Στην Ρόδο αναμένεται την προσεχή Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 7.30μ.μ., η πρώην γραμματέας του ΚΚΕ κα Αλέκα Παπαρήγα για να παραστεί στις εκδηλώσεις της ΚΝΕ.
Αυτό ανακοίνωσαν χτες το στέλεχος του ΚΚΕ κ. Κώστας Γιαννόπουλος και ο γραμματέας της ΚΝΕ Δωδεκανήσου κ. Βασίλης Φιλίππου σε συνέντευξη Τύπου. Σύμφωνα με όσα έγιναν γνωστά, η κα Παπαρήγα θα έρθει στο νησί το απόγευμα για το Φεστιβάλ και θα φύγει την επομένη το πρωί, οπότε δεν έχουν προγραμματιστεί επαφές ή περιοδείες.
Οι εκδηλώσεις θα λάβουν χώρα στον χώρο του θερινού κινηματοθεάτρου ΡΟΔΟΝ, και ο τίτλος του Φεστιβάλ θα είναι: «100 χρόνια ΚΚΕ-50 χρόνια ΚΝΕ».
Κεντρικό σύνθημα τα λόγια του Γιάννη Ρίτσου: «Ήταν μακρύς ο δρόμος ως εδώ, Δύσκολος δρόμος! Σίγουρος δρόμος.. Τώρα είναι δικός σου αυτός ο δρόμος!».
«Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την ίδρυση του ΚΚΕ και 50 χρόνια από την ίδρυση του ΚΝΕ. Γι αυτό και το φετινό Φεστιβάλ στην Ρόδο είναι αφιερωμένο σε αυτό. Καλούμε τη νεολαία να συμμετέχει μαζικά για να γνωρίζει τις θέσεις του ΚΚΕ μέσα από την δραστηριότητά μας. Η νεολαία μας είναι ριζωμένη στους τόπους δουλειάς, στους μαθητές, στους φοιτητές και είναι η ώρα να φέρουμε στη νέα κοινωνία, αυτό για το οποίο παλεύει το ΚΚΕ, τον Κομμουνισμό», δήλωσε ο κ. Φιλίππου.
Ο κ. Γιαννόπουλος ανέφερε πως «το Φεστιβάλ της ΚΝΕ είναι ένας ιστορικός θεσμός, πολιτιστικός και πολιτικός και πάνω από 40 χρόνια αγκαλιάζεται από την νεολαία και από τον λαό σε κάθε χωριό και πόλη. Πραγματοποιεί εκατοντάδες δραστηριότητες και εκδηλώσεις από τον Έβρο έως την Κρήτη. Και στην περιοχή μας, εδώ και δεκαετίες πέρασαν πολλοί καλλιτέχνες κι έγιναν πολλές δράσεις. Φέτος θα έρθει στην Ρόδο η Αλέκα Παπαρήγα και καλούμε τον κόσμο και τη νεολαία να παραστεί».
Η εκδήλωση θα περιλαμβάνει:
-Χαιρετισμό από στέλεχος της Τ.Ο. Ρόδου της ΚΝΕ
-Συναυλία με το νεανικό συγκρότημα ‘Bring me the lighter’
-Μουσικό-Αφηγηματικό Αφιέρωμα για τα 100 χρόνια του ΚΚΕ από καλλιτέχνες του νησιού
-Παραδοσιακό ροδιακό γλέντι με την Χριστίνα Κόζα
-Κεντρικός ομιλητής θα είναι η κα Αλέκα Παπαρήγα, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
-Επιπλέον, στο χώρο του θερινού κινηματοθεάτρου ΡΟΔΟΝ, θα λειτουργήσει έκθεση βιβλίου της Σύγχρονης Εποχής αλλά και παιδότοπος με διάφορες δραστηριότητες για τις μικρές ηλικίες.
Η κομματική τομεακή οργάνωση Ρόδου του ΚΚΕ, και η τομεακή οργάνωση της ΚΝΕ, καλούν όλους, νέους, μισθωτούς αυτοαπασχολούμενους, αγρότες, μαθητές και φοιτητές, να έρθουν να ακούσουν, να ενημερωθούν και να ψυχαγωγηθούν.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ