ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Οι 100 δόσεις να γίνουν 12 λένε οι δανειστές

news room 2 λεπτά ανάγνωση
δόσεις

Πιέσεις για δρα­στι­κές αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων ασκούν οι δανει­στές στην κυβέρ­νηση. Σύμφωνα με πλη­ρο­φο­ρίες, οι θεσμοί ζητούν η πλειο­νό­τητα των οφει­λε­τών να εντάσ­σε­ται στη ρύθμιση των 12 δόσεων και να τεθούν κρι­τή­ρια τέτοια που θα αφήνουν περι­θώ­ριο σε λίγους να αξιο­ποι­ή­σουν τη ρύθμιση των 100 δόσεων. Κάτι που εκ των πραγ­μά­των φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση την κυβέρ­νηση. Και αυτό παρά το γεγονός ότι η επα­νε­ξέ­ταση της ρύθ­μι­σης είχε συμ­φω­νη­θεί μεταξύ των δύο πλευρών στο πλαίσιο της συμ­φω­νίας της Συνόδου Κορυφής για άρση ορι­σμέ­νων μέτρων που είχαν υιο­θε­τη­θεί μονο­με­ρώς από την Αθήνα τους τελευ­ταί­ους μήνες.

Πάντως, ο ανα­πλη­ρω­τής υπουρ­γός Οικο­νο­μι­κών, Τρ. Αλε­ξιά­δης, παρα­δέ­χτηκε χθες ότι η κυβέρ­νηση εξε­τά­ζει αλλαγές στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Μιλώ­ντας στον τηλε­ο­πτικό σταθμό Mega, υπο­στή­ριξε ότι η προ­σέγ­γιση του θέματος γίνεται με «ρεα­λι­σμό και ευαι­σθη­σία». Οπως ανέφερε, η ρύθμιση έχει εκπνεύ­σει και δεν μπορεί κάποιος να εντα­χθεί τώρα σε αυτήν, αλλά πρό­σθεσε ότι θα εξε­τα­στούν τρόποι ενί­σχυ­σής της.

Στο πλαίσιο αυτό δεν απέ­κλεισε το ενδε­χό­μενο επι­βο­λής εισο­δη­μα­τι­κών ή περιου­σια­κών κρι­τη­ρίων για τη ρύθμιση, σημειώ­νο­ντας ότι «σκοπός είναι να δια­τη­ρη­θεί η ροή εσόδων».

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι οι δανει­στές είχαν ασκήσει έντονη κριτική για το γεγονός ότι μπο­ρού­σαν να εντα­χθούν στη ρύθμιση και οφει­λέ­τες με χρέη άνω του 1 εκατ. ευρώ. Πέραν αυτού, ο κ. Αλε­ξιά­δης υπο­στή­ριξε ότι θα υπάρ­ξουν αλλαγές προς το δικαιό­τερο και στον ΕΝΦΙΑ. «Το αίσθημα του δικαιό­τε­ρου θα μπο­ρούσε να εξα­σφα­λι­στεί με μετα­φορά ποσού από τον κύριο φόρο -που αφορά σε όλα τα ακίνητα- στον συμπλη­ρω­μα­τικό», όπως δήλωσε. Επίσης ανέφερε ότι οι όποιες αλλαγές συμ­φω­νη­θούν με τους δανει­στές μπορούν να εντα­χθούν στις ρυθ­μί­σεις για την εκκα­θά­ριση του φόρου άμεσα, και οι μεγα­λύ­τε­ρες αλλαγές να γίνουν το 2016.

Ανα­φο­ρικά με τις πιέσεις των δανει­στών για φορο­λό­γηση κλάδων της οικο­νο­μίας με αντα­γω­νι­στικό πλε­ο­νέ­κτημα, ο κ. Αλε­ξιά­δης σημεί­ωσε ότι γίνεται προ­σπά­θεια να μη θιγεί η αντα­γω­νι­στι­κό­τητα της οικο­νο­μίας, και ειδικά σε τομείς όπως η ναυ­τι­λία, ο του­ρι­σμός και η αγρο­τική παρα­γωγή.

Καθη­με­ρινή

Έντυπη

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.