Στην άσκηση συμμετείχαν η Ελλάδα, η Αίγυπτος, η Γαλλία, τα ΗΑΕ και η Κύπρος και ολοκληρώθηκε σήμερα, Σάββατο 5 Δεκεμβρίου.
Σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ, κατά τη διάρκεια της μεγάλης άσκησης σημειώθηκε επεισόδιο μεταξύ τουρκικής και αιγυπτιακής φρεγάτας.
Ειδικότερα, η τουρκική φρεγάτα Kemal Reis, που είχε συγκρουστεί με την ελληνική φρεγάτα «Λήμνος», βρέθηκε πολύ κοντά στον χώρο της άσκησης, προκαλώντας την αντίδραση αιγυπτιακής φρεγάτας.
Η αιγυπτιακή φρεγάτα κινήθηκε προς το μέρος της τουρκικής, με τον διοικητή της να ζητά να απομακρυνθεί από την περιοχή, καθώς ήταν δεσμευμένη για την άσκηση.
Τελικά, η τουρκική φρεγάτα άλλαξε πορεία και αποχώρησε από το σημείο.
































Σχολιασμός άρθρου
Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού
Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.
Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.