Εικόνες ντροπής στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου. Για μία ακόμη φορά αναδεικνύεται το μείζον πρόβλημα της έλλειψης των στοιχειωδών υποδομών στο λιμάνι του νησιού, όπου καταφθάνουν καθημερινά έως και 1.200 άτομα με τα ημερόπλοια από την Τουρκία.
Οι επισκέπτες περιμένουν για πολλές ώρες κάτω από τον ήλιο για τον διαβατηριακό έλεγχο, με αποτέλεσμα να δυσανασχετούν και να διαμαρτύρονται έντονα. Καθώς υπάρχουν μόνο τρεις αστυνομικοί στο αρμόδιο τμήμα στο λιμάνι, η διαδικασία καθυστερεί και οι επιβάτες περνούν όλη αυτή την ώρα μαρτυρικά, ενώ το μόνο που ήθελαν ήταν να απολαύσουν μία ευχάριστη ολιγοήμερη απόδραση στη Ρόδο!
Τουριστικοί επιχειρηματίες αναφέρουν ότι επανειλημμένως έθεσαν στο δημοτικό λιμενικό ταμείο Ν. Δωδεκανήσου και στο δήμο Ρόδου το αίτημα για την τοποθέτηση τέντας ώστε να μην ταλαιπωρούνται οι επισκέπτες. Ποτέ όμως δεν ικανοποιήθηκε το αίτημά αυτό, με αποτέλεσμα τις τελευταίες ημέρες που οι αφίξεις από την Τουρκία έχουν αυξηθεί, λόγω του ραμαζάν μπαϊράμ, η ταλαιπωρία για τους ταξιδιώτες να είναι μεγάλη! Η γκρίνια και η δυσαρέσκεια είναι έντονη κάθε φορά, με τους τουριστικούς πράκτορες να προσπαθούν να καθησυχάσουν τους ταλαιπωρημένους ταξιδιώτες οι οποίοι, όπως είναι αυτονόητο, δεν σχηματίζουν την καλύτερη δυνατή εικόνα για τη Ρόδο με το που πατήσουν το πόδι τους στο νησί.

Μόνο όταν λειτουργούσε το home port είχε τοποθετηθεί μία μικρή τέντα στο λιμάνι για την προστασία των αποσκευών των επιβατών, πράγμα που απαιτούσαν βέβαια οι πλοιοκτήτριες εταιρείες. Το αίτημα των ντόπιων επιχειρηματιών για την τοποθέτηση τέντας για την προστασία των επισκεπτών δεν ελήφθη ποτέ υπόψη και δεν έγινε καμία ενέργεια προς την επιθυμητή κατεύθυνση.
Όπως αναφέρουν τουριστικοί παράγοντες, δεν αρμόζει σε ένα νησί σαν τη Ρόδο να μη διαθέτει τις απαιτούμενες υποδομές για την εξυπηρέτηση των επισκεπτών. Σε καμία περίπτωση δεν δικαιολογείται να υπόκεινται σε τέτοια μεγάλη ταλαιπωρία εκατοντάδες άτομα καθημερινά, μεταξύ των οποίων ηλικιωμένοι και άνθρωποι με κινητικά προβλήματα που στέκονται όρθιοι και ψήνονται από τον ήλιο, περιμένοντας να έρθει η σειρά τους στο γκισέ.
Στο μεταξύ χθες γινόταν το αδιαχώρητο στο τουριστικό λιμάνι, όπου έδεσαν το κρουαζιερόπλοιο Mein Schiff 6 που μετέφερε 2.547 άτομα και το Celestyal Olympia που μετέφερε 2.353. Γύρω και έξω από το λιμάνι σημειώθηκε κυκλοφορικό κομφούζιο με τα τουριστικά λεωφορεία να «μπουκάρουν» την κίνηση.

Ένα σχόλιο στο Εικόνες ντροπής και απερίγραπτης ανευθυνότητας στο τουριστικό λιμάνι της Ρόδου!

  1. Avatar Ο/Η Kostas (@Haydaddict) λέει:

    Η Ροδος ειναι πυλη εισοδου στην Ε.Ε δεν μπορουν να περνανε χωρις ελενχο!
    Καλα κανει η αστυνομια και θα επρεπε να τους περναει οπως και στα αεροδρομια απο σκανερ!

Σχολιασμός άρθρου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ