Ειδήσεις

Παρουσίασε τον επικεφαλής του Επικρατείας Ν. Διαμαντούρο ο Στ. Θεοδωράκης

Η πρόταση από το Ποτάμι στον Νικηφόρο Διαμαντούρο να τεθεί επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας και η αποδοχή της συνιστά μήνυμα προς την κοινωνία ότι υπάρχουν άνθρωποι ικανοί να κυβερνήσουν κι όχι τα παιδιά του κομματικού σωλήνα, τόνισε ο Σταύρος Θεοδωράκης παρουσιάζοντας τον πρώην ευρωπαίο διαμεσολαβητή και ακαδημαϊκό.

Ο επικεφαλής του Ποταμιού πρόσθεσε ότι έχει επαφή εδώ και καιρό με τον κ. Διαμαντούρο, τόσο όσο ήταν Συνήγορος του Πολίτη στην Ελλάδα, όσο και τη δεκαετία στην αντίστοιχη θέση στην Ευρώπη.

Ο Νικηφόρος Διαμαντούρος ευχαρίστησε το Ποτάμι για την πρόταση και εξήγησε ότι την αποδέχθηκε, καθώς θεωρεί ότι είναι υποχρέωση του πολίτη να αναλαμβάνει ευθύνες στις κρίσιμες περιστάσεις . «Θέλω να δώσω μια άλλη διάσταση καθώς φθάσαμε στην άκρη του γκρεμού και κάναμε μόνο λίγα βήματα πίσω», ανέφερε ο κ. Διαμαντούρος, ενώ όταν ρωτήθηκε αν είναι έτοιμος να αναλάβει κυβερνητικές ευθύνες δεν το απέκλεισε. Σημείωσε,όμως, ότι είναι κάτι πρόωρο και τις σχετικές αποφάσεις θα τις πάρει το Ποτάμι.

Ο κ. Διαμαντούρος απάντησε και στις επικρίσεις ότι εκφράζει εκσυγχρονιστικές απόψεις λέγοντας ότι δεν θεωρεί την λέξη εκσυγχρονιστής βρώμικη, αλλά ως άποψη να βαδίσει η χώρα προς την νεωτερικότητα. «Αρνούμαι να αποποιηθώ τα όσα έχω κάνει, αλλά είμαι έτοιμος να συζητήσω αν τα έκανα σωστά», είπε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του Ποταμιού.

Σε επόμενη θέση του ψηφοδελτίου θα τοποθετηθεί ο Παναγιώτης Καρκατσούλης ο οποίος ήταν επικεφαλής τον Ιανουάριο και εξελέγη, ενώ έγινε γνωστό ότι ο Σταύρος Θεοδωράκης, εκτός από τα Χανιά ,θα είναι επικεφαλής στη λίστα του Ποταμιού, στην Α’ Θεσσαλονίκης.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου