ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Παρασκευόπουλος: Εχει δίκιο ο Μητσοτάκης, πρέπει να καταργηθεί ο νόμος μου για τις αποφυλακίσεις

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Παρασκευόπουλος

Ενα έκτα­κτο νο­μο­θέ­τη­μα που οφεί­λε­ται σε έκτα­κτες συν­θή­κες δεν μπο­ρεί και δεν πρέ­πει να ισχύ­ει για πάντα, εξή­γη­σε ο πρώην υπουρ­γός παρά το γε­γο­νός ότι η κυ­βέρ­νη­ση Τσί­πρα έδωσε νέα ετή­σια πα­ρά­τα­ση στην ισχύ του μόλις τον πε­ρα­σμέ­νο Σε­πτέμ­βριο

«Να κα­ταρ­γη­θεί ο νόμος Πα­ρα­σκευό­που­λου». Το πάγιο αί­τη­μα της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης το οποίο επα­νέ­λα­βε πρό­σφα­τα στη Βουλή ο Κυ­ριά­κος Μη­τσο­τά­κης βρήκε έναν ανέλ­πι­στο υπο­στη­ρι­κτή. Τον ίδιο τον εμπνευ­στή των βα­σι­κό­τε­ρων δια­τά­ξε­ών του. Τον πρώην υπουρ­γό Δι­καιο­σύ­νης Νίκο Πα­ρα­σκευό­που­λο!

Μπο­ρεί ο Πρω­θυ­πουρ­γός να τον υπε­ρα­σπί­στη­κε με θέρμη κατά την πρό­σφα­τη συ­ζή­τη­ση στη Βουλή περί ανο­μί­ας, μπο­ρεί να απο­τε­λεί εδώ και μήνες ση­μείο οξύ­τα­της πο­λι­τι­κής σύ­γκρου­σης, με τον αρ­χη­γό της Νέας Δη­μο­κρα­τί­ας να τον επι­κρί­νει σφο­δρά σε κάθε ευ­και­ρία,  ο ίδιος όμως ο δη­μιουρ­γός του -και βα­σι­κός δέ­κτης των επι­κρί­σε­ων- έκανε την έκ­πλη­ξη την Δευ­τέ­ρα τασ­σό­με­νος ευ­θέ­ως υπέρ της κα­τάρ­γη­σης του επί­μα­χου νόμου για την απο­συμ­φό­ρη­ση των φυ­λα­κών (τις ευ­ερ­γε­τι­κές δια­τά­ξεις του οποί­ου χρη­σι­μο­ποί­η­σαν πολ­λοί -ανά­με­σά τους και επι­κίν­δυ­νοι ποι­νι­κοί- για να βγουν νω­ρί­τε­ρα από τη φυ­λα­κή, εκτί­ο­ντας μέρος μόνο της ποι­νής τους).

Θέ­λο­ντας να απο­τι­νά­ξει το στίγ­μα της (μι­ντια­κής) ονο­μα­το­δο­σί­ας του νόμου, ο πρώην υπουρ­γός εξή­γη­σε μι­λώ­ντας στο Κα­νά­λι της Βου­λής ότι οποιοσ­δή­πο­τε έκτα­κτος νόμος (όπως ο δικός του) που οφεί­λε­ται σε έκτα­κτες συν­θή­κες, δεν μπο­ρεί και δεν πρέ­πει να ισχύ­ει για πάντα.

Εφθα­σε μά­λι­στα στο ση­μείο να δη­λώ­σει ότι συμ­φω­νεί με τον αρ­χη­γό της αξιω­μα­τι­κής αντι­πο­λί­τευ­σης Κυ­ριά­κο Μη­τσο­τά­κη που έχει ζη­τή­σει επα­νει­λημ­μέ­να στη Βουλή την κα­τάρ­γη­σή του (και έχει δε­σμευ­θεί ότι θα τον κα­ταρ­γή­σει όταν γίνει κυ­βέρ­νη­ση η ΝΔ), δε­δο­μέ­νου όπως επα­νέ­λα­βε ότι το νο­μο­θέ­τη­μα είχε έκτα­κτο χα­ρα­κτή­ρα και στό­χευε στην αντι­με­τώ­πι­ση της έκτα­κτης κα­τά­στα­σης συμ­φό­ρη­σης που επι­κρα­τού­σε στις ελ­λη­νι­κές φυ­λα­κές.

«Θα σας φανεί πε­ρί­ερ­γο αλλά ο κ. Μη­τσο­τά­κης έχει δίκιο. Ο όποιος νόμος Πα­ρα­σκευό­που­λου, ο απο­συμ­φο­ρη­τι­κός νόμος -κακώς τον ονο­μά­ζουν νόμο Πα­ρα­σκευό­που­λου για να στιγ­μα­τί­ζουν εμένα- αλλά ένας έκτα­κτος νόμος ο οποί­ος οφεί­λε­ται σε έκτα­κτες συν­θή­κες συμ­φό­ρη­σης δεν έχει λόγο ύπαρ­ξης πα­γί­ως», υπο­στή­ρι­ξε και αντέ­τει­νε ότι «αυτό που πρέ­πει να γίνει, είναι να έχου­με ένα λο­γι­κό σύ­στη­μα ποι­νών, έναν λο­γι­κό πλη­θυ­σμό στη φυ­λα­κή, ώστε να μην έχου­με ανά­γκη από αυτόν τον νόμο.

«Το σωστό είναι να έχου­με λο­γι­κούς χρό­νους διάρ­κειας της ποι­νής πάγια, να είναι αυτοί που ται­ριά­ζουν ανα­λο­γι­κά στο βάρος του εγκλή­μα­τος που τε­λέ­στη­κε και βέ­βαια να έχουν κι ένα πε­ρι­θώ­ριο εφό­σον δεν έχου­με να κά­νου­με με ισό­βια επα­νέ­ντα­ξης. Αυτό πρέ­πει να ρυθ­μι­στεί πα­γί­ως και θα ρυθ­μι­στεί μέσω του Ποι­νι­κού Κώ­δι­κα και του Σω­φρο­νι­στι­κού Κώ­δι­κα», εκτί­μη­σε ο κ. Πα­ρα­σκευό­που­λος και ση­μεί­ω­σε ότι «χα­ρα­κτη­ρι­στι­κό της χώρας μας είναι ότι έχει πολύ υψη­λές , πολύ βα­ριές απει­λού­με­νες ποι­νές, πολ­λές προ­βλέ­ψεις ισο­βί­ων και ελα­στι­κές ρυθ­μί­σεις για την από­λυ­ση». «Το σωστό είναι να έχου­με πιο λο­γι­κές ποι­νές και να έχου­με πιο αυ­στη­ρές συν­θή­κες από­λυ­σης από αυτές που έχου­με με την απο­συμ­φο­ρη­τι­κή νο­μο­θε­σία . Πι­στεύω λοι­πόν ότι πρέ­πει να κα­ταρ­γη­θεί αυτή η νο­μο­θε­τι­κή δια­δι­κα­σία όταν θα έχου­με νέο Ποι­νι­κό και Σω­φρο­νι­στι­κό Κώ­δι­κα», κα­τέ­λη­ξε στη σχε­τι­κή ανα­φο­ρά του ο πρώην υπουρ­γός.

«Άρα μας λέτε ότι πρέ­πει να κα­ταρ­γη­θεί ο νόμος Πα­ρα­σκευό­που­λου και να με­τα­σχη­μα­τι­στεί σε κάτι άλλο», επέ­μει­νε η δη­μο­σιο­γρά­φος – πα­ρου­σιά­στρια της εκ­πο­μπής στο Κα­νά­λι της Βου­λής, με τον κ. Πα­ρα­σκευό­που­λο να απα­ντά με αφο­πλι­στι­κή ει­λι­κρί­νεια: «Ασφα­λώς. Βε­βαί­ως δεν λέει κα­νείς ότι αυτός ο νόμος πρέ­πει να ισχύ­ει για πάντα. Έκτα­κτη νο­μο­θε­σία είναι και το καλό είναι να πά­ψου­με να έχου­με αυτές τις έκτα­κτες, κακές συν­θή­κες και να έχου­με μια πάγια ομαλή κα­τά­στα­ση».

protagon.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Προσθέστε ένα σχόλιο

Το E-mail δεν θα δημοσιευτεί.
Πρέπει να συμπληρωθούν όλα τα πεδία για την υποβολή του σχολίου.