Ειδήσεις

Ποινή κάθειρξης 10 ετών για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Σε ποινή κάθειρξης 10 ετών και 6 μηνών καταδικάστηκε χθες από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου ο Α. Β. του Π., 43 ετών, παρκαδόρος του Δήµου Ρόδου, που κρίθηκε ένοχος, με ελαφρυντικό, για απόπειρα ανθρωποκτονίας του επιχειρηµατία Ζαννή (Τζούλη) Μαχραµά και για εγκατάλειψη τόπου ατυχήματος.

Πρωτοδίκως είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 11 ετών, με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα.
Ο 43χρονος καταδικάστηκε εξάλλου την 11η Οκτωβρίου 2012 από το Μονοµελές Εφετείο Δωδεκανήσου, σε ποινή φυλάκισης 3 ετών, µε 3ετή αναστολή, καθώς διαπιστώθηκε ότι προετοίμαζε και άλλη δολοφονική επίθεση εις βάρος του ίδιου επιχειρηματία.

Κρίθηκε συγκεκριμένα ένοχος πρόκλησης και προσφοράς σε τέλεση κακουργήµατος και σύσταση συµµορίας.
Ποινή φυλάκισης 5 ετών και 4 µηνών επιβλήθηκε στον F. B. – A. του E., 31 ετών, υπήκοο Αλβανίας, που κρίθηκε ένοχος συµµορίας, παράνοµης οπλοφορίας και οπλοκατοχής και αποδοχής προσφοράς σε τέλεση κακουργήµατος.

Ο 43χρονος, εξάδελφος της γυναίκας του θύματος, είχε συγκεκριμένα υπογράψει συµβόλαιο θανάτου µε τον Αλβανό.
Στην υπόθεση, που εκδικάστηκε χθες, ο 43χρονος κατηγορήθηκε για απόπειρα ανθρωποκτονίας από πρόθεση, σωµατική βλάβη και εγκατάλειψη τόπου ατυχήµατος.

Στις 20 Απριλίου 2007 και περί ώρα 22.20 ο Τζούλης Μαχραµάς βάδιζε στην «Κολόνα» του λιµανιού της Ρόδου µε έναν αλλοδαπό, υπάλληλό του (σερβιτόρο), έχοντας µόλις σχολάσει από την εργασία τους.
Ο κατηγορούµενος φέρεται να ανέµενε τον Μαχραµά και να ανέπτυξε ταχύτητα προκειµένου να τον χτυπήσει και να τον τραυµατίσει.

Ειδικότερα τον χτύπησε µε το εµπρόσθιο αριστερό µέρος του οχήµατός του ενώ ο αλλοδαπός πήδηξε πάνω στο καπό του αυτοκινήτου. Από τη πρόσκρουσή τους µε το όχηµα του κατηγορουµένου, ο πρώτος υπέστη σωµατική βλάβη και ειδικότερα κάταγµα κάτω πέρατος κερκίδος δεξιά, ο δε αλλοδαπός υπέστη οµοίως σωµατική βλάβη και ειδικότερα κάκωση αριστερού αγκώνος µε θλαστικό.

Προέκυψε δε ότι δεν υπήρχαν ίχνη τροχοπεδήσεως, ενώ ο κατηγορούµενος, προκειµένου να πλήξει τον Μαχραµά, που βάδιζε επί διαβάσεως πεζών, εισήλθε στο αντίθετο της κατεύθυνσής του ρεύµα κυκλοφορίας.
Εν συνεχεία ο κατηγορούµενος εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήµατος, εν γνώσει του ότι είχε προκαλέσει τους πιο πάνω τραυµατισµούς, προσπαθώντας να διαφύγει τη σύλληψή του.

Απολογούμενος ενώπιον του δικαστηρίου υποστήριξε ότι πρόκειται για ατύχημα, ότι τυχαίως περνούσε με το αυτοκίνητό του από το συγκεκριμένο σημείο ότι δεν είχε πρόθεση να χτυπήσει τα δύο θύματα και ότι εξαιτίας ψυχολογικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει έχει μειωμένο καταλογισμό γι’ αυτό κι εγκατέλειψε τον τόπο του ατυχήματος.

Θυμίζουμε ότι στη δίκη της 11ης Οκτωβρίου είχαν προκύψει τα εξής:
Την 3η Αυγούστου 2011 προσήχθη από τους αστυνοµικούς ο Αλβανός B. A., διότι σε σωµατική έρευνα που του έγινε βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ένα πιστόλι αγνώστου προελεύσεως µε αριθµό, εικοσιένα φυσίγγια, ένα κινητό τηλέφωνο και ένα απόκοµµα εισιτηρίου στο όνοµά του µε ηµεροµηνία 01-08-2011.

Εξεταζόµενος δήλωσε µεταξύ άλλων ότι αφίχθη ακτοπλοϊκώς, την 2α Αυγούστου 2011 στη Ρόδο, κατόπιν συνεννοήσεως που είχε µε τον 43χρονο, προκειµένου να σκοτώσει κατόπιν παραγγελίας του, τον Τζούλη. Το ποσό που συµφωνήθηκε µεταξύ τους για να γίνει η εκτέλεση – δολοφονία ήταν 12.000 ευρώ.
Ο Αλβανός ζήτησε 6.000 ευρώ ως προκαταβολή και ο 43χρονος δεν δέχτηκε λέγοντάς του ότι τα χρήµατα θα τα έδινε στην Αθήνα, όταν θα τελείωνε η «δουλειά», όπου και θα βρισκόντουσαν. Ο 43χρονος του διάβασε διάφορες οδηγίες για το πώς θα έκανε τη «δουλειά».

Την 3η Αυγούστου 2011 και περί ώρα 21:30 οι αστυνοµικοί µετέβησαν µε τον Αλβανό στο Αρχαίο Στάδιο της Ρόδου, σε σηµείο όπου είχε προκαθορισµένο ραντεβού µε τον Β. Α., προκειµένου να του δώσει περισσότερες λεπτοµέρειες σχετικά µε το σχέδιο δολοφονίας του Τζούλη αλλά και µέρος του προσυµφωνηθέντος χρηµατικού ποσού.

Περί ώρα 21:40 ο Αλβανός τηλεφώνησε στον 43χρονο και του δήλωσε ότι είναι ήδη στο προκαθορισµένο σηµείο. Περί την 21:55 ώρα ο 43χρονος έφτασε στο αρχαίο στάδιο µε ένα µπλε δίκυκλο µοτοποδήλατο και συνελήφθη.
Εκκρεμεί εξάλλου η εκδίκαση ακόμη μιας υπόθεσης με κατηγορούµενο τον ίδιο για απόπειρα εκβίασης. Κατηγορείται συγκεκριµένα ότι µε σκοπό να αποκοµίσει από την σύζυγο του Τζούλη Μαχραµά το ποσό των 400.000 ευρώ, που αποτελεί την αξία ποσοστού ακινήτου στο οποίο είναι συγκύριος, µετέβη στην οικία της, εισήλθε εντός παρά την αντίρρησή της, λέγοντάς της ότι αυτό που είχε κάνει στον άνδρα της µε το αυτοκίνητο ήταν απλώς µια προειδοποίηση! Κατηγορείται παραπέρα ότι της ζήτησε να του παραδώσει 400.000 ευρώ που ήταν το µερίδιο του σε µαγαζί, που έχουν εξ αδιαιρέτου, απειλώντας την ότι θα την σκοτώσει! Την εκβίασή του αυτή φέρεται µε το ίδιο βούλευµα να την είχε εκφράσει και σε σηµείωµα που παρέδωσε στην αδελφή του!
Ως συνήγοροι πολιτικής αγωγής παρέστησαν οι δικηγόροι κ.κ. Μ. Κουτσούκος και Δήμος Μουτάφης και ως συνήγοροι υπεράσπισης οι δικηγόροι κ.κ. Βασιλική Σαββάκη και Παν. Παντελάκη.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου