Τοπικές Ειδήσεις

Η ΔΕΥΑΡ θα ολοκληρώσει το πρόγραμμα γεωτρήσεων

Μόλις λίγες μέρες μετά το τελικό αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών, η ΔΕΥΑΡ επανέρχεται στους ρυθμούς της με σημείο αιχμής την προώθηση του προγράμματος για την ανόρυξη νέων γεωτρήσεων στο νησί της Ρόδου και συγκεκριμένα, σε περιοχές που έχουν αυξημένες ανάγκες.
Σύμφωνα με όσα δήλωσε προς την «δ» ο πρόεδρος της επιχείρησης κ. Αλέξανδρος Μανωλάκης, ιδιαίτερη σημασία θα δοθεί στην εξεύρεση νερού στην Νότια Ρόδο που παρουσιάζει μεγάλες ανάγκες καθώς και σε περιοχές όπου σημειώνονται συνεχώς προβλήματα, λόγω της μη σύνδεσής τους με το Φράγμα Γαδουρά.
Με την ευκαιρία ο κ. Μανωλάκης συνεχάρη τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Ρόδου κ. Αντώνη Καμπουράκη καθώς και τους εκλεγμένους συμβούλους από όλες τις παρατάξεις: «Μόλις λίγες ημέρες μετά την ολοκλήρωση των εκλογών, θέλω να συγχαρώ τον κ. Καμπουράκη για την εκλογή του. Εύχομαι να έχουμε μια παραγωγική και δημιουργική τετραετία και οι νέοι εκλεγέντες να εκπληρώσουν τις προσδοκίες των συνδημοτών μας.
Όσον αφορά τα θέματα της ΔΕΥΑΡ, η επιχείρηση δεν σταμάτησε ούτε μια μέρα την λειτουργία της. Συνεχίζουμε πάνω στο πρόγραμμα που έχουμε καταρτίσει όσον αφορά την ανόρυξη νέων γεωτρήσεων, οι οποίες είναι απαραίτητες για το νησί προκειμένου να καλύψουμε και υφιστάμενες αλλά και μελλοντικές ανάγκες υδροδότησης».
Ο κ. Μανωλάκης, έκανε γνωστό πως ήδη έχει προχωρήσει ο διαγωνισμός για έξι νέες γεωτρήσεις στον Δήμο Αταβύρου, προϋπολογισμού 365.000 ευρώ ενώ στην Δημοτική Ενότητα Καμείρου, θα γίνουν πέντε νέες γεωτρήσεις, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.
«Από εκεί και πέρα, θα ακολουθήσουν γεωτρήσεις σε τρεις ακόμη δημοτικές ενότητες: στην Λίνδο τρεις νέες γεωτρήσεις, προϋπολογισμού 160.000 ευρώ, στις Πεταλούδες τέσσερις νέες γεωτρήσεις, προϋπολογισμού 240.000 ευρώ ενώ στη Νότια Ρόδο, όπου κάθε χρόνο αυξάνονται κατακόρυφα οι ανάγκες υδροδότησης λόγω των επεκτάσεων αλλά και της κατασκευής νέων ξενοδοχειακών μονάδων, κ.λπ., 11 νέες γεωτρήσεις, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ. Καταλαβαίνουμε όλοι, πως η ΔΕΥΑΡ δεν μπορεί ούτε μια μέρα να εγκαταλείψει τον προγραμματισμό της σε έργα και παρεμβάσεις, μέχρι και την τελευταία ημέρα της θητείας της δημοτικής αρχής που είναι η 31η Αυγούστου 2019. Είμαστε υποχρεωμένοι να υλοποιήσουμε όλα τα προγραμματισμένα έργα. Όσα έργα δεν προλάβουμε μέχρι το τέλος του Αυγούστου, θα ενημερώσουμε την νέα διοίκηση που θα αναλάβει από 1η Σεπτεμβρίου 2019 ώστε να γνωρίζουν την κατάσταση από όλες τις πλευρές –διοικητική, οικονομική, τεχνική κ.λπ».
Ο κ. Μανωλάκης προέβλεψε πάντως πως το φετινό καλοκαίρι δεν θα σημειωθούν προβλήματα με την ύδρευση, άρδευση και φυσικά με την ποιότητα του νερού για το νησί της Ρόδου, προτρέποντας τους κατοίκους και κυρίως τους επιχειρηματίες να είναι «αισιόδοξοι» λαμβάνοντας υπόψη και την τουριστική δραστηριότητα.
«Μάς ενδιαφέρει να δώσουμε μεγαλύτερη έμφαση στην ύδρευση. Η νέα χρονιά και κυρίως η νέα τουριστική σεζόν, μας βρίσκει αισιόδοξους καθώς με βάση τα περσινά δεδομένα έχουμε βελτιώσει την παροχή υπηρεσιών και την επάρκεια του νερού. Πέραν τούτου, με διάφορες παρεμβάσεις προσπαθούμε να βελτιώσουμε την ποιότητα του νερού αλλά και την επάρκεια σε μεγαλύτερες ποσότητες. Φέτος, ευελπιστούμε πως η Νότια Ρόδος δεν θα αντιμετωπίσει κανένα πρόβλημα.
Επιπλέον βρισκόμαστε στην διαδικασία να προχωρήσουμε παρεμβάσεις στο Μανδρικό για να εξασφαλιστεί κι εκεί η επάρκεια».
Καταλήγοντας, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΡ αναφέρθηκε στα θέματα άρδευσης, λέγοντας: «Επειδή ως επιχείρηση δεν έχουμε μόνο την αρμοδιότητα της ύδρευσης αλλά και της άρδευσης, προσπαθήσαμε και καταφέραμε να σώσουμε ένα έργο τόσο από άποψη αξίας όσο και εξυπηρέτησης των αναγκών των κατοίκων. Ενισχύσαμε με αρκετές ποσότητες νερού το Φράγμα -βοηθουσών και των πολλών βροχών που σημειώθηκαν κατά τους χειμερινούς μήνες στο νησί. Με αυτό τον τρόπο εξασφαλίσαμε νερό, στους κατοίκους των περιοχών που ασχολούνται με την άρδευση».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου