Ειδήσεις

Διαχωρίζουν τη θέση τους τρία μέλη του ΔΣ του Συλλόγου Εργαζομένων του ΓΝΡ

Τα κάτωθι εκλεγμένα μέλη στο Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Ρόδου ΜιχαλίτσαΤσαμπουνιάρη και Ελένη Αγγέλη με την παράταξη Αγωνιστική Αλληλεγγύη Εργαζομένων,

θέλουμε να εκφράσουμε τη δυσαρέσκειά μας αναφορικά με τα δελτία τύπου του Προέδρου του Δ.Σ. και να διαχωρίσουμε τη θέση μας καθώς τα θέματα των αναφερόμενων δημοσιευμάτων δεν αφορούν  συλλόγους εργαζομένων.

Η δικά μας στάση σαν παράταξη αλλά και ως μέλη του Δ.Σ. από την αρχή ήταν ότι η αγωνιστική μας δράση πρέπει να περιορίζεται κυρίως σε θέματα που αφορούν στην πλήρωση θέσεων σε προσωπικό διαφόρων ειδικοτήτων και σε διεκδικήσεις που αφορούν είτε μισθολογικές απώλειες είτε αιτήματα που πηγάζουν από συλλογικές αποφάσεις (Δ.Σ., Γενική Συνέλευση σύμφωνα με το καταστατικό μας).

Σε καμία περίπτωση ένα συλλογικό όργανο δεν μπορεί ν’ αντικαταστήσει τη δικαιοσύνη και να βγάζει συμπεράσματα ή πορίσματα, ούτε ο ρόλος του είναι αυτός του νομικού συμβούλου σε ανώτερα  στελέχη.

Προς αποφυγή παρεξηγήσεων λοιπόν, διαχωρίζουμε τη θέση μας από το υπόλοιπο Δ.Σ. και καταγγέλλουμε στάσεις, συμπεριφορές και κάθε είδους ενέργειες που στοχοποιούν τον σύλλογο και δεν εκφράζουν το σύνολο των εργαζομένων. Θεωρούμε ότι μία τέτοια πρωτοβουλία θα έπρεπε να περάσει σαν θέμα ημερήσιας διάταξης και να ψηφιστεί από την πλειοψηφία της Γενικής  Συνέλευσης μιας και τα θέματα που θίγουν τα δημοσιεύματα είναι πολύ σοβαρά και θα έπρεπε να ενημερωθούν τα μέλη του συλλόγου.

Αγαπητοί συμπολίτες, η παράταξή μας όταν είχε την πλειοψηφία  τα 2 προηγούμενα χρόνια, προσπάθησε πολύ, παρ’όλη την απειρία της ν’ αναδείξει τα σοβαρά προβλήματα του Νοσοκομείου, τα οποία δεν προέκυψαν τώρα και αγγίζουν σε βάθος χρόνου την 30ετία.

 Σκοπός του σωματείου είναι κύρια η διαφύλαξη και προαγωγή των εργασιακών, οικονομικών, ασφαλιστικών, συνδικαλιστικών και κοινωνικών συμφερόντων των εργαζομένων, η ανάπτυξη του μορφωτικού τους επιπέδου, η συνένωσή τους με στενούς δεσμούς αλληλεγγύης και συναδελφικότητας (κατ. άρθρο 2 – σκοποί)

 

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου