική Κοινότητα Φλώρινας του Δήμου Φλώρινας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου