Ειδήσεις

Εργατικό Κέντρο: Η ασφάλεια και η υγεία είναι δικαιώματα των εργαζομένων

Από το Εργατικό Κέντρο Ρόδου εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
Ένα ακόμα εργατικό ατύχημα σε ξενοδοχείο της Ρόδου ήρθε να προστεθεί στα εκατοντάδες τέτοια ατυχήματα, που συμβαίνουν κάθε χρόνο στην περιοχή μας. Η εντατικοποίηση και η πίεση που δέχονται καθημερινά οι εργαζόμενοι, ειδικά στις ξενοδοχειακές επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με την απουσία ελεγκτικών μηχανισμών, προκαλούν σε καθημερινή σχεδόν βάση εργατικά ατυχήματα στους χώρους δουλειάς.

Μόλις έγινε γνωστό το εργατικό ατύχημα, ο Πρόεδρος και ο Αντιπρόεδρος του Σωματείου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Ρόδου, συνάδελφοι Θ. Σταμούλης και Α. Ψαρομπάς βρέθηκαν στη συγκεκριμένη ξενοδοχειακή μονάδα και συμπαραστάθηκαν στο συνάδελφο. Επίσης ο Πρόεδρος του Ε.Κ.Ρ Σ. Χατζησάββας, με παρέμβασή του τόσο στην Επιθεώρηση Εργασίας Ρόδου όσο και στο Σ.ΕΠ.Ε. Αθηνών, ζήτησε από τις υπηρεσίες να επιληφθούν του περιστατικού και να πράξουν τα δέοντα.

Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ επαναφέρει για πολλοστή φορά το αίτημα για ΑΜΕΣΗ στελέχωση του Σ.ΕΠ.Ε. Ρόδου με Τεχνικό Επιθεωρητή. Είναι αδιανόητο σε μια περιοχή που δραστηριοποιούνται περίπου 20.000 επιχειρήσεις να μην υπάρχει Τμήμα Επιθεώρησης Ασφάλειας και Υγείας στην Εργασία στα Δωδεκάνησα και να υπάγεται η περιοχή στον Πειραία. Επιπλέον με επιστολή που έστειλε η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ στον Ειδικό Γραμματέα του Σ.ΕΠ.Ε. Αθηνών, ζητήθηκε η άμεση αποστολή από την Αθήνα κλιμακίου Τεχνικών Επιθεωρητών, για να πραγματοποιηθούν έλεγχοι στις επιχειρήσεις της Ρόδου (Ξενοδοχειακές και άλλες ).

Η Ασφάλεια και η Υγεία στους χώρους δουλειάς είναι δικαιώματα των εργαζομένων, τα οποία προστατεύονται από τους νόμους και είναι πάνω από τα κέρδη των εργοδοτών. Η Διοίκηση του Ε.Κ.Ρ είναι αποφασισμένη να τα υπερασπιστεί με κάθε τρόπο.

Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου