Τοπικές Ειδήσεις

Υπό παραίτηση τελούν τα μέλη της νομαρχιακής επιτροπής του ΚΙΝ.ΑΛ.

Υπό παραίτηση τελούν τα μέλη της Ν.Ε. νοτίου συγκροτήματος Δωδεκανήσου του ΚΙΝΑΛ, μετά την απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) να μην λάβει υπόψη την πρόταση του τοπικού οργάνου για το στήσιμο των καλπών στο νησί της Ρόδου και να κάνει αποδεκτή ένσταση που υποβλήθηκε τοπικά από εκπρόσωπο του υποψήφιου προέδρου κ. Νίκου Ανδρουλάκη.
Σύμφωνα με πληροφορίες της «δημοκρατικής», οι επιστολές παραίτησης μελών της Ν.Ε. είναι έτοιμες ενώ ήδη ο γραμματέας κ. Νίκος Τρίπης έχει επισήμως υποβάλει την παραίτησή του κι αν η ΕΔΕΚΑΠ δεν αποσύρει την απόφασή της που δεν συνάδει με την πρόταση που υποβλήθηκε τοπικά, τότε θα κατατεθούν μαζικά και των υπολοίπων μελών.

Όπως έγραψε η «δημοκρατική», η πρόταση της ΝΕ. Νότιας Δωδεκανήσου του ΚΙΝΑΛ, ήταν στο νησί της Ρόδου να στηθούν πέντε κάλπες για την εξυπηρέτηση των μελών και των φίλων του Κινήματος. Ειδικότερα, προτάθηκε να στηθούν κάλπες ως εξής: Μία στην πόλη της Ρόδου (Ροδίνι), μία στη Δ.Κ. Κρεμαστής, μία στη Δ.Κ. Αρχαγγέλου, μία στη Δ.Κ. Γενναδίου και μία στην Δ.Κ. Έμπωνας.
Παρότι εξετάσθηκαν άλλες δύο προτάσεις, που η μία προέβλεπε το στήσιμο μίας μόνο κάλπης στο Ροδίνι και η άλλη το στήσιμο 10 καλπών στις πρωτεύουσες των πρώην Καποδιστριακών Δήμων της Ρόδου, εντέλει κρίθηκε ότι οι πέντε κάλπες θα εξυπηρετήσουν καλύτερα τους ψηφοφόρους, αλλά και τα μέλη που θα κληθούν να φέρουν σε πέρας τη διαδικασία.
Κι ενώ η επικύρωση της απόφασης της Ν.Ε. νότιας Δωδεκανήσου θεωρήθηκε θέμα διαδικαστικό καθώς υπερψηφίστηκε και από την νομαρχιακή επιτροπή συντονισμού των εκλογών (πλην του εκπροσώπου της πλευράς του κ. Ν. Ανδρουλάκη) που συνεδρίασαν την επόμενη ημέρα, εντέλει η απόφαση της ΕΔΕΚΑΠ ήρθε να ανατρέψει τα όσα αποφασίστηκαν τοπικά, έπειτα από την ένσταση που υποβλήθηκε.
Η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης, με επιστολή της προς τη Ν.Ε. νότιας Δωδεκανήσου γνωστοποίησε την περασμένη Τετάρτη, ότι αποφασίστηκε έπειτα από συνεδρίαση των μελών της οι κάλπες στο νησί της Ρόδου να είναι επτά (και όχι πέντε που πρότεινε η Ν.Ε.) προσθέτοντας και τις δημοτικές κοινότητες Ιαλυσού και Αφάντου.
Όπως προκύπτει από πληροφορίες της «δ», η γνωστοποίηση της απόφασης της ΕΔΕΚΑΠ πυροδότησε μια σειρά από εξελίξεις, με αποκορύφωμα την πρόταση των μελών της Ν.Ε. να παραιτηθούν αν τελικώς ισχύσει γι αυτό και με νέα επιστολή του το τοπικό όργανο εμμένει στην αρχική του απόφαση και ζητά το στήσιμο πέντε καλπών, προκειμένου να εξυπηρετηθούν τα μέλη και οι φίλοι του Κινήματος που θα ψηφίσουν για την ανάδειξη νέου προέδρου, καθώς και των στελεχών που θα κληθούν να επιβλέπουν τη διαδικασία της ψηφοφορίας και στη συνέχεια της καταμέτρησης των ψήφων.
Όπως αναφέρεται στην επιστολή της Ν.Ε., η απόφαση για το στήσιμο των πέντε καλπών ελήφθη με κριτήριο τη διασφάλιση της ομαλής διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών καθιστώντας ξεκάθαρο και σαφές, ότι σε περίπτωση που δεν ληφθεί υπ΄όψιν η πρόταση του τοπικού οργάνου τότε θα κατατεθούν μαζικά παραιτήσεις μελών.
Όπως ανέφερε στη «δ» τοπικό στέλεχος του ΚΙΝ.ΑΛ. αν τελικώς δεν ανακληθεί η απόφαση, οι εκλογές κινδυνεύουν τοπικά να τιναχθούν στον αέρα και έκανε λόγο για απαξίωση της ΝΕ και των αποφάσεών της, κάτι το οποίο σε καμία περίπτωση δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτό.
Είναι χαρακτηριστικό, πως μέλη της ΝΕ του ΚΙΝ.ΑΛ. ανήρτησαν στους προσωπικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το εξής μήνυμα:
«Μήνυμα προς την ΕΔΕΚΑΠ..: αγαπητοί σύντροφοι από την στιγμή που εισακούστηκε η άποψη ενός και μόνο εκπροσώπου υποψηφίου προέδρου και όχι των οργάνων της νομαρχιακής επιτροπής Ν.Δωδεκανήσων όπως και της νομαρχιακής επιτροπής συντονισμού των εκλογών αποτελούμενη από εκπροσώπους όλων των υποψηφίων, λυπάμαι αλλά ως μέλος της νομαρχιακής δεν μπορώ να αυτό-αναιρεθώ…».

Επί του παρόντος, μετά και τη νέα επιστολή της Ν.Ε. που ζητά την αναίρεση της απόφασης της ΕΔΕΚΑΠ τα μέλη του κομματικού οργάνου τελούν σε κατάσταση αναμονής και οι εξελίξεις θα πρέπει να αναμένονται άμεσα. Το αν θα ηρεμήσουν τα πνεύματα ή αν τελικά θα κατατεθούν μαζικές παραιτήσεις θα εξαρτηθεί από την απόφαση της αρμόδιας επιτροπής, ωστόσο τα μέλη της Ν.Ε. ξεκαθαρίζουν ότι δεν πρόκειται να κάνουν πίσω.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου