Ειδήσεις

Παραιτήθηκαν δύο κόρες στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ και της Βουλής μετά τον σάλο

Επικαλούνται, σύμφωνα με πληροφορίες, λόγους «ατομικής ευαισθησίας».

Την παραίτησή τους από την διαδικασία επιλογής για τις συμβάσεις ενός έτους στο Ίδρυμα της Βουλής, για λόγους «ατομικής ευαισθησίας», υπέβαλαν με επιστολή τους δύο θυγατέρες πολιτικών -με την ευρύτερη έννοια- προσώπων.

Πρόκειται για την Αλεξάνδρα Αλεξανδροπούλου, κόρη της κ. Τσακανίκα, Διευθύντριας του Γενικού Γραμματέα της Βουλής και την Μαρίνα Λελούδη-Σκουρογιάννη, κόρη της κ. Πανταλού, προϊσταμένης της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σημειώνεται ότι η Βουλή τις τελευταίες ημέρες έχει προχωρήσει σε τουλάχιστον 32 μετατάξεις υπαλλήλων από διάφορες υπηρεσίες υπουργείων και ΟΤΑ. Στο ίδιο πλαίσιο κινούνται ακόμα οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και συμβασιούχων σε θέσεις δημοσιογράφων και δικηγόρων, ακόμα και συνεργατών υπουργών.

Κάπως έτσι στη λίστα των τυχερών που θα εξασφαλίσουν προστατευμένη εργασία για ένα σημαντικό χρονικό διάστημα συγκαταλέγονται η πρώην σύζυγος του Προέδρου της Βουλής, Νίκου Βούτση, η ειδική σύμβουλος του Γιώργου Σταθάκη αλλά και η προϊσταμένη της επιτροπής ποθεν έσχες του Σώματος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, θέση στο δημόσιο παίρνουν η μέχρι πρότινος μετακλητη στο πολιτικό γραφείο του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση- αλλά και η κόρη της διευθύντριας του γενικού γραμματέα της Βουλής Κώστα Αθανασίου.

Στο μέτωπο των μετατάξεων και σύμφωνα πάντα με τα έγγραφα που έχουν βγει στη δημοσιότητα, καθημερινή επαφή με το κοινοβούλιο θα έχει η πρώην σύζυγος του Νίκου Βούτση, η διευθύντρια του γραφείου του πρώην υφυπουργού Παιδείας, Κώστα Ζουράρι, η ειδική σύμβουλος του κ. Σταθάκη, αλλά και η προϊσταμένη της Επιτροπής της Βουλής για τον έλεγχο του Πόθεν Έσχες. Μάλιστα, ο πρόεδρος της Βουλής μετάταξε και την ιδιαιτέρα του στο Διοικητικό Συμβούλιο της Σιβιτανιδίου.

Επίσης, πρέπει να σημειωθεί ότι η Βουλή χρησιμοποίησε και την πρακτική των διετών συμβασεων, για τον πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Κοινωνίας της Πληροφορίας, ενώ διόρισε σε μόνιμη θέση δημοσιογράφο της Αυγής.

πηγή newpost.gr

 

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου