Ειδήσεις

Το Νόμπελ Φυσικής έπεσε σε… Μαύρες Τρύπες-Δεν ήρθε στην Ελλάδα

Η Βασιλική Ακαδημία Επιστημών της Σουηδίας αποφάσισε να “μοιράσει” το Νόμπελ Φυσικής για το 2020 σε ανακαλύψεις σχετικές με τις Μαύρες Τρύπες. Το μισό βραβείο δίδεται στον Roger Penrose και το άλλο μισό από κοινού στους Reinhard Genzel και Andrea Ghez.

Ο Roger Penrose βραβεύεται “για την ανακάλυψή του ότι οι μαύρες τρύπες προβλέπονται από την Γενική Θεωρία της Σχετικότητας του Αλμπερτ Αϊνστάιν”.

Οι Reinhard Genzel και Andrea Ghez βραβεύονται “για την ανακάλυψη της τεράστιας μαύρης τρύπας στο κέντρο του γαλαξία μας.”

Υπενθυμίζουμε πως υπήρχε η προσδοκία πως θα μπορούσε το Νόμπελ Φυσικής για το 2020 να καταλήξει στην Ελλάδα, με μία ανακάλυψη μάλιστα σχετική με τις Μαύρες Τρύπες.

Το Νόμπελ Φυσικής διεκδίκησε ο Έλληνας αστροφυσικός, Δημήτρης Ψάλτης, ο οποίος μαζί με την ομάδα του “φωτογράφισαν” για πρώτη φορά μία μαύρη τρύπα.

Τελικά, το Νόμπελ δεν ήρθε κι έτσι ο Γιώργος Σεφέρης και ο Οδυσσέας Ελύτης παραμένουν οι μόνοι δύο Έλληνες που έχουν τιμηθεί με το συγκεκριμένη βραβείο, στον τομέα της Λογοτεχνίας φυσικά.

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου