Μόνο οι προπονήσεις σε ατομικά αθλήματα και με την προϋπόθεση πως θα διεξάγονται σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις, παρουσία το πολύ τριών ατόμων (συμπεριλαμβάνεται και ο προπονητής), θα επιτρέπονται κατά τη διάρκεια της καραντίνας, όπως εξειδίκευσε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς. Η Super League και η Basket League θα συνεχιστούν κανονικά, όπως και οι αγώνες στο πλαίσιο των ευρωπαϊκών διοργανώσεων, ενώ επιβεβαιώνεται πως παύει κάθε άλλη ομαδική δραστηριότητα, με το μεγάλο ερωτηματικό σχετικά με το τι μέλλει γενέσθαι με τα πρωταθλήματα της Super League 2 και της Football League, να παραμένει. Αναλυτικά:
«Όσον αφορά στον αθλητισμό επιτρέπεται η ατομική άθληση μόνο σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους και σε ανοιχτές αθλητικές εγκαταστάσεις έως 3 άτομα συμπεριλαμβανομένου του προπονητή, σε ατομικά και μόνο αθλήματα όπως αντισφαίριση, τοξοβολία, ιστιοπλοΐα, ποδηλασία και τα υπόλοιπα που έχουν ήδη ανακοινωθεί.
Επιτρέπεται, επίσης, η διεξαγωγή αγώνων μόνο της Α’ Εθνικής ποδοσφαίρου (Super League) και της Α1 Εθνικής κατηγορίας καλαθοσφαίρισης (Basket League), καθώς και ευρωπαϊκών αγώνων (Champions League, EuropaLeague, EuroLeague, BCL) σύμφωνα με τα ειδικά πρωτόκολλα της UEFA, της FIBA και της Euroleague.
Επιτρέπεται επίσης η χρήση των αθλητικών εγκαταστάσεων από όσους αναφέρονται σε ονομαστικές καταστάσεις που θα εκδώσει η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για την προετοιμασία τους για τους Ολυμπιακούς και Παραολυμπιακούς Αγώνες του 2021».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ