Τοπικές Ειδήσεις

Στην ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗΣ ΑΕ το εμβληματικό ξενοδοχείο ΝΗΡΕΑΣ της Σύμης

Στα χέρια της ΔΙΑΚΟΜΙΧΑΛΗΣ ΑΕ, πέρασε το εμβληματικό ξενοδοχείο ΝΗΡΕΑΣ της Σύμης, κατά την σημερινή δημοπρασία που έκανε ο δήμος Σύμης, αντί του ποσού των 220.000 ευρώ, ετησίως, για 25 χρόνια.

Σύμφωνα με την διακήρυξη της εκμίσθωσης πρόκειται για δημοτικό ακίνητο – ξενοδοχείο κατηγορίας 2* με την επωνυμία «ΝΗΡΕΥΣ» (πρώην δημοτικός ξενώνας Σύμης), συνολικού εμβαδού 1.684,19 τ.μ., αποτελούμενο από ισόγειο, πρώτο όροφο και δεύτερο όροφο, συνολικής εγκεκριμένης δυναμικότητας 40 δωματίων και 78 κλινών, εστιατόριο και αναψυκτήριο – μπαρ, αυλή, στέρνα και περιβάλλοντα χώρο και με όλα τα λοιπά συστατικά και παραρτήματά του, το οποίο βρίσκεται επί της Ακτής Γ. Γεννηματά στην περιοχή «Μουράγιο» της νήσου Σύμης του Δήμου Σύμης.

Σε δήλωσή του ο κ. Γιάννης Χατζής, διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας, ανέφερε: «Αισθάνομαι ιδιαίτερα χαρούμενος που το εμβληματικό αυτό ξενοδοχείο, τοπόσημο για το πανέμορφο νησί της Σύμης, θα περάσει στην διαχείριση της εταιρίας μας. Η οικογένειά μου έχει στενούς δεσμούς με το νησί. Το ίδρυμα υποτροφιών Ανδρέα Ν. Διακομιχάλη, ακόμη και σήμερα 30 χρόνια μετά δίνει υποτροφίες σε νέους συμιακούς, που επιθυμούν να πραγματοποιήσουν πανεπιστημιακές σπουδές. Το ΝΗΡΕΑΣ θα είναι το δεύτερο ξενοδοχείο μας στο νησί, μετά το Akti Pedi και στα επόμενα δύο χρόνια θα προχωρήσουμε σε ανακαινίσεις και των δύο ξενοδοχείων, που κοσμούν αυτόν τον πανέμορφο τόπο».

Ο Μισθωτής, σύμφωνα με την διακήρυξη,  οφείλει, κατά τα δύο (2) πρώτα έτη της μίσθωσης, να αναλάβει το σύνολο της δαπάνης ανακαίνισης ή ανακατασκευής του δημοπρατούμενου ακινήτου ή να προβεί σε τυχόν πρόσθετες παροχές επί αυτού, συνολικού προϋπολογισμού τουλάχιστον 2.000.000,00€, και η ξενοδοχειακή μονάδα που θα λειτουργήσει στο μίσθιο θα είναι επιπέδου τουλάχιστον 4 αστέρων. Για όλες τις απαιτούμενες ενέργειες ο Μισθωτής οφείλει να προβεί στην έκδοση των απαιτούμενων για την υλοποίηση της ανακαίνισης ή ανακατασκευής ή πρόσθετων παροχών, διοικητικών αδειών. Σημεώνεται ότι το κατώτατο μίσθωμα ήταν 72.000 ευρώ.

ΠΗΓΗ money-tourism.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου