Ειδήσεις

Κάλυμνος: Κόντρες για το Πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας

Μετά το δελτίο τύπου που έδωσε στην δημοσιότητα η Παράταξη του Γιάννη Μαστροκούκου, σχετικά με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας και την μη ένταξη της Καλύμνου σ” αυτό, η Δημοτική Αρχή απάντησε και ουσιαστικά κατηγόρησε την μείζονα αντιπολίτευση για … «γκάφα».

Συγκεκριμένα η Παράταξη της «μεγάλης αντιπολίτευσης», με χθεσινό δελτίο τύπου είχε αναδείξει την μη ένταξη της Καλύμνου στον «Πίνακα φορέων που συμμετέχουν στην εφαρμογή του θεσμού της παροχής κοινωφελούς εργασίας» ενώ είχε τονιστεί πως αντίθετα από την περιοχή μας, οι Δήμοι Λέρου, Κω, Ρόδου και Τήλο, συμμετέχουν στο πρόγραμμα. Μάλιστα η μείζων αντιπολίτευση, κατέληγε στο δελτίο με την δηκτική αποφώνηση «Δήμε! Δήμε! Είσαι εδώ;;;»

Όπως ήταν φυσικό, σήμερα ήλθε η απάντηση από πλευράς του Δημάρχου Γιάννη Γαλουζή, ο οποίος με σημερινή ανακοίνωση τονίζει πως το πρόγραμμα στο οποίο αναφέρεται η αντιπολίτευση, αφορά «σε κοινωφελή εργασία παρεχόμενη από άτομα που έχουν προηγουμένως καταδικαστεί σε φυλάκιση» και δεν έχει σχέση με Πρόγραμμα Κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Για το πρόγραμμα αυτό, όπως αναφέρεται η ανακοίνωση της Δημοτικής Αρχής, ήδη ο Δήμος έχει καταθέσει προτάσεις και έχει λάβει την τελική έγκριση για 29 θέσεις ενώ αναμένεται η κατάρτιση του τελικού πίνακα. Επιπλέον η ΔΑ διά της σημερινής ανακοίνωσης επισημαίνει, πως σε σημερινή τηλεφωνική επικοινωνία του Δημάρχου με τον Πρόεδρο της ΚΕΔΕ, διατυπώθηκε από τον τελευταίο ρητά πως το πρόγραμμα Κ.Ε. «θα εκτελεστεί κανονικά όπως προβλέπεται«.

Καταλήγοντας η ανακοίνωση του γραφείου του Δημάρχου, με πολύ δηκτικό τρόπο, «συστήνει» στην μείζονα αντιπολίτευση «περισσότερη ψυχραιμία» και «μεγαλύτερη προσοχή στην ανάγνωση και περισσότερη ευθύνη στην ενημέρωση προς τους πολίτες«.

Πηγή: Παλμός της Καλύμνου

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου