Ανακοίνωση με την οποία κάνει τον απολογισμό του για το 2020, εξέδωσε ο Υγρός Στίβος Ρόδου.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
«Η χρονιά που πέρασε μάς έφερε αντιμέτωπους με νέες προκλήσεις ξένες στα αθλητικά ιδεώδη και διατάραξε ανεπανόρθωτα την καθημερινότητα και τις συνήθειές μας, ίσως για πάντα.
Έτσι οι καθαρά αθλητικές επιδόσεις και κατακτήσεις έπεσαν σε δεύτερη και τρίτη μοίρα αφού οι προτεραιότητες όλων με την πανδημία άλλαξαν ριζικά αφού οι περιορισμοί που επιβλήθηκαν, επηρέασαν δραστικά τις δυνατότητες για άθληση και πρωταθλητισμό.
Παρ’ όλα αυτά, ο Υγρός Στίβος Ρόδου κατάφερε να ολοκληρώσει με επιτυχία όλους σχεδόν τους αγωνιστικούς του στόχους με εξαίρεση το Πρωτάθλημα Πόλο Ανδρών της Γ’ Εθνικής Κατηγορίας που δεν ξεκίνησε ποτέ. Παρά τους πέντε μήνες υποχρεωτικής απραξίας οι οποίοι επιβλήθηκαν βάναυσα στην αθλούμενη νεολαία και που συνεχίζονται αυτή την περίοδο, πολλά επιτεύχθηκαν και πολλά χάθηκαν όπως η Ολυμπιάδα, πολλά Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά Πρωταθλήματα και πολλά όνειρα δεν θα πραγματωθούν, γιατί το επιβάλλουν οι υγειονομικές περιστάσεις και τα Πρωτόκολλα Ασφαλείας.
Τον Ιανουάριο, οι Στέλιος Βεϊσάκης και Ροδούλα Καραβόλια συμμετέχουν στην Προκριματική ημερίδα των Χανίων και προκρίνονται και οι δύο πανηγυρικά στα αγωνίσματά τους, ύπτιο και πεταλούδα αντίστοιχα, με θεαματική βελτίωση των επιδόσεών τους.
Το Φεβρουάριο ο Στέλιος Βεϊσάκης στο Χειμερινό Πρωτάθλημα τερματίζει τρίτος στους Παίδες Β΄ με βελτίωση και πάλι της επίδοσής του και προγραμματίζει με αισιοδοξία το αγωνιστικό του μέλλον.
Το Μάρτιο η Γυναικεία Ομάδα Πόλο του Υγρού Στίβου Ρόδου αγωνίζεται στον Όμιλο που έβγαλε τον Πρωταθλητή (ΑΕΚ), στον Α΄ Γύρο της Β΄ Εθνικής Κατηγορίας ενάντια στην Χίο, τον Ιωνικό, την ΑΕΚ και την Ηλιούπολη και παρά τις τέσσερις ήττες αποκόμισε πολλές πολύτιμες εμπειρίες και χειροκροτήματα από τους θεατές που πολυάριθμοι παρακολούθησαν τα παιχνίδια στα κολυμβητήρια της Νικαίας και της Ηλιούπολης. Η Ομάδα στηρίχτηκε στις Α. ΚΑΜΠΕΡΗ, Δ. ΣΑΧΙΝΗ, Ι. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ, Σ. ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ, Ε. ΜΗΝΑΪΔΗ, Π. ΣΥΜΙΞΗ, Ε. ΠΑΝΗΓΥΡΗ, Ν. ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΥ,Ρ. ΚΑΡΑΒΟΛΙΑ, και Ν. ΚΑΜΠΕΡΗ. Κανείς τότε δεν γνώριζε ότι την επόμενη βδομάδα η ζωή όπως την ξέραμε θα τελείωνε, ο Α΄ Γύρος θα ήταν και ο μοναδικός, περιορισμοί θα ξεκινούσαν και ο αθλητισμός θα έμπαινε σε ένα κυκεώνα από τον οποίο δεν φαίνεται ακόμα κανένα ελπιδοφόρο τέλος.
Τον Ιούλιο έγινε ένα εντελώς σουρεαλιστικό Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης σε περιφέρειες με τα αποτελέσματα να βγαίνουν μετά από μία βδομάδα στα γραφεία της ΚΟΕ, με πρωτόγνωρης αυστηρότητας Υγειονομικά Πρωτόκολλα, χωρίς Προκριματικούς και Τελικούς, μια… ξεπέτα μιας κούρσας και άμεσης απομάκρυνσης από το χώρο των αγώνων, χωρίς να γνωρίζει ο αθλητής το χρόνο ή την θέση του και να προσπαθεί να υπολογίσει τις απώλειες τις δικές του και των αντιπάλων του που σε κάποια άλλη πόλη προσπαθούσαν κι αυτοί για το καλύτερο.
Ο Στέλιος Βεϊσάκης, τερμάτισε και πάλι τρίτος στους Παίδες Β΄ στα 200 μ. ύπτιο με πολύ καλό χρόνο και στα 100 μ., η Ροδούλα Καραβόλια με πολύ μεγάλη βελτίωση στα 100 και στα 200 μ. πεταλούδα μπήκε στην κορυφαία 20άδα της Ελληνικής κατάταξης με άλμα 13 θέσεων!
Ιούλιο και Αύγουστο η ομάδα του Υγρού Στίβου Ρόδου ‘’έτρεξε’’ πιλοτικά ένα επιτυχέστατο κολυμβητικό δημιουργικό Εργαστήρι υπό την αιγίδα των τεχνικών της Ομάδας, Νεφέλης και Κώστα Καμπέρη που φιλοξένησε δεκάδες παιδιών που τηρώντας τα αυστηρά Πρωτόκολλα, πέρασαν ένα διασκεδαστικό καλοκαίρι, ενώ μετ’ εμποδίων αλλά με επιτυχία έγιναν και οι Σχολές εκμάθησης Κολύμβησης και Πόλο.
Τον Αύγουστο ο Υγρός Στίβος Ρόδου, προς αποφυγή συγχρωτισμού διοργάνωσε μόνο τον 31ο Θαλάσσιο Μαραθώνιο μόνο κατά ηλικίες, τηρώντας αποστάσεις και χρονικούς διαχωρισμούς και για να περιορισθούν οι αριθμοί για πρώτη φορά χωρίς ανοιχτή συμμετοχή αλλά με προσκλήσεις, με απόλυτη οργανωτική και αγωνιστική επιτυχία με πολλούς παλιούς και νέους διακριθέντες και προπαντός χωρίς συνωστισμούς με το Στέλιο Βεϊσάκη, την Ροδούλα Καραβόλια και την Πόλυ Συμιξή να σηκώνουν τα Κύπελλα των μεγάλων νικητών.
Διακριθέντες της Χρονιάς ΟΛΟΙ για τις συμμετοχές τους, με ιδιαίτερη μνεία στην Ανδρική Ομάδα Πόλο που προπονήθηκε σκληρά αλλά δεν αγωνίσθηκε… ακόμα ελπίζουμε, αν και είναι μάλλον απίθανο να γίνουν φέτος… δύο Πρωταθλήματα, στον Στέλιο Βεϊσάκη που για άλλη μια χρονιά αναδείχτηκε αθλητής της σεζόν, την Γυναικεία Ομάδα Πόλο για την τεράστια βελτίωσή της, τη Jewls Βενιζέλου που ήταν πολίστρια της χρονιάς, την Ροδούλα Καραβόλια που ήταν η κολυμβήτρια του 2020, την Κατερίνα Σαρή πιο προοδευμένη κολυμβήτρια της σεζόν, τον Παναγιώτη Οικονόμου προοδευμένο αθλητή του 2020 και την Ελευθερία Πανηγύρη πιο προοδευμένη πολίστρια στην χρονιά που μας πέρασε.
Τώρα εξακολουθούμε να ζούμε αυτόν τον εφιάλτη και ελπίζουμε πολύ σύντομα να ασχολούμαστε με τα επιτεύγματα των αθλητών μας και όχι με τι SMS να στείλουμε για να βγούμε από το σπίτι…».

dav

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ