Αθώος κρίθηκε χθες από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου ο πρώην πρόεδρος της «ΔΕΡΜ ΑΕ» και αντιδήμαρχος επί των Οικονομικών του Δήμου Ρόδου κ. Ι. Περδίκης, κατηγορούμενος για αυθαίρετη μεταβολή αιγιαλού, με «κολοβό» κατηγορητήριο.

Η υπόθεση είχε εισαχθεί με απευθείας κλήση στο ακροατήριο και δεν ασκήθηκε προσφυγή κατ’ αυτής.
Ο κ. Περδίκης είχε καταδικαστεί ερήμην από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ρόδου την 8η Μαρτίου 2017 και του είχε επιβληθεί ποινή φυλάκισης 15 μηνών με 3ετή αναστολή.
Για την υπόθεση έχει εκδοθεί η υπ’ αριθ. 79/2013 ήδη αμετάκλητη απόφαση του Μονομελούς Πρωτοδικείου Ρόδου (διαδικασία ασφαλιστικών μέτρων) με την οποία κρίθηκε ότι οι επίδικες κατασκευές δεν συνιστούν παράνομες κατασκευές ή πράξεις κατάληψης αιγιαλού και παραλίας και ακυρώθηκε για τον λόγο αυτό το πρωτόκολλο αποζημίωσης, που επέβαλε η κτηματική υπηρεσία.
Το δεύτερο σκέλος της κατηγορίας, που περιγράφεται στο κατηγορητήριο, προέρχεται προφανώς από άλλη υπόθεση, αφού ούτε σχέση έχει με το μνημείο, αλλά ούτε και περιλαμβάνεται στην έκθεση αυτοψίας και μάλλον αποτελεί αντιγραφικό λάθος για το οποίο όμως καταδικάστηκε ερήμην πρωτοδίκως ο κ. Περδίκης!
Στο κατηγορητήριο αναφέρονται τα εξής:
«Κατηγορείται ως υπαίτιος του ότι στη Ρόδο την 13.10.2O11 χωρίς άδεια επέφερε με πρόθεση τροποποίηση στον αιγιαλό και συγκεκριμένα ως νόμιμος εκπρόσωπος της εδρεύουσας στη Ρόδο ανώνυμης εταιρείας με την επωνυμία » ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΜΟΝΟΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΑΞΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΣΗΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ» με τον διακριτικό τίτλο «ΠΗΓΕΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ Α.Ε.» με αντικείμενο την εκμετάλλευση των ιαματικών πηγών Καλλιθέας Ρόδου, κατέλαβε αυθαίρετα και παράνομα τμήμα κοινόχρηστου χώρου αιγιαλού και παραλίας του Δημοσίου, κατάληψη που συνίσταται σε τμήμα Α εμβαδού 32 τ.μ. καταληφθέν από σκεπασμένο μπαρ επί ξύλινης βάσης και σε τμήμα Β εμβαδού 7,56 τ.μ. καταληφθέν από ξύλινο προβλήτα που στηρίζεται σε μεταλλικό σκελετό , τμήμα του οποίου βρίσκεται εντός της θάλασσας , ήτοι συνολική επιφάνεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου αιγιαλού και παραλίας του Δημοσίου 39,56 τ.μ., όπως τα ανωτέρω εμφαίνονται οτο από 16.09.2011 τοπογραφικό του μηχανικού της Κτηματικής Υπηρεσίας Χειράκη Ιωάννη. Στην πράξη του αυτή προέβη αυθαίρετα , ήτοι χωρίς να είναι εφοδιασμένος με άδεια της Λιμενικής Αρχής ή της αρμόδιας Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου ή άλλης συναρμόδιας Υπηρεσίας και χωρίς άλλο νόμιμο δικαίωμα.
Β) Στον ανωτέρω τόπο και χρόνο αυτογνωμόνως επιλήφθηκε δημόσιου κτήματος που βρίσκεται αναμφισβήτητα υπό την κατοχή του Δημοσίου και συγκεκριμένα ως ιδιοκτήτης επιχείρησης ενοικιάσεων τζετ σκι στην παραλιακή περιοχή Ιαλυσού – περιοχή μπικίνι της Δημοτικής Ενότητας Ιαλυσού του Δήμου Ρόδου – κατέλαβε αυθαίρετα και παράνομα έμπροσθεν της επιχείρησης του τμήματος κοινόχρηστου χώρου αιγιαλού και παραλίας του Δημοσίου, εμβαδού 35,75 τ.μ. δια κατασκευής τσιμεντένιου δαπέδου επί του οποίου στηριζόταν πρόχειρη μεταλλική σίδιροκατασκευή και εμβαδού 32,50 δια κατασκευής πρόχειρου ξύλινου κτίσματος καλυπτόμενο από ελενίτ εντός- του οποίου λειτουργούσε η επιχείρηση θαλάσσιων σπορ του κατηγορουμένου, ήτοι κατέλαβε συνολικά 68,25 τ.μ, κοινόχρηστου χώρου αιγιαλού και παραλίας του Δημοσίου, όπως τα ανωτέρω εμφαίνονται στο από 12.09-2011 τοπογραφικό του μηχανικού της Κτηματικής Υπηρεσίας Χειράκη Ιωάννη. Στην πράξη του αυτή προέβη αυθαίρετα, ήτοι χωρίς να είναι εφοδιασμένος με άδεια της Λιμενικής Αρχής ή της αρμόδιας Κτηματικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου ή άλλης συναρμόδιας Υπηρεσίας και χωρίς άλλο νόμιμο δικαίωμα».
Χθες ενώπιον του δικαστηρίου, ο κ. Περδίκης, εκπροσωπούμενος δια πληρεξουσίου από τον δικηγόρο κ. Κ. Χαλκιά, κρίθηκε αθώος.
Το δικαστήριο διέγνωσε συγκεκριμένα ότι το δεύτερο σκέλος της κατηγορίας δεν είχε καμία σχέση με την υπό κρίση υπόθεση και περαιτέρω ότι κακώς είχε σχηματιστεί κατηγορία εις βάρος του και για το πρώτο σκέλος που αφορούσε τις Πηγές Καλλιθέας διότι την επίμαχη περίοδο δεν ήταν καν πρόεδρος (ανέλαβε τον Μάρτιο του 2011) και περαιτέρω δεν επρόκειτο για αυθαίρετες κατασκευές αλλά για μια μη πακτωμένη τέντα που τοποθετήθηκε επί 10ήμερο για τις ανάγκες συγκεκριμένης εκδήλωσης και μετά αφαιρέθηκε.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ