Σε ποινή φυλάκισης 6 ετών και 6 μηνών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα καταδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου ο R. G. Ζ. του D. υπήκοος Ιταλίας, που κρίθηκε ένοχος πρόκλησης επικίνδυνης σωματικής βλάβης κατ’ επιτρεπτή μεταβολή της κατηγορίας για απόπειρα ανθρωποκτονίας, με την οποία παραπέμφθηκε σε δίκη.
Το ίδιο δικαστήριο έκρινε αθώο τον συγκατηγορούμενο του Ι. Μ. του Μ. κάτοικο Ρόδου.
Την 21η Ιουλίου 2013 και περί ώραν 04.00 διασκέδαζαν στο μπαρ «Λίθος» στο Κιοτάρι   οι Ι. Μ. και Σ. Π.. Την ίδια ώρα και στον ίδιο χώρο διασκέδαζαν και οι υπήκοοι Ιταλίας D. Μ. Α. Ν. του S., P. S. του Μ., Β. D. του F., Q. Α. του S. και R. G. Ζ. του D., οι οποίοι παραθέριζαν στη Ρόδο τις ημέρες εκείνες.
Στην παρέα των Ιταλών βρίσκονταν και κάποιες γυναίκες.
Για ασήμαντο λόγο ξαφνικά η παρέα των Ελλήνων, και συγκεκριμένα οι Ι. Μ.  και Σ. Π. συνεπλάκησαν με την παρέα των Ιταλών.
Οι υπεύθυνοι του καταστήματος απομάκρυναν τις δύο παρέες προωθώντας τους στον αύλειο χώρο του κέντρου, πλην όμως ο διαπληκτισμός συνεχίστηκε εκεί και μάλιστα εντάθηκε αφού η παρέα των Ελλήνων και η παρέα των Ιταλών αλληλοχτυπήθηκαν, γρονθοκοπώντας ο ένας τον άλλο αδιακρίτως.
Κατά τη διάρκεια της συμπλοκής ο R. G. Ζ. του D. πήρε ένα μαχαίρι από το χώρο του μπαρ με λάμα 9 εκ. και επιτέθηκε με αυτό στον Ι. Μ. τραυματίζοντάς τον στο χέρι.
Στη συνέχεια και ενώ η συμπλοκή συνεχιζόταν, ο R. G. Ζ. του D. επιτέθηκε χρησιμοποιώντας το ίδιο μαχαίρι, στον Σ. Π. τον οποίο τραυμάτισε χτυπώντας τον με το μαχαίρι επανειλημμένα και πισώπλατα.
Στη συνέχεια και αφού σφήνωσε το μαχαίρι στην ωμοπλάτη του Σ. Π., τράπηκε σε φυγή.
Την ώρα δε της συμπλοκής ο Σ. Π. και ο Ι. Μ., χρησιμοποιώντας το μαχαίρι με το οποίο ο R. G. Ζ. του D. επιτέθηκε σε αυτούς, επιτέθηκαν και σε Εντάξειαυτόν με αποτέλεσμα να τραυματιστεί στο δάκτυλο.
Οι υπόλοιποι μετά από την ανωτέρω συμπλοκή έφεραν μώλωπες, οι οποίοι όμως συνιστούν απλές σωματικές βλάβες.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του πρώτου παρέστη ο δικηγόρος κ. Γιάννης Σκλάβος και του δεύτερου ο δικηγόρος κ. Γιάννης Χαρίτος.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ