Στη δικογραφία δεν αναφέρονται συγκεκριμένες πράξεις των πολιτικών οι οποίες συνιστούν απιστία, δήλωσε σχετικά με την υπόθεση Novartis ο βουλευτής της ΝΔ, αναπληρωτής τομεάρχης εργασίας, κοινωνικής ασφάλισης και κοινωνικής αλληλεγγύης της ΝΔ, και μέλος της εξεταστικής επιτροπής για την Υγεία, Νότης Μηταράκης.

«Το ερώτημα εδώ είναι αν υπάρχει κάποιο αντικειμενικό στοιχείο, το οποίο όμως δεν φαίνεται να υπάρχει στη δικογραφία. Δεν υπάρχουν κάποιοι λογαριασμοί, δεν υπάρχουν έγγραφα, δεν υπάρχουν αποδείξεις γι αυτά τα χρήματα» είπε ο κ. Μηταράκης μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».

Παράλληλα, δήλωσε εντυπωσιασμένος από τη γνώση που έχουν επί του θέματος οι υπουργοί της κυβέρνησης, ζήτησε να δοθεί η δικογραφία στα κόμματα ενώ έκανε λόγο για περίεργες συμπτώσεις αναφερόμενος στο συλλαλητήριο για το θέμα της ονομασίας της πΓΔΜ και την εμφάνιση προστατευόμενου μάρτυρα για την υπόθεση Novartis.

Σε ό,τι αφορά την εμπλοκή μη πολιτικών προσώπων στην υπόθεση είπε ότι όλη αυτή η ιστορία ξεκίνησε από καταγγελία της κυβέρνησης Σαμαρά διά του τότε αν υπουργού υγείας Μάριου Σαλμά, ο οποίος ξεσήκωσε και ξεκίνησε και το θέμα της Novartis ενώ αίσθηση προκάλεσε μια αναφορά του σε βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ.

«Υπάρχει η έντονη φημολογία ή και γνώση ότι οι φαρμακευτικές εταιρείες ξόδευαν πάρα πολλά λεφτά σε γιατρούς γιατί ο γιατρός τελικά είναι αυτός που συνταγογραφεί και υπήρχε και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή που μου έλεγε πρόσφατα ότι και ο ίδιος είχε πάρει λεφτά από τη Novartis. Ήταν τότε η πρακτική. Νόμιμη, παράνομη, θα κριθεί από τη δικαιοσύνη», τόνισε.

Κληθείς να κατονομάσει τον βουλευτή, απάντησε: «να σας πω την αλήθεια δεν θυμάμαι το όνομά του. Μου το είπε στη Βουλή ότι τότε πληρωνόντουσαν όλοι οι γιατροί από τη Novartis και μου το είπε για να μου καταγγείλει στη συζήτηση που κάναμε, αυτό το πλέγμα που υπήρχε».

Σε ερώτηση για τα σκάνδαλα στο χώρο της υγείας και την εξέταση του Άδωνη Γεωργιάδη για το ΚΕΕΛΠΝΟ , ο κ. Μηταράκης απάντησε:

«Αποδείχτηκε περίτρανα χθες ότι ο κ. Γεωργιάδης δεν είχε καμία σχέση με αυτές τις 23 τοποθετήσεις που τον κατηγορεί ο κ. Πολάκης. Αντίθετα ο κ. Γεωργιάδης συγκεκριμένα κατήγγειλε για πλαστογραφία το έγγραφο και κατονόμασε ποιος έχει κάνει την πλαστογραφία. Εμείς ζητήσαμε να γίνει γραφολογική εξέταση που θα αποδείκνυε αν είχε δίκιο ή άδικο. Αντιλαμβάνεστε ότι αν είχε άδικο ο κ. Γεωργιάδης δεν θα ήταν καλό και η πλειοψηφία της Βουλής δεν το δέχτηκε».

enikos.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ