ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Ναυάγιο με 41 μετανάστες στη Μυτιλήνη – Τουλάχιστον πέντε νεκροί

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ναυαγιο Μυτιλήνη

Θρί­λερ εκτυ­λίσ­σε­ται ανοι­κτά της Λέ­σβου καθώς ναυά­γη­σε βάρκα με με­τα­νά­στες και οι ελ­λη­νι­κές Αρχές έχουν ρι­χθεί στη μάχη για τη διά­σω­ση αγνο­ου­μέ­νων.

Μέχρι στιγ­μής έχουν ανα­συρ­θεί τρεις νε­κροί, δύο γυ­ναί­κες και ένας άν­δρας ενώ έχουν εντο­πι­στεί άλλες δύο σοροί – Μέχρι στιγ­μής έχουν δια­σω­θεί 16 άτομα. Κατά δή­λω­σή τους στο πλωτό επέ­βαι­ναν συ­νο­λι­κά 41 άν­θρω­ποι ανά­με­σά τους  δύο ή τρία βρέφη.

Σε εξέ­λι­ξη βρί­σκε­ται η επι­χει­ρή­ση έρευ­νας και διά­σω­σης υπό τον συ­ντο­νι­σμό του EKΣEΔ από 1 Πε­ρι­πο­λι­κό Aνοι­κτή Θα­λάσ­σης, 2 Πε­ρι­πο­λι­κά πλοία ενώ έχει ση­κω­θεί και ένα SUPER PUMA για τον εντο­πι­σμό των αγνο­ού­με­νων στη θα­λάσ­σια πε­ριο­χή Προ­σβο­σκί­δα ανα­το­λι­κά της Λέ­σβου.

Στη πε­ριο­χή πνέ­ουν άνε­μοι βο­ρειο­α­να­το­λι­κοί 6 μπο­φόρ.  Έρευ­νες γί­νο­νται και από ξηράς με χερ­σαία μέσα.

Δεν είχαν καν σω­σί­βιο

Να ση­μειω­θεί ότι, κατά τον εντο­πι­σμό τους, κα­νέ­νας εκ των δια­σω­θέ­ντων δεν έφερε σω­στι­κό εξο­πλι­σμό, δη­λα­δή σω­σί­βιο. Οι και­ρι­κές συν­θή­κες που επι­κρα­τούν είναι δυ­σμε­νείς.

Επτά άτομα, τρεις άντρες, τρεις γυ­ναί­κες και ένα παιδί έχουν με­τα­φερ­θεί με υπο­θερ­μία στο Νο­σο­κο­μείο Μυ­τι­λή­νης όπου και νο­ση­λεύ­ο­νται.

«Τα κύ­μα­τα τους χτυ­πού­σαν πάνω στα κο­φτε­ρά βρά­χια»

Το ναυά­γιο συ­νέ­βη σε και­ρι­κές συν­θή­κες βό­ρειων πα­γω­μέ­νων ανέ­μων έντα­σης 6 Μπο­φόρ.

Σύμ­φω­να με την το­πι­κή ιστο­σε­λί­δα stonisi.gr, που επι­κα­λεί­ται αυ­τό­πτη μάρ­τυ­ρα, λίγο μετά τις 6,30 το πρωί, η βάρκα έπεσε με δύ­να­μη πάνω στα βρά­χια κάτω από το στρα­τιω­τι­κό φυ­λά­κιο της Προ­βο­σκί­δας στον Άγιο Γε­ώρ­γιο της Θερ­μής. Σκί­στη­κε και οι άν­θρω­ποι που επέ­βαι­ναν έπε­σαν στη θά­λασ­σα. «Τα κύ­μα­τα τους χτυ­πού­σαν πάνω στα βρά­χια… Απί­στευ­τες ει­κό­νες με ανή­μπο­ρους αν­θρώ­πους που κο­πα­νιό­ντου­σαν πάνω στα κο­φτε­ρά βρά­χια» λέει.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.