Ειδήσεις

Κάθετα αντίθετη η ΝΔ στην καθιέρωση της απλής αναλογικής στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές

Κάθετα αντίθετη είναι η Νέα Δημοκρατία στην καθιέρωση της απλής αναλογικής στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές.

Κατά την συζήτηση του νομοσχεδίου που ξεκίνησε σήμερα για πρώτη μέρα στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής ο Μάκης Βορίδης χρέωσε ιδιοτελή κίνητρα στην κυβέρνηση λέγοντας «αφού δεν έχει τίποτα στην αυτοδιοίκητη ξαφνικά το 5 με 7% των συνδυασμών σας πρέπει να αποκτήσει ρόλο».

Ο εισηγητής της Νέας Δημοκρατίας πρόσθεσε ακόμη ότι «σε συμβούλιο με 101 μέλη εκλέγεται κάποιος με 0,99%. Το κίνητρο σας είναι τα μικροκομματικά οφέλη, δεν υπάρχει τίποτα άλλο».

Οσον αφορά το επιχείρημα του ΣΥΡΙΖΑ ότι με την απλή αναλογική θα χτιστεί μια νέα κουλτούρα συνεργασιών ο κ. Βορίδης ανέφερε: «Αυτά τα λέει όποιος δεν έχει καμία επαφή με την αυτοδιοίκηση. Γιατί οποίος κάνει  μια τέτοια αναγωγή και ξεχνά ότι οι χειρότερες συνεργασίες γίνονται στη βάση μικροσυμφερόντων. Για παράδειγμα επιτρέπεται η προσχώρησης συμβούλου σε άλλο συνδυασμό, κι αυτό γιατί «πρέπει να διευκολυνθεί η συνδιαλλαγή. Μπορεί να γίνει αντιδήμαρχος και από άλλο συνδυασμό αλλά με την έγκριση του συνδυασμού. Ανταλλαγή σε πρόσωπο και σε συνδυασμό. Εν συνεχεία με συναλλαγές περιθωριακές μειοψηφείς θα αποκτούν ρόλο στο συμβούλιο».

Ο κ. Βορίδης κατέληξε στην τοποθέτηση του ότι όλα αυτά είναι αδιέξοδα και τελικά θα οδηγήσουν στην κατάρρευση του Κλεισθένη.

Πηγή iefimerida.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου