Ειδήσεις

«Όχι» Πρ. Παυλόπουλου στην απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Για απαξίωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης έκανε λόγο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος σε συνάντηση που είχε με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Γιώργο Πατούλη και δεσμεύθηκε ότι θα κάνει ό,τι μπορεί για την εξεύρεση των μέσων που είναι απαραίτητα για να μπορέσει να εκπληρώσει την αποστολή της.
Όπως είπε, πρέπει «να αναλογισθούμε όλοι, όταν δίνουμε αρμοδιότητες στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, πως πρέπει να της παρέχουμε και τα μέσα για να μπορεί να τις ασκήσει».
Σύμφωνα με τον κ. Παυλόπουλο, η έλλειψη μέσων οδηγεί την Τοπική Αυτοδιοίκηση σε ένα είδος απαξίωσης που δεν της ταιριάζει. «Γιατί», πρόσθεσε, «είναι ο θεσμός που έχει την αμεσότερη επαφή με τον πολίτη, ιδίως στη σημερινή εποχή όπου ένα μεγάλο μέρος της κοινωνικής κρίσης το έχει επωμισθεί η Τοπική Αυτοδιοίκηση».
«Ελπίζουμε μέσα από τον πολύ μεγάλο θεσμικό σας ρόλο θα δημιουργήσετε εκείνες τις εγγυήσεις ώστε η Αυτοδιοίκηση να εκπληρώσει την αποστολή της», του απάντησε ο κ. Πατούλης.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου