Ειδήσεις

Πιο νωρίς θα πληρώνονται οι συνταξιούχοι πολλών ταμείων

Πιο γρήγορα θα παίρνουν στο εξής τη σύνταξή τους χιλιάδες δικαιούχοι, καθώς με διάταξη που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο των 120 δόσεων, αλλάζουν οι ημερομηνίες καταβολής των συντάξεων.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Star, οι συνταξιούχοι του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ) και του Οργανισμού Γεωργικών Ασφαλίσεων (ΟΓΑ) θα παίρνουν πλέον τη σύνταξή τους την τέταρτη τελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα, αντί για την πρώτη εργάσιμη μέρα του μήνα, όπως ισχύει σήμερα.

Έτσι, η σύνταξη Ιουνίου θα τους καταβληθεί την Τρίτη 28 Μαΐου, αντί για την Δευτέρα 3 Ιουνίου.

Νωρίτερα θα δίνονται και οι επικουρικές συντάξεις, αφού οι νέες ρυθμίσεις προβλέπουν την καταβολή τους την προτελευταία εργάσιμη ημέρα του προηγούμενου μήνα αντί για την δεύτερη εργάσιμη ημέρα του μήνα.

Καμία αλλαγή, τέλος, δεν προβλέπεται για τους μισθωτούς του Ενιαίου Φορέα Κοινωνικής Ασφάλισης (ΕΦΚΑ), οι οποίοι θα παίρνουν τη σύνταξή τους την προτελευταία ημέρα του προηγούμενου μήνα, όπως σήμερα.

πηγή newpost.gr

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου