Ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας, μίλησε στο 12ο Συνέδριο της ΟΝΝΕΔ για τις βασικές προτεραιότητες της οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον κ. Σταϊκούρα, η Ελλάδα καλείται να αποδείξει ότι διδάχθηκε από την περιπέτειά της και ότι επανέρχεται στην πλήρη κανονικότητα, ενώ τόνισε ότι εργαζόμαστε να μεταδώσουμε όραμα και στρατηγική για την ανάπτυξη της οικονομίας. Η ανάπτυξη σημείωσε δεν ταυτίζεται με την αύξηση του ΑΕΠ, είναι ευρύτερος όρος από την μεγέθυνση.

«Στο πεδίο αυτό προσπαθούμε να αυξήσουμε τις επενδύσεις και τις εξαγωγές, να πετύχουμε την παραγωγική ανασυγκρότηση με παράλληλη αύξηση της κατανάλωσης. Να δημιουργήσουμε θέσεις απασχόλησης με ενίσχυση της κοινωνικής συνοχής με έμφαση στον ιδιωτικό τομέα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο υπουργός Οικονομικών μίλησε για 7 προτεραιότητες, οι οποίες είναι:

  1. Σταθερά δημόσια οικονομικά, με την επίτευξη των συμφωνημένων οικονομικών στόχων και με παράλληλη μείωση φόρων και ασφαλιστικών εισφορών.
  2. Εξυγίανση στο τραπεζικό σύστημα με πιστωτική επέκταση και μείωση των κόκκινων δανείων.
  3. Η φορολογική πολιτική: ένα φορολογικό νομοσχέδιο ενιαίο και σταθερό που να μειώνει τους φόρους και να ενθαρρύνει τις επενδύσεις.
  4. Να πληρώσει το κράτος ό,τι οφείλει στον ιδιωτικό τομέα.
  5. Αποκρατικοποιήσεις: Είμαστε υπέρμαχοι των αποκρατικοποιήσεων και της ορθολογικής αξιοποίησης του δημόσιου πλούτου, για να λειτουργήσουν καλύτερα οι δημόσιες επιχειρήσεις και να δημιουργηθούν νέες θέσεις απασχόλησης.
  6. Διαρθρωτικές αλλαγές: Την άλλη εβδομάδα θα υπάρχει ένα πολύ μεγάλο αναπτυξιακό νομοσχέδιο.
  7. Ενιαίο ρεαλιστικό σχέδιο αντιμετώπισης του ιδιωτικού χρέους.

Πηγή: Reporter.gr

Πηγή: Reporter.gr

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ