Φοροαπαλλαγές στα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα και μειώσεις στο φορολογικό κόστος μετακίνησης, αναμένεται να εξαγγείλουν σήμερα -ως αντισταθμιστικά μέτρα- μετά την κατάργηση του ειδικού καθεστώτος ΦΠΑ στα νησιά, οι υπουργοί Οικονομικών και Νησιωτικής Πολιτικής.
Αυτό άφησε να διαφανεί σήμερα, μιλώντας στην ΕΡΤ Ρόδου, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ κ. Νεκτάριος Σαντορινιός.
«Το ζητούμενο δεν είναι αν θα πει κουβέντα για το ΦΠΑ ο πρωθυπουργός στις προγραμματικές δηλώσεις. Το ζητούμενο είναι τι θα εξαγγείλουν οι υπουργοί Οικονομικών και Νησιωτικής Πολιτικής», δήλωσε ο κ. Σαντορινιός.
Αναφερόμενος στις προγραμματικές δηλώσεις του πρωθυπουργού, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ είπε ότι οι μεγάλες μάχες είναι μπροστά, όπως η βιωσιμότητα και η διαπραγμάτευση του χρέους, τα κόκκινα δάνεια και οι πλειστηριασμοί.
«Το μεγάλο στοίχημα είναι να καταφέρουμε α βάλουμε μπροστά και πάλι την οικονομία και να φέρουμε πάλι την ανάπτυξη στον τόπο και όχι με γνώμονα το συμφέρoν κάποιων ημετέρων. Το ζητούμενο είναι να μπορέσουμε ν’ αλλάξουμε την πυραμίδα της πληρωμής. Να πληρώσουν αυτοί που κέρδισαν στην κρίση και όχι αυτοί που πλήρωναν».

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ