ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Βαρουφάκης στην Telegraph: Εάν χρειαστεί θα εισάγουμε παράλληλο νόμισμα

news room 1 λεπτό ανάγνωση
Βαρουφάκης

Την λύση των IOUs για την αντι­με­τώ­πιση του προ­βλή­μα­τος ρευ­στό­τη­τας φέρεται να προ­κρί­νει ο υπουρ­γός, σύμφωνα με δηλώ­σεις στην Daily Telegraph. Αν η ΕΚΤ δεν δώσει περι­θώ­ρια για νέες δια­πραγ­μα­τεύ­σεις, θα είναι σαν να ρίχνει την κυβέρ­νηση, τονίζει ο Τσα­κα­λώ­τος. Πώς σχο­λιά­ζουν κύκλοι του ΥΠΟΙΚ.

«Εάν χρεια­στεί, θα εισά­γουμε παράλ­ληλη ρευ­στό­τητα και IOUs όπως η Καλι­φόρ­νια, σε ηλε­κτρο­νική μορφή. Θα έπρεπε να το είχαμε κάνει πριν από μια εβδο­μάδα» φέρεται να έχει δηλώσει στην Telegraph ο υπουρ­γός οικο­νο­μι­κών Γιάνης Βαρου­φά­κης.

Σύμφωνα με το δημο­σί­ευμα, κορυ­φαίοι αξιω­μα­τού­χοι του ΣΥΡΙΖΑ εξε­τά­ζουν δρα­στικά μέτρα για να ενι­σχύ­σουν τη ρευ­στό­τητα και να ενι­σχύ­σουν το τρα­πε­ζικό σύστημα εάν η ΕΚΤ αρνηθεί να δώσει στην Ελλάδα περι­θώ­ρια για νέες δια­πραγ­μα­τεύ­σεις.

Οπως ανα­φέ­ρει το δημο­σί­ευμα, η Ευρω­παϊκή Κεντρική Τράπεζα καλεί­ται να απο­φα­σί­σει άμεσα αν θα συνε­χί­σει να “παγώνει” την παροχή δανείων από τον Μηχα­νι­σμό Έκτα­κτης Ρευ­στό­τη­τας (ELA), μια στάση που θα οδη­γή­σει σε περαι­τέρω πιέσεις ρευ­στό­τη­τας προς την Αθήνα.

“Εάν το κάνουν, η κατά­σταση θα γίνει πολύ σοβαρή. Θα είναι πολύ κοντά σε προ­σπά­θεια να ρίξουν την κυβέρ­νηση”, δήλωσε στην ίδια εφη­με­ρίδα ο Ευκλεί­δης Τσα­κα­λώ­τος.

Σημειώ­νε­ται ότι η Καλι­φόρ­νια εξέδωσε προ­σω­ρινά κου­πό­νια για να πλη­ρώ­σει τους προ­μη­θευ­τές της όταν αντι­με­τώ­πισε σοβαρό πρό­βλημα ρευ­στό­τη­τας μετά την κρίση της Lehman Brothers το 2008. Ο κ. Βαρου­φά­κης επι­μέ­νει, σύμφωνα πάντα με την Telegraph, ότι κάτι τέτοιο δεν απο­τε­λεί πρε­λού­διο για ένα Grexit αλλά μια νόμιμη ενέρ­γεια εντός μιας νομι­σμα­τι­κής ένωσης.

Συνερ­γά­τες του υπουρ­γού οικο­νο­μι­κών, σχο­λιά­ζο­ντας το δημο­σί­ευμα, κάνουν λόγο για μια “θεω­ρη­τική κου­βέ­ντα σε ανύ­πο­πτο χρόνο, ερω­τη­θείς για το ενδε­χό­μενο να μην υπάρχει συμ­φω­νία”.

euro2day.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.