Αθλητικά

Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας: Οι νέες διευκρινιστικές οδηγίες για τον κορωνοϊό

Με ανακοίνωση που εξέδωσε η Ελληνική Ομοσπονδία Ιππασίας, ενημέρωσε τα σωματεία- μέλη της για τις νέες διευκρινιστικές οδηγίες της Γ.Γ.Α. για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού στο άθλημα της ιππασίας.
Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:
«Σας γνωρίζουμε ότι σύμφωνα με τις νέες Διευκρινιστικές Οδηγίες της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού για την άθληση στο σύνολο της Επικράτειας, υπό το καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας COVID 19 , για τα αθλήματα χαμηλού επιπέδου επικινδυνότητας όπου περιλαμβάνεται η ιππασία, προβλέπονται τα κάτωθι:
Προπονήσεις:
-Αθλητές έως και 17 ετών: ένα (1) self test ανά εβδομάδα παρουσία του υπεύθυνου covid της ομάδας.
-Αθλητές 18 ετών και άνω: ένα (1) rapid test την εβδομάδα.
Εξαιρούνται οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ.
Για τα αθλήματα αυτού του επιπέδου επικινδυνότητας, όταν διεξάγονται σε κλειστούς χώρους ισχύουν οι ίδιες προϋποθέσεις με τους ανοικτούς χώρους.
Οι προπονητές ακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα ελέγχων των ενήλικων αθλητών του αθλήματος.
Αγώνες:
-Αθλητές έως και 17 ετών: PCR 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών ή self test παρουσία του υπεύθυνου COVID19 της ομάδας την ημέρα του αγώνα. Διευκρινίζεται ότι η διενέργεια self-test δεν ισχύει στο άθλημα της ιππασίας, με βάσει τα Υγειονομικά Πρωτόκολλα του αθλήματος λόγω της φύσης του αθλήματος (ατομικό/χωρίς συγκεκριμένη ώρα έναρξης και λήξης της αγωνιστικής δραστηριότητας κάθε αθλητή/αθλήτριας).
-Αθλητές 18 ετών και άνω: PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών.
Το τεστ πριν τους αγώνες προσμετράται στον εβδομαδιαίο προληπτικό έλεγχο.
Εξαιρούνται από το testing οι πλήρως εμβολιασμένοι και όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό νόσησης σε ισχύ.
Οι προπονητές ακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα ελέγχων των ενήλικων αθλητών του αθλήματος.
Θεατές:
Επιτρέπεται η παρουσία θεατών στις εξέδρες σε προπονήσεις ατομικών και ομαδικών ερασιτεχνικών αθλημάτων σε ανοικτές αθλητικές εγκαταστάσεις με τις εξής προϋποθέσεις:
α) Να είναι πλήρως εμβολιασμένοι ή νοσήσαντες το τελευταίο εξάμηνο.
β) Να φορούν υποχρεωτικά μάσκα καθ’ ’όλη τη διάρκεια παραμονής στις εξέδρες.
γ) Με τήρηση απόστασης ενάμισι (1,5) μέτρου μεταξύ των ατόμων [ένα (1) άτομο ανά 2 τ.μ.].
δ) Να μην υπερβαίνει η πληρότητα της χωρητικότητας των εξεδρών το 50%.
Οι θεατές μπορούν να συνοδεύουν και ανήλικους ηλικίας 4 έως και 11 ετών κατόπιν πραγματοποίησης αρνητικού self-test, και ανήλικους 12 ετών και άνω, κατόπιν πραγματοποίησης αρνητικού PCR 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών.
Σύμφωνα με το πλαίσιο αυτό, στο εξής πρέπει τα σωματεία-μέλη της ΕΟΙ να τηρούν στοιχεία αθλητών και τεχνικού προσωπικού (προπονητές και σταβλίτες) που λαμβάνουν μέρος στις προπονήσεις και να τα αποστέλλουν στην ΕΟΙ κάθε εβδομάδα.
Για τη διευκόλυνση των σωματείων στην υποβολή των στοιχείων έχει δημιουργηθεί ηλεκτρονική φόρμα υποβολής, στην οποία οι υπεύθυνοι του κάθε σωματείου θα έχουν πρόσβαση μέσω του συστήματος ηλεκτρονικών συμμετοχών.
Η υποβολή των στοιχείων θα πρέπει να γίνεται κάθε Τρίτη και να περιλαμβάνει τα στοιχεία της προηγούμενης εβδομάδας. Η 1η υποβολή θα είναι την Τρίτη 16/11/2021 με τα στοιχεία από Δευτέρα 8/11 έως Κυριακή 14/11)».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου