Αθλητικά

Α.Ο. Ανταίος: Η προκήρυξη του γύρου Ατταβυρου «Super Market Pappou»

Την Κυριακή 14 Μαΐου στην περιοχή του Αγίου Ισιδώρου, ο Α.Ο. Ανταίος διοργανώνει το Διασυλλογικό Αγώνα Δρόμου με την επωνυμία «γύρος Ατταβύρου Super Market Pappou».
Αναλυτικά στην προκήρυξη της διοργάνωσης, αναφέρονται τα εξής:
«Ο A.O. Ανραίος με την έγκριση της Ε.Ο. Ποδηλασίας διοργανώνει Διασυλλογικό Αγώνα Δρόμου με την επωνυμία ‘’γύρος Ατταβύρου Super Market Pappou’’ στην περιοχή του Αγίου Ισιδώρου.
-ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ: Ανδρών, Νέων Ανδρών, Εφήβων, Γυναικών, Νεανίδων, Μάστερ, Παίδων Κορασίδων, Παμπαίδων, Παγκορασίδων, Μίνι Μεγάλα, Μίνι Μικρά, Σούπερ Μίνι Μικρά.
Ο αγώνας περιλαμβάνεται στο αγωνιστικό πρόγραμμα της ΕΟΠ και δίνει βαθμολογία στην ατομική και σωματειακή κατάταξη της ΕΟΠ.
-ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ/ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ: 14/05/2023
09:00: Άνοιγμα γραμματείας
09:30: Τεχνικό συνέδριο αρχηγών ομάδων
10:00: ΠΑΙΔΕΣ ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
10:15: ΜΑΣΤΕΡ-ΓΥΝΑΙΚΕΣ
10:16: ΑΝΔΡΕΣ
12:30: SUPER MINI MIKRA
12:45: ΜΙΝΙ ΜΙΚΡΑ
13:10: ΜΙΝΙ ΜΕΓΑΛΑ
13:30: ΠΑΜΠΑΙΔΕΣ ΠΑΓΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
Το τελικό πρόγραμμα θα διαμορφωθεί με την λήξη των δηλώσεων συμμετοχής.
-ΤΟΠΟΘΕΣΙΑ – ΔΙΑΔΡΟΜΗ:
Περιγραφή όλης της διαδρομής συνοπτικά. Εκκίνηση Άγιο Ισίδωρο με κατεύθυνση προς Σιάνα όπου στρίβουμε στην πρώτη διασταύρωση δεξιά για Έμπωνα μπαίνουμε στο χωριό Έμπωνα και συνεχίζουμε μέχρι την επόμενη διασταύρωση και στρίβουμε δεξιά πάλι με κατεύθυνση το χωριό Άγιος Ισίδωρος .
Απόσταση διαδρομής γύρου 33χλμ.
Για τις κατηγορίες Παμπαίδων, Παγκορασίδων, Μίνι Μεγάλα, Μίνι Μικρά και SuperΜίνι Μικρά το σιρκουίτ θα έχει εκκίνηση την πλατεία του Αγίου Ισιδώρου προς Μονόλιθο για τα Super Μίνι και τα Μίνι Μικρά και μεγάλα το σιρκουίτ θα έχει μήκος 1χλμ και για Παμπαίδες-Παγκορασίδες 4χλμ.
Super Mίνι Μικρά: 4 στρ
Μίνι Μικρά: 8στρ
Μίνι Μεγάλα: 12στρ
Παμπαίδες-Παγκορασίδες: 6στρ
-ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ: Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι αθλητές που ανήκουν στη δύναμη της ΕΟΠ και έχουν δελτίο ενεργό για το 2023.Κάθε σύλλογος έχει δικαίωμα να συμμετάσχει με απεριόριστο αριθμό αθλητών.
-ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ: Θα γίνουν δεκτές έως 09/05/2023 στο mail: antaios2017@yahoo.com.
-ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ: Η Γραμματεία θα λειτουργήσει στον χώρο εκκίνησης – τερματισμού σε όλη την διάρκεια των αγώνων. Η γραμματεία θα ανοίξει στις 09:00 , για την παράδοση των δελτίων και την παραλαβή των αριθμών από τον εκπρόσωπο του σωματείου, συγκεντρωτικά για όλους τους αθλητές του.
Τα δελτία θα παρακρατούνται μέχρι το πέρας των αγώνων. Επιστροφή των αριθμών συγκεντρωτικά από τον εκπρόσωπο του σωματείου στην γραμματεία αμέσως μετά το πέρας του αγώνα και παραλαβή των δελτίων των αθλητών. Οι αθλητές, θα προσέρχονται για υπογραφή στο Φύλλο Αγώνα, έως και 20΄πριν την εκκίνηση της κατηγορίας τους, με την επίδειξη της ατομικής Κάρτας Υγείας, αφού έχει προηγηθεί ο τεχνικός έλεγχος του εξοπλισμού με την αγωνιστική τους ενδυμασία και τους αριθμούς τοποθετημένους.
-ΤΕΧΝΙΚΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ: 30’ πριν την εκκίνηση των αγώνων στο χώρο της γραμματείας.
-ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ: Ο αγώνας διεξάγεται με τους κανονισμούς της ΕΟ Ποδηλασίας και της UCI, για ότι δεν προβλέπεται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και ειδικότερα για την ποδηλασία δρόμου, θα ληφθούν υπόψη οι εγκύκλιοι της Τ.Ε. για συγχωνεύσεις κατηγοριών και εξοπλισμός ποδηλάτων.
-ΕΙΔΙΚΟΙ ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ:
1.Τα αυτοκίνητα συνοδείας ένα ανά σωματείο και ανά εκκίνηση, θα φέρουν ειδική σήμανση (θα δοθεί από την Γραμματεία των αγώνων), και θα έχουν τα φώτα ανοικτά, κατά την διάρκεια της κίνησής τους, ως συνοδευτικά οχήματα.
2. Όριο Χρόνου: Για κάθε κατηγορία: 20% του χρόνου του νικητή, σε περίπτωση σύμπτυξης κατηγοριών και κοινής κατάταξης, το όριο χρόνου με βάση τον χρόνο του νικητή, εφαρμόζεται σε όλες τις κατηγορίες που συγχωνεύονται. Ποδηλάτες εκτός ορίου χρόνου θα λαμβάνουν κατάταξη (θέση) με την ένδειξη «εκτός ορίου χρόνου».
3. Οι Έφηβοι και οι Νεανίδες συμμετέχουν με ελεύθερο ανάπτυγμα, λόγω κοινής κατάταξης με την κατηγορία Ανδρών και Γυναικών, αντίστοιχα (17+). Οι Παίδες και Κορασίδες χρησιμοποιούν ως μέγιστο ανάπτυγμα, αυτό της κατηγορίας τους (7.01m)
4. Η τροφοδοσία από οχήματα συνοδείας ΔΕΝ θα επιτραπεί θα επιτραπεί μόνο τεχνική βοήθεια. Θα επιτραπεί τροφοδοσία και τεχνική βοήθεια και από σταθερό σημείο το οποίο θα ανακοινωθεί στο τεχνικό συνέδριο.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Οι αγωνιζόμενοι είναι υποχρεωμένοι να τηρούν τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας (Κ.Ο.Κ.) και να κινούνται στην δεξιά λωρίδας κυκλοφορίας. Θα υπάρχουν στελέχη της Τροχαίας σε καίρια σημεία (φανάρια, διασταυρώσεις) και εθελοντές που θα διευθετούν την ομαλή και απρόσκοπτη διεξαγωγή του αγώνα.
ΠΡΟΣΟΧΗ: ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΔΙΕΞΑΓΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΕ ΙΣΧΥ ΕΠΙΚΑΙΡΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ ΑΓΩΝΩΝ ΤΗΣ Ε.Ο.Π.
ΒΡΑΒΕΥΣΕΙΣ: 1ος νικητής χρυσό μετάλλιο, 2ος νικητής αργυρό μετάλλιο, 3ος νικητής χάλκινο μετάλλιο.
-ΑΠΟΝΟΜΕΣ: Εφόσον οι υγειονομικές συνθήκες το επιτρέψουν θα πραγματοποιηθούν σε χώρο και χρόνο που θα ανακοινωθεί από τους διοργανωτές .
-ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΝΤΙΝΤΟΠΙΝΓΚ: Σε περίπτωση που το Εθνικό Συμβούλιο Καταπολέμησης Ντόπινγκ αποφασίσει ελέγχους, θα υπάρξει ενημέρωση για τους εμπλεκόμενους, σύμφωνα με τους κανονισμούς της ΕΟΠ, της UCI και του ΕΟΚΑΝ.
-ΠΟΙΝΕΣ: Στον αγώνα θα εφαρμοστούν οι ποινές που αναφέρονται στους κανονισμούς της ΕΟΠ και όπου δεν προβλέπεται, της UCI.
-ΑΛΥΤΑΡΧΗΣ: Θα ανακοινωθεί.
-ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΓΩΝΑ: Πότσος Σάββας 6973611311
-ΑΠΟΔΟΧΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ – ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΔΕΔΟΜΕΝΑ:
Ι. Με την συμμετοχή του στον αγώνα, ο ποδηλάτης αποδέχεται το περιεχόμενο και τους όρους της παρούσας προκήρυξης των αγώνων.
II. Άπαντες οι συμμετέχοντες στους αγώνες με οποιαδήποτε μορφή, αθλητές, προπονητές, συνοδοί, θεατές και όλοι οι εμπλεκόμενοι στη διοργάνωση, αποδέχονται όπως τα προσωπικά τους στοιχεία, τα αποτελέσματα αγώνων με τις επιδόσεις, τις φωτογραφίες, τα βίντεο αυτών, να δίνονται στον έντυπο και ηλεκτρονικό Τύπο, στα ηλεκτρονικά μέσα δικτύωσης και επικοινωνίας, και να επεξεργάζονται από τον διοργανωτή του αγώνα και τους συνδιοργανωτές αυτού.
-ΡΥΘΜΙΣΗ ΑΠΡΟΒΛΕΠΤΩΝ ΘΕΜΑΤΩΝ: Για ότι δεν προβλέπεται από την προκήρυξη αποφασίζεται επιτόπου από την Αγωνόδικο Επιτροπή. Οι αθλητές/τριες συμμετέχουν στους αγώνες με δικιά τους ευθύνη και ο διοργανωτής δεν έχει καμία υποχρέωση για κάθε ενδεχόμενο ατύχημα ως και φθορά ή απώλεια αγωνιστικού υλικού, ενδυμάτων κλπ. Οι διοργανωτές έχουν το δικαίωμα να συμπτύξουν κατηγορίες σύμφωνα με τους Κανονισμούς της ΕΟΠ και να τροποποιήσουν το πρόγραμμα των αγώνων και τη διαδρομή σε περίπτωση που για λόγους ανωτέρας βίας δεν είναι δυνατή και ασφαλής η πρόσβαση για τους αγωνιζόμενους σε όλα τα σημεία της διαδρομής».

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου