Τοπικές Ειδήσεις

Σημαντικές ημερίδες από τον Σύλλογο Δ/ντών Ξενοδοχείων

Ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου προγραμματίζει μία σειρά νέων εκδηλώσεων για το προσεχές διάστημα με στόχο πάντα την ενημέρωση των μελών του και την εφαρμογή των πρακτικών εκείνων που συντελούν στη βέλτιστη λειτουργία των ξενοδοχείων και στην παροχή ολοκληρωμένων υπηρεσιών προς τον επισκέπτη.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε ο πρόεδρος του Συλλόγου, κ. Γιώργος Ματσίγκος στην πρόσφατη συνεδρίαση της ολομέλειας, πρόκειται να πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο εσπερίδα με θέμα Τουρισμός και Περιβάλλον. Όπως τόνισε ο κ. Ματσίγκος, οι τουρ οπερέιτορ έχουν δηλώσει ότι δεν πρόκειται στο εξής να δοθεί καμία διάκριση στα ξενοδοχεία, όσο άρτιες υπηρεσίες και αν προσφέρουν, εάν δεν εφαρμόζουν μέτρα προστασίας περιβάλλοντος και εάν δεν έχουν λάβει σχετική πιστοποίηση από οργανισμούς όπως ο Travelife ή αν δεν έχουν λάβει το σήμα ποιότητας Green Key (eco label).

Επίσης, πρόκειται να διοργανωθεί ενημερωτική εσπερίδα για την εφαρμογή του Γενικού Κανονισμού για την Προστασία Δεδομένων (GDPR). Παράλληλα, πέρα από τα διάφορα επιμορφωτικά σεμινάρια, ο ΣΔΞΡ, πρόκειται να διοργανώσει εσπερίδα με θέμα “Health and Safety”.
Όπως δήλωσε ο κ. Ματσίγκος η φετινή σεζόν πιθανότατα θα κλείσει με μικρό ποσοστό μείωσης. Τόνισε ότι η τουριστική περίοδος «σώθηκε» χάρη στις προσφορές που έδωσαν τα ξενοδοχεία, γεγονός που συνετέλεσε στο να μην υπάρξουν ακυρώσεις από τους τουρ οπερέιτορς. Όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ, υπήρξαν πολλές κενές θέσεις στα ξενοδοχεία του νησιού ακόμη και κατά την υψηλή τουριστική περίοδο. Παράλληλα υπήρχαν πολλές κενές αεροπορικές θέσεις με αποτέλεσμα να είναι ορατός ο κίνδυνος ακυρώσεων.
Τα γρήγορα ανακλαστικά των επαγγελματιών λειτούργησαν θετικά στην διατήρηση των αεροπορικών θέσεων και στην αποτροπή των ακυρώσεων.
Σύμφωνα με τον κ. Ματσίγκο, η επόμενη σεζόν προβλέπεται δύσκολη, καθώς οι τουρ οπερέιτορ δεν φαίνεται να προγραμματίζουν περισσότερες αεροπορικές θέσεις για το 2020, κάτι που θα κριθεί από την τελική έκβαση της παρούσας τουριστικής περιόδου.
Τέλος, σε ό,τι έχει να κάνει με την τρίτη έρευνα ποιότητας προορισμού που διεξάγει ο Σύλλογος Διευθυντών Ξενοδοχείων Ρόδου, σε συνεργασία με το Αμερικάνικο Κολλέγιο Θεσσαλονίκης, βρίσκεται σε εξέλιξη η συλλογή των ερωτηματολογίων σε ηλεκτρονική και έντυπη μορφή. Στόχος είναι να συγκεντρωθούν τουλάχιστον 1200 ερωτηματολόγια αυτή τη φορά, έτσι ώστε η έρευνα να είναι έγκυρη και να προκύπτουν συμπεράσματα που θα συγκριθούν με αυτά των δύο προηγούμενων ερευνών στο πλαίσιο ενδεχομένως της εφαρμογής κάποιας τουριστικής στρατηγικής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου