ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Το Βρετανικό Μουσείο θέλει και τα Γλυπτά δικά του και δανεικά

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Μάρμαρα Παρθενώνα

«Φρένο βάζει η Ελ­λά­δα σε δά­νειο έκ­θε­μα μετά τη δια­μά­χη για τα Γλυ­πτά του Παρ­θε­νώ­να». Με αυτό τον τίτλο η «ArtNewspaper» – μία από τις πιο έγκρι­τες μη­νιαί­ες εκ­δό­σεις για θέ­μα­τα τέ­χνης- φι­λο­ξε­νεί στην ιστο­σε­λί­δα της άρθρο στο οποίο υπο­στη­ρί­ζει ότι η Ελ­λά­δα δεν έχει απα­ντή­σει ακόμη αν θα δα­νεί­σει στο Βρε­τα­νι­κό Μου­σείο έργο τέ­χνης – κλει­δί από το Μου­σείο Κυ­κλα­δι­κής Τέ­χνης για την επερ­χό­με­νη έκ­θε­ση με τίτλο “Ορί­ζο­ντας την ομορ­φιά: το σώμα στην αρ­χαία ελ­λη­νι­κή τέχνη”.

Έκ­θε­ση που θα φι­λο­ξε­νη­θεί στη νέα πτέ­ρυ­γα- κα­μά­ρι του Βρε­τα­νι­κού Μου­σεί­ου (κό­στους 170 εκατ. ευρώ), για χάρη της οποί­ας ανα­με­νό­ταν να γίνει η πρώτη με­τα­κί­νη­ση Γλυ­πτών του Παρ­θε­νώ­να- του Ιλι­σο΄, της Ίρι­δος και του Διο­νύ­σου, από τα αε­τώ­μα­τα του ναού.

Όλα αυτά μέχρι τη στιγ­μή που το Βρε­τα­νι­κό Μου­σείο ξάφ­νια­σε τους πά­ντες με­τα­κι­νώ­ντας τον Ιλισό όχι απλώς λίγα μέτρα, αλλά χι­λιά­δες μίλια μα­κριά, δα­νεί­ζο­ντας τον στις αρχές Δε­κεμ­βρί­ου στο Ερ­μι­τάζ της Αγίας Πε­τρού­πο­λης.

Πηγή: Tα ΝΕΑ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.