Αθλητικά

Ζεσταίνουν τα λάστιχα για το Έπαθλο Δωδεκανήσου

Την επόμενη Κυριακή 16 Νοεμβρίου θα πραγματοποιηθεί τελικά ο 4ος αγώνας του Επάθλου MiniTrack Δωδεκανήσου, ο οποίος επρόκειτο να γίνει μεθαύριο, όμως αναβλήθηκε για τεχνικούς λόγους.

Ο αγώνας θα διεξαχθεί στο Faliraki MotoCross Park στο 15ο χιλιόμετρο Ρόδου-Λίνδου, με τους διοργανωτές να έχουν ορίσει την ώρα έναρξης στις 10.00.

Στην προκήρυξη που έχει εκδώσει η Λέσχη Μοτοσυκλέτας Ρόδου «Ίκαρος» αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής

Διοργάνωση

Λέσχη Μοτοσυκλέτας ΙΚΑΡΟΣ Ρόδου

Συμμετοχές

Δικαίωμα Συμμετοχής

Δικαίωμα Συμμετοχής έχουν οι αθλητές που είναι κάτοχοι ανανεωμένου Αθλητικού Δελτίου, Σωματείου της ΑΜΟΤΟΕ.

Δηλώσεις Συμμετοχής

Οι δηλώσεις Συμμετοχής για τον κάθε αγώνα θα ξεκινάνε την Δευτέρα πριν τον αγώνα και θα λήγουν το βράδυ της Πέμπτης πριν τον αγώνα. Το παράβολο συμμετοχής για τον κάθε αγώνα ορίζεται στα 50€. Οι εκπρόθεσμες συμμετοχές επιβαρύνονται με 20€ και λήγουν με την έναρξη του τεχνικού ελέγχου.

Ο κάθε οδηγός με την συμμετοχή του στον αγώνα, δικαιούται να έχει ένα (1) μηχανικό στον οποίο θα παραδοθεί καρτελάκι εισόδου (διαπίστευση). Ο μηχανικός έχει το δικαίωμα να εισέρχεται στον χώρο της γραμματείας και των Pits. Σε περίπτωση που κάποιος οδηγός επιθυμεί να έχει επιπλέον μηχανικούς, (έως 3 συνολικά) θα τους παραδοθούν καρτελάκια εισόδου από τους διοργανωτές αλλά θα πληρώσουν το αντίτιμο της εισόδου των θεατών.

Οι συμμετοχές μπορούν να γίνουν ΜΟΝΟ μέσω του συστήματος e-amotoe.gr  της ομοσπονδίας.

Με την δήλωση συμμετοχής ο αθλητής αποδέχεται τον ειδικό κανονισμό του αγώνα.

Ελάχιστες συμμετοχές

Ελάχιστες συμμετοχές (στο σύνολο) για την διεξαγωγή του αγώνα 14, εάν δεν συμπληρωθεί ο απαραίτητος αριθμός συμμετοχών ο αγώνας μεταφέρεται την επόμενη Κυριακή εάν και την επόμενη Κυριακή δεν συμπληρωθούν οι ελάχιστες συμμετοχές, ακυρώνεται ο αγώνας και επιστρέφεται το παράβολο συμμετοχής που έχουν καταβάλει οι αθλητές.

Κατηγορίες

Το Έπαθλο MiniTrack 12νήσου θα έχει 3 κατηγορίες.

OPEN Aθλητές άνω των 15 ετών.

α) Μοτοσυκλέτες 4Τ έως 160cc, ζάντες διαμέτρου έως 12″

β) Μοτοσυκλέτες τύπου scooter 2Τ έως 70cc, ζάντες διαμέτρου έως 12″

γ) Μοτοσυκλέτες 2Τ έως 125cc, ζάντες διαμέτρου έως 17″ και μεταξόνιο έως 135cm

δ) Μοτοσυκλέτες 2Τ έως 90cc χωρίς έγκριση τύπου, ζάντες διαμέτρου έως 17″ και μεταξόνιο έως 135cm

UNDERBONES Aθλητές άνω των 15 ετών.

Μοτοσυκλέτες τύπου παπί 4Τ έως 140cc, με μέγιστη διάμετρο καρμπιρατέρ 28mm.

SUPERMOTARD Aθλητές άνω των 16 ετών.

Μοτοσυκλέτες τύπου SuperMotard έως 650cc

Όλες οι μοτοσυκλέτες πρέπει να έχουν δοχείο (χωρητικότητας τουλάχιστον 300ml) για περισυλλογή αναθυμιάσεων και υπερχειλίσεων. Οι υδρόψυκτες μοτοσυκλέτες πρέπει να χρησιμοποιούν μόνο απιονισμένο νερό στο σύστημα ψύξης. Απ’ τις μοτοσυκλέτες πρέπει να αφαιρεθούν τα stand (πλαινό και κεντρικό). Να αντικατασταθούν τα σταθερά μαρσπιέ με αναδιπλούμενα. Να αφαιρεθούν οι καθρέφτες και οποιοδήποτε φωτιστικό στοιχείο (φλάς) προεξέχει από το σώμα της μοτοσυκλέτας. Το εμπρός και το πίσω φωτιστικό στοιχείο εαν δεν είναι εφικτό να αφαιρεθούν πρέπει να καλυφθούν με ισχυρή αυτοκόλλητη ταινία.

Καύσιμο: επιτρέπεται η χρήση ΜΟΝΟ αμόλυβδης βενζίνης.

Η αριθμός συμμετοχής (νούμερο) που μπορούν να επιλέξουν οι οδηγοί θα είναι από το 1 έως το 999 με ελεύθερο χρωματισμό στο φόντο και στον αριθμό. Η μοτοσυκλέτα πρέπει να έχει ευανάγνωστο αριθμό συμμετοχής σε τρία σημεία, αριστερά, δεξιά και στο τιμόνι.

Σε περίπτωση που δύο οι περισσότεροι αθλητές δηλώσουν τον ίδιο αριθμό, προτεραιότητα έχει ο αθλητής που τον χρησιμοποιεί και στο MiniGP cup.

Δομή των Αγώνων

Η δομή των αγώνων του Επάθλου MiniTrack 12νήσου θα έχει ως εξής:

10.00 Τεχνικός Έλεγχος

10.45 Ενημέρωση οδηγών

11.00 UNDERNONES WarmUp (10 min)

11.15 OPEN WarmUp (10 min)

11.30 SUPERMOTARD WarmUp (10 min)

11.45 UNDERNONES Ελεύθερα Χρονομετρημένα (10 min)

12.00 OPEN Ελεύθερα Χρονομετρημένα (10 min)

12.15 SUPERMOTARD Ελεύθερα Χρονομετρημένα (10 min)

12.30 UNDERNONES Α′ Σκέλος (16 γύροι)*

12.45 OPEN Α′ Σκέλος (16 γύροι)*

13.00 SUPERMOTARD Α′ Σκέλος (16 γύροι)*

13.15 UNDERNONES Β′ Σκέλος (16 γύροι)*

13.30 OPEN Β′ Σκέλος (16 γύροι)*

13.45 SUPERMOTARD Β′ Σκέλος (16 γύροι)*

14.00  Απονομές Μεταλλίων

* Ο αριθμός των γύρων για το κάθε σκέλος θα εξαρτηθεί από το γυρολόγιο της πίστας έτσι ώστε ο συνολικός χρόνος να είναι μεγαλύτερος από 10min και να μην υπερβαίνει τα 12min

Εξοπλισμός (ένδυση) Οδηγών

Η αγωνιστική ενδυμασία των οδηγών πρέπει να είναι σύμφωνη και τον κανονισμό αγώνων ταχύτητας (Κράνος Full Face με προστασία οφθαλμών, φόρμα ολόσωμη δερμάτινη, γάντια δερμάτινα, και εγκεκριμένες  μπότες με ελάχιστο ύψος τα 20cm).

Οι οδηγοί έχουν το δικαίωμα να χρησιμοποιήσουν μπότες του MotoCross

Τεχνικός Έλεγχος

Ο Τεχνικός Έλεγχος θα γίνεται το πρωί της ημέρας του αγώνα στον χώρο των Paddocks, παρουσία του οδηγού, με το κράνος του και φορώντας τη στολή του.

Μοτοσυκλέτα που δεν πάρει έγκριση, έχει δικαίωμα να επισκευαστεί και να επανελεγχθεί μέχρι και την έναρξη του πρώτου σκέλους της κατηγορίας όπου ανήκει (λαμβάνοντας την τελευταία θέση στο grid). Σε περίπτωση που μέχρι και τότε δεν καταφέρει να πάρει έγκριση η συμμετοχή ακυρώνεται από τον αγώνα και δεν επιστέφεται το παράβολο συμμετοχής.

Ο οδηγός έχει επίσεις το δικαίωμα να αλλάξει μοτοσυκλέτα. Άλλη από αυτή που είχε δηλώσει, με την προϋπόθεση ότι η εφεδρική μοτοσυκλέτα πληρεί τις προϋποθέσεις, έχει περάσει τεχνικό έλεγχο και έχει στις θέσεις που πρέπει τους αριθμούς συμμετοχής με τους οποίους έχει δηλωθεί ο αθλητής.

Οδηγός ο οποίος έχει εφεδρική μοτοσυκλέτα, πρέπει να ενημερώνει τους τεχνικούς έφορους έτσι ώστε η μοτοσυκλέτα να περάσει τεχνικό έλεγχο για να είναι έτοιμη σε περίπτωση που χρειαστεί.

Μετά το τέλος του τεχνικού ελέγχου θα γίνεται επανέλεγχος ΜΟΝΟ στις μοτοσυκλέτες που έγινε παρατήρηση για να γίνουν επισκευές. ΟΧΙ σε νεοεισερχόμενες μοτοσυκλέτες

Επίσης στην οποιαδήποτε αλλαγή μοτοσυκλέτας, ο οδηγός ή ο μηχανικός του πρέπει να ενημερώνει την γραμματεία (για το θέμα των αισθητήρων της χρονομέτρησης)

Ενημέρωση Οδηγών

Η ενημέρωση των οδηγών, θα γίνεται την ημέρα του αγώνα αμέσως μετά το τέλος του Τεχνικού Ελέγχου στον χώρο της γραμματείας. Η παρουσία των οδηγών, κρίνεται απαραίτητη.

Βαθμολογία

Οι αθλητές θα βαθμολογούνται σύμφωνα την θέση που τερμάτισαν σε κάθε σκέλος αγώνα, βάσει της παρακάτω βαθμολογίας:

1ος 25β, 2ος 20β, 3ος 16β, 4ος 13β, 5ος 11β, 6ος 10β, 7ος 9β, 8ος 8β, 9ος 7β, 10ος 6β 11ος 5β, 12ος 4β, 13ος 3β, 14ος 2β, 15ος 1β

Η τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος για τον κάθε αθλητή προκύπτει από το άθροισμα των βαθμών που θα λάβει από όλα τα σκέλη στα οποία έχει βαθμολογηθεί.

H βαθμολογία του 2ου σκέλους του τελευταίου αγώνα (Κω) θα προσμετρήσει διπλή στην βαθμολογία του πρωταθλήματος (για τις απονομές του συγκεκριμένου αγώνα θα μετρήσει κανονικά). Σε περίπτωση ακύρωσης του τελευταίου αγώνα θα μετρήσει διπλό το δεύτερο σκέλος του τελευταίου αγώνα που διεξάχθηκε.

Σε περίπτωση που οδηγός αγωνιστεί σε 2 διαφορετικές κατηγορίες κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος (π.χ. OPEN και UNDERBONE), οι βαθμολογίες του ΔΕΝ προστίθενται.

Σε περίπτωση ισοβαθμίας, θα προηγηθεί ο αγωνιζόμενος με τους καλύτερους τερματισμούς. Σε περίπτωση περαιτέρω ισοβαθμίας προσμετρά το αποτέλεσμα (θέση κατάταξης) του 2ου σκέλους του τελευταίου αγώνα.

Έπαθλα – Απονομές

Στο τέλος του Έπαθλου MiniTrack 12νήσου και με βάση την τελική βαθμολογία των οδηγών της κάθε κατηγορίας θα απονεμηθούν τα παρακάτω:

  1. Κύπελλο στους τρις πρώτους της κάθε κατηγορίας
  2. Μετάλλια για όλους όσους έλαβαν μέρος (έστω και σε έναν αγώνα)

Οι απονομές που αφορούν την γενική κατάταξη για το Έπαθλο MiniTrack 12νήσου θα γίνουν τον Ιανουάριο του 2015 στην εκδήλωση της κοπής της πίτας του ΙΚΑΡΟΥ, σε ημέρα και τόπο που θα ανακοινωθεί έγκαιρα.

Στο τέλος του κάθε αγώνα θα γίνονται απονομές μεταλλίων με βάση την κατάταξη του κάθε αθλητή στα 2 σκέλη συνολικά (overal). Σε περίπτωση ισοβαθμίας προσμετρά το καλύτερο αποτέλεσμα, αν η ισοβαθμία συνεχίζεται προσμετρά το αποτέλεσμα του 2ου σκέλους

Ενστάσεις

Οι ενστάσεις πρέπει να υποβάλλονται από τον ίδιο τον ενιστάμενο. Κάθε ένσταση πρέπει να αναφέρεται σε ένα μόνο θέμα. Το κόστος της ένστασης είναι ίσο με το παράβολο συμμετοχής (50€), ενώ το κόστος της έφεσης είναι το διπλάσιο του παράβολου συμμετοχής (100€).

Δεν γίνεται δεκτή ένσταση εναντίον διαπίστωσης γεγονότος που δηλώνεται από τον Αλυτάρχη.

Οι ενστάσεις υποβάλλονται:

α) για αντικανονική συμμετοχή αθλητή, μέχρι την έναρξη των ελεύθερων χρονομετρημένων.

β) κατά των αποτελεσμάτων, εντός 20 λεπτών από την ανάρτηση τους στον χώρο της γραμματείας.

γ) για τεχνικούς λόγους, εντός 20 λεπτών μετά τον τερματισμό του αγώνα.

Διάφορα

Στο επίσημο site της ομοσπονδίας (Α.ΜΟΤ.Ο.Ε.) amotoe.gr καθώς και στο site του ΙΚΑΡΟΥ lemotikaros.blogspot.gr υπάρχουν, ο αθλητικός νόμος 2725/99 καθώς και όλοι οι γενικοί και τεχνικοί κανονισμοί για τους αγώνες μοτοσυκλέτας, τους οποίους οι αγωνιζόμενοι οφείλουν να γνωρίζουν.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου