Ειδήσεις

Αθώοι και οι 7 κατηγορούμενοι για την υφαρπαγή δημοσίου ακινήτου

Αθώοι κρίθηκαν σήμερα από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων και οι 7 κατηγορούμενοι στη δεύτερη δίκη για την πολύκροτη υπόθεση της υφαρπαγής ακινήτων του δημοσίου με τη χρήση ανυπόστατων αποφάσεων εκποίησής τους.

Κατηγορούμενοι στην υπόθεση ήταν:

-Ενας ιδιώτης για τις πράξεις της πλαστογραφίας µε χρήση, από κοινού, από την οποία προκλήθηκε περιουσιακή ζηµία σε βάρος του Ελληνικού Δηµοσίου που υπερβαίνει το χρηµατικό ποσό των 150.000 ευρώ και της απάτης, από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, από την οποία προκλήθηκε περιουσιακή ζηµία σε βάρος του Ελληνικού Δηµοσίου που υπερβαίνει το χρηµατικό ποσό των 150.000 ευρώ, κατ’ επάγγελµα.

-Ενας πρώην υπάλληλος της Κτηµατικής Υπηρεσίας Δωδεκανήσου για τις πράξεις της πλαστογραφίας µε χρήση, από την οποία προκλήθηκε περιουσιακή ζηµία σε βάρος του Ελληνικού Δηµοσίου που υπερβαίνει το χρηµατικό ποσό των 150.000 ευρώ και της απλής συνέργειας σε απάτη, από την οποία προκλήθηκε περιουσιακή ζηµία σε βάρος του Ελληνικού Δηµοσίου που υπερβαίνει το χρηµατικό ποσό των 150.000 ευρώ.

-Μια υπάλληλος του Κτηµατολογίου για την πράξη της απάτης, από κοινού, από την οποία προκλήθηκε περιουσιακή ζηµία σε βάρος του Ελληνικού Δηµοσίου που υπερβαίνει το χρηµατικό ποσό των 150.000 ευρώ.

-Μια υπάλληλος της ίδιας υπηρεσίας για την πράξη της απάτης από κοινού από την οποία προκλήθηκε περιουσιακή ζηµία σε βάρος του Ελληνικού Δηµοσίου που υπερβαίνει το χρηµατικό ποσό των 150.000 ευρώ.

-Μια πρώην υπάλληλος της Πολεοδοµίας της Νοµαρχίας για τις πράξεις της ψευδούς βεβαίωσης τελεσθείσας σε βάρος του Ελληνικού Δηµοσίου εκ της οποίας η ζηµία που προξενήθηκε υπερβαίνει το χρηµατικό ποσό των 150.000 ευρώ και της απλής συνέργειας σε απάτη, από την οποία προκλήθηκε περιουσιακή ζηµία σε βάρος του Ελληνικού Δηµοσίου που υπερβαίνει το χρηµατικό ποσό των 150.000 ευρώ, κατ’ επάγγελµα.

-Μια πρώην υπάλληλος της Κτηµατικής Υπηρεσίας του Δηµοσίου για τις πράξεις της πλαστογραφίας µε χρήση, από την οποία προκλήθηκε περιουσιακή ζηµία σε βάρος του Ελληνικού Δηµοσίου που υπερβαίνει το χρηµατικό ποσό των 150.000 ευρώ και της απλής συνέργειας σε απάτη, από την οποία προκλήθηκε περιουσιακή ζηµία σε βάρος του Ελληνικού Δηµοσίου που υπερβαίνει το χρηµατικό ποσό των 150.000 ευρώ, κατ’ επάγγελµα.

-Ενας πρώην υπάλληλος του Κτηµατολογίου για την πράξη της απάτης, από κοινού, κατ’ εξακολούθηση, από την οποία προκλήθηκε περιουσιακή ζηµία σε βάρος του Ελληνικού Δηµοσίου που υπερβαίνει το χρηµατικό ποσό των 150.000 ευρώ, κατ’ επάγγελµα.

Οι διώξεις σε βάρος 6 εκ των 7 κατηγορούµενων ήταν µε τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόµου περί καταχραστών του δηµοσίου χρήµατος (Ν.1608/50).

Το δικαστήριο έκρινε τον πρώτο αθώο λόγο αμφιβολιών ενώ για τους λοιπούς δεν προέκυψαν αμφιβολίες.
Ο Εισαγγελέας της έδρας είχε προηγουμένως προτείνει με την αγόρευση του να κριθούν ένοχοι για πλαστογραφία κατ’ επάγγελμα και κατά συνήθεια οι δύο πρώτοι και αθώοι οι λοιποί.

Περισσότερα στην αυριανή έντυπη έκδοση της “δημοκρατικής”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου