Ο κ. Τσίπρας επέλεξε : «Μπορείτε να μας κατηγορήσετε, ότι είχαμε ΑΥΤΑΠΑΤΕΣ, όχι όμως ότι είπαμε ψέματα στον ελληνικό λαό», είπε.

Η  Ν.Δ, τα «Ζάπεια» πως τα χαρακτηρίζει ;  Ψέματα  ή  Αυταπάτες ;

Μήπως και το σχέδιο που αποκάλυψε ο κ. Γκαλμπρέιθ ήταν αυταπάτη ;

——————–

Όπως και να «βαπτίσουν» τις ψεύτικες και ανεφάρμοστες υποσχέσεις τους, τόσο της Ν.Δ κατά το 2010 & 2011, όσο και του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, από το 2010, έως το ’15, με αυτές και οι δύο προκάλεσαν διπλές εκλογές, παραπλάνησαν τον ελληνικό λαό  και τους έδωσε σχετικές πλειοψηφίες :

  • 32% στη Ν.Δ, στις διπλές εκλογές του 2012 και
  • 35% σον ΣΥ.ΡΙΖ.Α, στις διπλές εκλογές του 2015.

Πως διαχειρίστηκαν αυτές τις πλειοψηφίες ;

Και οι δύο – που θα καταργούσαν το μνημόνιο, αναθεματίζοντας το ΠΑ.ΣΟ.Κ, γιατί το συνομολόγησε (για να αποτρέψει την ανεξέλεγκτη χρεοκοπία / αποτέλεσμα του δημοσιονομικού εκτροχιασμού της διαχείρησηςΝ.Δ 2004-2009) εφάρμοσαν το δικό τους μνημόνιο. Η  Ν.Δ το δεύτερο… και ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α το τρίτο …

Ειδικώτερα για το πως πολιτεύτηκε η κυβέρνηση ΣΥ.ΡΙΖ.Α-ΑΝ.ΕΛ, έχουμε δύο επίσημες μαρτυρίες :

Η πρώτη κατατέθηκε από τον ίδιο τον κ. Τσίπρα, στην συνεδρίαση της Κ.Ε του κόμματος, τον Ιούλιο 2015 (αφού είχε υπογράψει το 3ο μνημόνιο), όπου είπε :

«Σύντροφοι, ως κυβέρνηση εφαρμόσαμε όλες τις ιδέες, που είχαμε επεξεργαστεί στην Εκτελεστική Γραμματεία του κόμματος, για να δούμε τ’ αποτέλεσματα τους.

Εφαρμόσαμε ακόμη και την ιδέα, που στην Εκτελεστική Γραμματεία την χαρακτηρίζαμε ‘’υπερόπλο’’- την στάση πληρωμών!…»(το 1,5 δις €, προς το ΔΝΤ)

Η δεύτερη μαρτυρία ήλθε από το βιβλίο του κ. Τζέιμς Γκαλμπρέιθ «καλώς όρισες στην μαρτυρική αρένα» (σύμβουλος του υπουργού Οικονομικών του κ. Τσίπρα), ο οποίος αποκαλύπτει την αλληλουχία των ενεργειών, που έπρεπε να πράξει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, ώστε να πραγματοποιηθεί η πεντάμημη επιδίωξη πολλών υπουργών και βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α : να οδηγήσουν την Ελλάδα πίσω στην (δραματικά υποτιμημένη) δραχμή :

  • να κηρυχθεί η χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης,
  • να εθνικοποιηθούν αμέσως οι τράπεζες, για να αποτραπεί ο συμψηφισμός των καταθέσεων, με τις χορηγήσεις του E.L.A,
  • να ανακεφαλαιοποιηθούν οι τράπεζες σε «Νέα Δραχμή» και θα μείνουν κλειστές, επ’ αόριστο, μέχρι την μετατροπή του νομίσματος,
  • να εκτυπωθούν αμέσως «υποσχετικές», για την καταβολή μισθών και συντάξεων, επιστρατεύσεις δημοσίων λειτουργών κ.λ.π, κ.λ.π.

Το ότι αυτή ήταν η επιδίωξη πολλών υπουργών και βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, αποδείχθηκε, με τις δικές τους δημόσιες τοποθετήσεις και με την αποχώρηση τους από το κόμμα. Εκείνο που μένει αναπάντητο είναι :

  • μήπως, κατά το πεντάμηνο Φεβρουαρίου – Ιουνίου 2015, αυτή ήταν η επιδίωξη και του κ. Τσίπρα ; (και όχι μόνο του υπουργού Οικονομικών, που ο ίδιος επέλεξε).
  • Πάντως, το σχέδιο που αποκαλύπτει με το βιβλίο του ο κ. Τζέιμς Καλμπρέιθ, ήταν σίγουρα μια ακόμη «ιδέα, που είχε επεξεργαστεί η Εκτελεστική Γραμματεία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α» (βλ. ομιλία του κ Τσίπρα στην Κεντρική Επιτροπή του), αφού διαπρεπή μέλη της ήταν υποστηρικτές αυτού του σχεδίου.
  • Ποιά είναι η αλήθεια ; Μήπως και αυτό το σχέδιο ήταν μια ακόμη ΑΥΤΑΠΑΤΗ ;  (όπως τόσες άλλες, που ο κ. Τσίπρας ομολόγησε, για να αποσίσει την κατηγορία, ότι έλεγε ενσυνείδητα ψέματα).

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ