Τεράστια απήχηση στην κοινωνία της Ρόδου και όχι μόνο, είχε το ρεπορτάζ της «δημοκρατικής» για την δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Σύλλογος Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου, με αποτέλεσμα να είναι αναγκασμένος να διακόψει την στήριξη 20 ασθενών!
Η κοινωνία της Ρόδου έδειξε άμεσα τα αντανακλαστικά της και η οικονομική ενίσχυση του Συλλόγου για την αποθεραπεία των ογκολογικών ασθενών ξεπέρασε κάθε προσδοκία. Ανθρωποι κάθε ηλικίας, σύλλογοι, επιχειρήσεις, καταθέτουν χρήματα προκειμένου να ενισχύσουν το έργο του Συλλόγου Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου να εξασφαλίσει την συνέχιση των θεραπειών συμπολιτών μας που πάσχουν από καρκίνο αλλά δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν τα ποσά που απαιτούνται για τις εξετάσεις, τα φάρμακα και τα νοσήλιά τους.
Να σημειωθεί ότι και ο επιχειρηματίας και πρόεδρος του Επιμελητηρίου Δωδεκανήσου κ. Γιάννης Πάππου, μόλις ενημερώθηκε για την οικονομική δυσχέρεια του Συλλόγου, προσέφερε τρόφιμα αξίας 12.000€, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη των αναγκών των οικογενειών καρκινοπαθών.
Το πλέον συγκινητικό είναι ότι πολλοί άνθρωποι δίνουν χρήματα ακόμα και από το υστέρημά τους για να βοηθήσουν συνανθρώπους τους να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη ζωή.
Ο Σύλλογος Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου αυτή την περίοδο καλύπτει τα έξοδα για τη θεραπεία 20 ασθενών η οποία κινδυνεύει να διακοπεί λόγω έλλειψης πόρων με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τους 20 συμπολίτες μας.
Όπως έγραψε η «δ», σύμφωνα με τον απολογισμό του Συλλόγου του τελευταίου τριμήνου έχουν διατεθεί 5.200 ευρώ για μεταφορές, νοσήλια, εξετάσεις άπορων ογκολογικών ασθενών ενώ αυτή την περίοδο στηρίζονται συνολικά 20 ασθενείς, εκ των οποίων οι δύο με έξοδα του Συλλόγου βρίσκονται για ακτινοβολίες στην Αθήνα. Μάλιστα, η πρόεδρος του Συλλόγου κ. Μαρία Κρητικού είχε απευθύνει έκκληση μέσω της «δ» να προσφέρει ο καθένας ό,τι μπορεί ώστε να μην χρειαστεί να αφήσει τις θεραπείες του στη μέση, συμπολίτης μας που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο «Ανδρέας Συγγρός» αλλά και άλλοι ασθενείς που στηρίζονται οικονομικά από τον Σύλλογο.
Ο Σύλλογος Στήριξης Καρκινοπαθών Δωδεκανήσου αριθμεί 500 μέλη, ασθενείς και φροντιστές, και εκτός από τους 20 ασθενείς που στηρίζει οικονομικά για τις θεραπείες τους, παρέχει δωρεάν ψυχολογική στήριξη σε ακόμα 30 ασθενείς και τους φροντιστές τους, σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο που μισθώνει ο Σύλλογος.
Τα έσοδα προέρχονται κυρίως από δωρεές και μπαζάρ, όμως οι ασθενείς αυξάνονται καθημερινά και τα χρήματα δεν επαρκούν.
Όπως ειχε πει στη «δ» η κ. Μαρία Κρητικού, «έρχομαι στη δυσάρεστη θέση να λέω σε ασθενείς που χρήζουν θεραπειών ότι δεν υπάρχουν χρήματα. Είναι βέβαιον ότι οι ασθενείς αυτοί θα επιστρέψουν στο σπίτι τους και δεν θα κάνουν τις θεραπείες τους με ο,τι συνεπάγεται αυτό για την πορεία της υγείας τους και της ζωής τους. Δεν μπορείτε να καταλάβετε τι δράματα κρύβονται πίσω από ασθενείς, που η ασθένεια τούς στερεί τη δυνατότητα να εργαστούν.
Για πολλούς είμαστε η τελευταία τους ελπίδα να παλέψουν για να ζήσουν. Καλύπτουμε από τρόφιμα, λογαριασμούς μέχρι και κηδείες που οι συγγενείς αδυνατούν να αποπληρώσουν. Πλέον τα ταμεία άδειασαν και για το λόγο αυτό, απευθύνομαι μέσω της εφημερίδας σας που πάντα είναι δίπλα μας, στην κοινωνία που πάντοτε μας στήριζε και μας στηρίζει, ακόμα και το ένα ευρώ είναι πολύτιμο για να συνεχίσουμε να στηρίζουμε καρκινοπαθείς συμπολίτες μας για να διεκδικήσουν το δικαίωμά τους στη ζωή».
Ακόμα πιο συγκλονιστικό είναι το γεγονός, πως καθημερινά -όπως δηλώνει- απευθύνονται στον Σύλλογο νέοι καρκινοπαθείς αυξάνοντας κατακόρυφα των αριθμό των ογκολογικών ασθενών στη Ρόδο.
Να σημειωθεί ότι στο Ογκολογικό Τμήμα του Νοσοκομείου της Ρόδου, υποβάλλονται σε χημειοθεραπείες 600 και πλέον (!) ασθενείς ανά 20ήμερο, πέραν εκείνων που υποβάλλονται πιο τακτικά σε χημειοθεραπείες, των ασθενών που ολοκλήρωσαν τις θεραπείες και υποβάλλονται στον τακτικό τους έλεγχο και των νέων ασθενών.
Για όσους επιθυμούν να ενισχύσουν τον Σύλλογο και το μεγάλο έργο που προσφέρει στα Δωδεκάνησα στηρίζοντας καρκινοπαθείς που έχουν περιέλθει σε οικονομική δυσχέρεια, το IBAN είναι: GR8801727180005718087566729.

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ