ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Στις Βρυξέλλες ο Μ. Κόνσολας – Εκπρόσωπος της Ελλάδας στη συνεδρίαση της Επιτροπής Περιφερειακής Ανάπτυξης στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

news room 1 λεπτό ανάγνωση
ΚΟΝΣΟΛΑΣ

Στις Βρυ­ξέλ­λες βρί­σκε­ται ο Βου­λευ­τής Δωδε­κα­νή­σου, κ. Μάνος Κόν­σο­λας, προ­κει­μέ­νου να εκπρο­σω­πή­σει τη χώρα μας στη συνε­δρί­αση της Επι­τρο­πής Περι­φε­ρεια­κής Ανά­πτυ­ξης (REGI) του Ευρω­παϊ­κού Κοι­νο­βου­λίου με θέμα την Πολι­τική Συνοχής της Ε.Ε μετά το 2027.

Ο κ. Κόν­σο­λας, ως Πρό­ε­δρος της Ειδικής Μόνιμης Επι­τρο­πής Περι­φε­ρειών της Βουλής, εκπρο­σω­πεί τη χώρα μας και ανα­μέ­νε­ται να θέσει τα ιδιαί­τερα ζητή­ματα των ελλη­νι­κών περι­φε­ρειών, αλλά και τις ιδιαι­τε­ρό­τη­τες της νησιω­τι­κό­τη­τας.

Όπως είναι γνωστό, η Πολι­τική Συνοχής απο­τε­λεί το κύριο χρη­μα­το­δο­τικό εργα­λείο για την ενί­σχυση της αντα­γω­νι­στι­κό­τη­τας της εθνικής οικο­νο­μίας και των περι­φε­ρειών.

Στον νέο χάρτη των περι­φε­ρεια­κών ενι­σχύ­σεων και των χρη­μα­το­δο­τή­σεων για το Νότιο Αιγαίο, προ­βλέ­πε­ται η αύξηση της χρη­μα­το­δό­τη­σης από το 40% στο 50% των επι­λέ­ξι­μων επεν­δυ­τι­κών δαπανών στο Νότιο Αιγαίο από την 1η Ιανουα­ρίου 2024 έως τις 31 Δεκεμ­βρίου 2027.

Ο κ. Κόν­σο­λας ανα­μέ­νε­ται να κατα­θέ­σει σημα­ντι­κές προ­τά­σεις για τη μορφή και τα χαρα­κτη­ρι­στικά που πρέπει να έχει η πολι­τική συνοχής της Ε.Ε. μετά το 2027 προ­κει­μέ­νου να αντι­με­τω­πι­στεί η υστέ­ρηση περι­φε­ρειών της χώρας μας.

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.