Τοπικές Ειδήσεις

Λειτουργούν πλέον κανονικά τα καταστήματα της Νέας Αγοράς

Ολες οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Νέα Αγορά, άνοιξαν κανονικά. Αυτό επιβεβαίωσε με δηλώσεις του στην «δ» ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών της Νέας Αγοράς κ. Παναγιώτης Κατσιδώνης, εκφράζοντας παράλληλα, συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία και την έκβαση της τουριστικής σεζόν.
«Ασφαλώς είναι πολύ καλύτερη η κατάσταση στην αγορά σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα, τον Ιούλιο και φυσικά τον Ιούνιο.
Σίγουρα δεν είναι αυτή που αρμόζει στο νησί της Ρόδου και δη τον μήνα Αύγουστο καθώς –λόγω της κρίσης με την επιδημία του κορωνοϊού- μοιάζει με συνθήκες… Μαρτίου. Βέβαια, αν και βλέπουμε να κυκλοφορούν τουρίστες, η αγοραστική κίνηση και η αγοραστική δύναμη είναι πολύ μικρή. Ευελπιστούμε ότι αυτή η σεζόν, παρά τα πολλά προβλήματα θα μπορέσει να συνεχιστεί λίγο παραπάνω. Αυτό που μας προβληματίζει είναι ο χειμώνας που επέρχεται, διότι θα είναι πολύ δύσκολος για όλους και για τις επιχειρήσεις και για τους εργαζόμενους.
Αυτή την περίοδο έχουν ανοίξει και οι 60 επιχειρήσεις στην Νέα Αγορά, αλλά όχι με τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούν κάθε χρόνο. Αναγκαστικά, προχώρησαν σε περικοπές καθώς η κίνηση δεν είναι σε καλά επίπεδα.
Μακάρι να ανέβει κι άλλο η αγορά αυτό τον μήνα και να μπορέσουν οι εργαζόμενοι να κάνουν κάποια μεροκάματα παραπάνω», όπως είπε.
Ο κ. Κατσιδώνης, διαβεβαίωσε ότι σε όλες τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην Νέα Αγορά, εφαρμόζονται όλα τα μέτρα προστασίας που ορίζει ο νόμος, φορώντας μάσκες, έχοντας αντισηπτικά και τηρώντας τον απαραίτητο αριθμό ατόμων μέσα στα καταστήματά τους.
«Έχουμε εξοικειωθεί όλοι και τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τα εμπορικά καταστήματα. Και οι ξένοι επισκέπτες μας πάντως, τηρούν όλα τα μέτρα προστασίας κι επισκέπτονται τα καταστήματά μας, γνωρίζοντας ότι είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας και η τήρηση των αποστάσεων» ανέφερε χαρακτηριστικά.
Με τη μειωμένη κίνηση ωστόσο, πέφτουν και οι πωλήσεις και τα κέρδη: «Καταγράφουμε μείωση 20-25% σε σχέση με πέρσι. Οι ρυθμίσεις με την επιστρεπτέα προκαταβολή και την διευκόλυνση με την μείωση στα ενοίκια ήταν προς την σωστή κατεύθυνση αλλά δεν αποτελούν λύση. Είναι πολλές οι τρέχουσες υποχρεώσεις που έχουν οι επιχειρήσεις. Τα χρήματα αυτά δεν βγαίνουν τόσο εύκολα για να καταφέρουν να έχουν κέρδη. Βρισκόμαστε στην διαδικασία να βεβαιωθούν τα ενοίκιά μας και να μπούμε κι εμείς στις ευνοϊκές ρυθμίσεις. Όλα τα μέτρα είναι καλοδεχούμενα, αλλά δεν λύνουν το πρόβλημα μιας επιχείρησης και φυσικά για να απασχολεί τους εργαζόμενους.
Είναι δύσκολα τα πράγματα φέτος για εμάς. Θα προσπαθήσουμε όσο μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα μέχρι το τέλος αυτής της σεζόν, να δούμε πώς θα βγάλουμε τον χειμώνα κι από εκεί και πέρα, θα περιμένουμε την επόμενη σεζόν. Δεν σας κρύβω ότι πολλοί από τους επιχειρηματίες στην Νέα Αγορά, έλεγαν ότι ίσως να είναι καλύτερο να παραμείνουν κλειστοί παρά να ανοίξουν. Ωστόσο, όλοι προσπαθούν…», κατέληξε ο πρόεδρος του Συλλόγου Καταστηματαρχών της Νέας Αγοράς.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου