Τοπικές Ειδήσεις

ΙΤΕΠ: Το 69,8% των εποχικών ξενοδοχείων λειτουργούν στο Νότιο Αιγαίο

Το 69,8% των ξενοδοχείων εποχικής λειτουργίας στο Νότιο Αιγαίο ήταν ανοιχτά, το 2ο τρίμηνο του 2021, σύμφωνα με τα συμπεράσματα έρευνας που διεξήγαγε το Ινστιτούτο Τουριστικών Ερευνών και Προβλέψεων (ΙΤΕΠ) για το Νότιο Αιγαίο.

Όπως ενημερώνει η Πρωτοβουλία Νοτίου Αιγαίου για τον Τουρισμό, από το υπόλοιπο 30% που δεν είχε ανοίξει μέχρι τέλος Ιουνίου, το 72,9% σκοπεύει να ανοίξει μέσα στην τουριστική περίοδο του 2021, ενώ 18% περίπου δεν έχει αποφασίσει ακόμα. Τα υψηλότερα ποσοστά ανοικτών ξενοδοχείων φαίνεται να παρουσιάζουν τα νησιά των Κυκλάδων, Μύκονος, Πάρος, Νάξος…

Από τα  ξενοδοχεία εποχικής λειτουργίας που σκοπεύουν να ανοίξουν στο Νότιο Αιγαίο, τα μισά (ποσοστό 47,5%) δηλώνουν ότι θα έχουν λειτουργήσει μέχρι αρχές Ιουλίου, ανεβάζοντας το ποσοστό των ανοικτών ξενοδοχείων μέσα στον Ιούλιο για το Νότιο Αιγαίο στο 84%, σύμφωνα με την ίδια έρευνα.

Τα αποτελέσματα της έρευνας του ΙΤΕΠ επιβεβαιώνονται και από τις Ενώσεις Ξενοδόχων στα νησιά της Ρόδου, Κω, Μυκόνου, Σαντορίνης, Πάρου και Νάξου, όπου, σύμφωνα και με τα δικά τους στοιχεία και εκτιμήσεις, μέσα στον Ιούνιο:

Στη Ρόδο, άνοιξε περίπου το 80% των ξενοδοχείων εποχικής λειτουργίας.
Στο 80% βρισκόταν επίσης και το ποσοστό της Σαντορίνης μέχρι τον Ιούνιο.
Στην Κω, το αντίστοιχο ποσοστό ήταν στο 50% περίπου με την προοπτική μέσα στον Ιούλιο να ανέβει.
Τα υψηλότερα ποσοστά ανοικτών ξενοδοχείων φαίνεται να παρουσιάζουν τα νησιά των Κυκλάδων, Μύκονος, Πάρος, Νάξος, όπου, ήδη από τον Ιούνιο, τα ξενοδοχεία που άνοιξαν έφταναν μέχρι και το 90%, ενώ, σύμφωνα πάντα με τις αντίστοιχες Ενώσεις Ξενοδόχων, μέσα στον Ιούλιο αναμένεται να ανοίξει το σύνολο των ξενοδοχείων στα νησιά αυτά.
Σε σύγκριση πάντως με την περσινή χρονιά, από τα στοιχεία που υπάρχουν διαθέσιμα μέσω του ΙΤΕΠ, στο τέλος του Ιουλίου τα ξενοδοχεία που είχαν δημιουργήσει Υγειονομικό Πρωτόκολλο επί του συνόλου του ξενοδοχειακού δυναμικού της Περιφέρειας ήταν 65%.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου