Τοπικές Ειδήσεις

Σοβαρά προβλήματα στο νησί από την έντονη νεροποντή!

Πολλά προβλήματα παρουσιάστηκαν στ’ Αφάντου και στα Κολύμπια από την έντονη νεροποντή το βράδυ της Δευτέρας. Σπίτια πλημμύρησαν, αυτοκίνητα παρασύρθηκαν από τα ορμητικά νερά, ενώ δεν έλειψαν και οι ζημιές στην αγροτική οδοποιία. Μέχρι και χθες το μεσημέρι, η Πυροσβεστική Υπηρεσία σε συνεργασία με συνεργεία του Δήμου και της Περιφέρειας ήταν σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση των ζημιών.
Συγκεκριμένα, ένας οδηγός εγκλωβίστηκε στο αυτοκίνητό του κοντά στον ποταμό τ’ Αφάντου και χρειάστηκε η επέμβαση της ΠΥΡ για να απεγκλωβιστεί, ενώ άλλα τρία σταθμευμένα αυτοκίνητα στον παραλιακό δρόμο παρασύρθηκαν και δεν έχουν εντοπισθεί. Τέσσερες οικίες πλημμύρισαν στ’ Αφάντου, άλλες τέσσερις στα Κολύμπια και δύο στον Αρχάγγελο. Κατολισθήσεις σημειώθηκαν στις επαρχιακές οδούς Κολυμπίων-Αρχίπολης και Αρχίπολης-Ψίνθου, ενώ με λάσπη γέμισαν οι δρόμοι στ’ Αφάντου. Επίσης, έπεσε τοιχίο στο δρόμο προς την Ψίνθο.
Χάρη στον άψογο συντονισμό και τη συνεργασία της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τις Διευθύνσεις Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Ν. Αιγαίου και του Δήμου, αντιμετωπίσθηκαν όλα τα προβλήματα γρήγορα και αποτελεσματικά.

«Από την πρώτη στιγμή ενεργοποιήθηκε η πολιτική προστασία της περιφέρειας και συμμετείχαμε σε επιχείρηση αποκατάστασης των ζημιών. Υπήρξε ένα πολύ καλό επίπεδο συντονισμού και όλα τα προβλήματα αντιμετωπίσθηκαν αποτελεσματικά. Λόγω των καιρικών συνθηκών βρισκόμαστε σε επιφυλακή προκειμένου να κινητοποιηθεί άμεσα ο μηχανισμός πολιτικής προστασίας σε περίπτωση που χρειαστεί», δήλωσε ο αντιπεριφερειάρχης Δωδεκανήσου, Χρήστος Ευστρατίου, ο οποίος βρίσκονταν από την πρώτη στιγμή στην περιοχή, συμμετέχοντας ενεργά στην επιχείρηση αντιμετώπισης των προβλημάτων. Όπως διευκρίνισε ο κ. Ευστρατίου, βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι εργασίες καθαρισμού των ρεμάτων και των ποταμών.
Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο αντιδήμαρχος πολιτικής προστασίας Νεκτάριος Φλοσκάκης ο οποίος επέβλεπε επίσης τις διαδικασίες αποκατάστασης των ζημιών, δηλώνοντας ότι θα πρέπει να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις όταν επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα. «Η υπηρεσία πολιτικής προστασίας του δήμου μας παραμένει σε πλήρη ετοιμότητα λόγω των καιρικών συνθηκών. Παρεμβαίνουμε όπου και όποτε χρειαστεί, σε συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, την Περιφέρεια και τις υπόλοιπες ομάδες αντιμετωπίζοντας το κάθε συμβάν. Θα πρέπει όμως και οι πολίτες να πάρουν τα μέτρα τους και να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις όταν επικρατούν έντονα καιρικά φαινόμενα», είπε ο κ. Φλοσκάκης.

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου