Ρεπορτάζ

Θα παραλάβει σημαντική «προίκα» η νέα δημοτική αρχή Ρόδου

Σημαντικό αριθμό έργων θα παραλάβει ως προίκα, την 1η Σεπτεμβρίου, η νέα δημοτική αρχή από την απερχόμενη.
Για να ετοιμαστούν τα απαραίτητα στοιχεία, που σχετίζονται με την εξέλιξη όλων των έργων, πραγματοποιήθηκαν αρκετές συσκέψεις χθες στο Δήμο Ρόδου.

Στις συσκέψεις συμμετείχαν στελέχη των Διευθύνσεων Τεχνικών Υπηρεσιών, Μεσαιωνικής Πόλης και Πολεοδομικών Εφαρμογών και ο αντιδήμαρχος κ. Μιχάλης Χριστοδούλου.
Σε συνέντευξη τύπου χθες ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς δήλωσε πως θα παραδοθούν αναλυτικά στοιχεία για την εξέλιξη των έργων στο νέο δήμαρχο κ. Φώτη Χατζηδιάκο.

«Θα παραδώσουμε στη νέα δημοτική αρχή έργα προϋπολογισμού 75.000.000 ευρώ. Σε αυτά συμπεριλαμβάνονται το δημοτικό σχολείο Αρχαγγέλου και ο ΧΥΤΑ Νότιας Ρόδου», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.
Ο δήμαρχος διευκρίνισε πως το δημοτικό σχολείο Αρχαγγέλου θα κατασκευασθεί από τον πρώην Οργανισμό Σχολικών Κτηρίων και ο ΧΥΤΑ Νότιας Ρόδου από την ΕΓΝΑΤΙΑ.
«Το έργο κατασκευής του νέου δημοτικού σχολείου Αρχαγγέλου έχει ήδη δημοπρατηθεί», δήλωσε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς κα πρόσθεσε πως είναι στη διαδικασία αξιολόγησης ο φάκελος του έργου κατασκευής του ΧΥΤΑ Νότιας Ρόδου.

«Τα έργα, που είναι ενταγμένα στο ΕΣΠΑ, έχουν απορρόφηση 70%. Τα περισσότερα δημοπρατήθηκαν στη διάρκεια της θητείας μας», τόνισε ο δήμαρχος Ρόδου και πρόσθεσε πως είναι αρκετά τα έργα που προχώρησαν πολύ γρήγορα.

«Μεταξύ των έργων που προχώρησαν πολύ γρήγορα είναι το νέο κύτταρο του ΧΥΤΑ Ρόδου», δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς και συμπλήρωσε πως μέσα σε τρία χρόνια υλοποιήθηκαν αρκετά έργα.
«Υπάρχουν και αρκετά άλλα έργα που είναι σε εξέλιξη και θα τελειώσουν με μέριμνα της νέας δημοτικής αρχής. Όλα έχουν εξασφαλισμένες πιστώσεις. Αυτή είναι η προίκα που θα δώσουμε», υπογράμμισε ο κ. Στάθης Κουσουρνάς.

Στην εξέλιξη των έργων αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Μιχάλης Χριστοδούλου μετά τις συσκέψεις.
«Πραγματοποιήθηκαν διαδοχικές συσκέψεις στο γραφείο του δημάρχου Ρόδου για να εξετάσουμε την εξέλιξη των έργων τα οποία ξεκίνησαν το έτος 2011», δήλωσε ο κ. Μιχάλης Χριστοδούλου.
«Λάβαμε αποφάσεις για τα έργα στα οποία θα εστιάσουμε την προσοχή μας μέχρι τον Αύγουστο. Τα περισσότερα από αυτά που εντάξαμε στο ΕΣΠΑ έχουν υλοποιηθεί. Το ποσοστό της απορρόφησης των κονδυλίων φθάνει στο 70%», τόνισε ο κ. Χριστοδούλου.

Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών δήλωσε πως αποφασίστηκε να δοθεί προτεραιότητα στην δρομολόγηση και υλοποίηση έργων πνοής που έχει ανάγκη η Ρόδος .
«Ένα από τα έργα πνοής είναι η επισκευή του Εθνικού Θεάτρου. Έχουμε στείλει για έγκριση στους αρμοδίους φορείς αρκετές από τις μελέτες που αφορούν τις παρεμβάσεις στους εσωτερικούς χώρους και τις όψεις του κτηρίου», δήλωσε ο κ. Μιχάλης Χριστοδούλου και πρόσθεσε πως καταβάλλονται προσπάθειες ώστε μέχρι το τέλος Νοέμβριου να τελειώσουν οι πιο σημαντικές ηλεκτρο-μηχανολογικές μελέτες για το έργο επισκευής του Εθνικού Θεάτρου.

«Θα δώσουμε έμφαση στο έργο κατασκευής του κλειστού κολυμβητηρίου Ιαλυσού και σε άλλες υποδομές, όπως η βιβλιοθήκη της Κρεμαστής και το δημοτικό σχολείο Παραδεισίου», τόνισε ο κ. Χριστοδούλου.
Ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών δήλωσε ακόμα πως έχουν δρομολογηθεί αρκετά έργα που σχετίζονται με την αποκατάσταση των ζημιών που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία κατά τη χειμερινή περίοδο.
«Έχουν εγκατασταθεί σε αρκετά έργα οι εργολάβοι. Στην οδό Ιερού Λόχου στην Ιαλυσό για παράδειγμα έχει μείνει μόνο ένα μικρό κομμάτι στο οποίο θα πρέπει να γίνουν παρεμβάσεις», δήλωσε ο κ. Χριστοδούλου και πρόσθεσε πως και σε αρκετά άλλα έργα έχουν εγκατασταθεί εργολάβοι.

«Θα προχωρήσουν και άλλα έργα για την αποκατάσταση των ζημιών από την κακοκαιρία», δήλωσε ο κ. Χριστοδούλου και πρόσθεσε πως τα περισσότερα από τα έργα που είχαν ενταχθεί στο Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Ρόδου, τα έτη 2013 και 2014, είναι σε πολύ καλό δρόμο.
«Μέλημά μας είναι να προχωρήσουν και να τελειώσουν αυτά που δρομολογήσαμε. Τα τελευταία δύο χρόνια εντάχθηκαν σε διάφορα χρηματοδοτικά προγράμματα και δημοπρατήθηκαν 44 έργα. Χρειάστηκε να αντιμετωπίσουμε αρκετές και δύσκολες διαδικασίες για να προχωρήσουμε και να υλοποιήσουμε το πρόγραμμά μας», τόνισε ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου