ΤΟΠΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΙΤΒ’24 – TUI Deutschland: Υψηλό όλων των εποχών αναμένεται το καλοκαίρι στην Ελλάδα – Υψηλή ζήτηση για τη Ρόδο

news room 3 λεπτά ανάγνωση
ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΡΟΔΟ

Η Μαγιόρκα είναι ο Νο 1 προ­ο­ρι­σμός της TUI Deutschland στις πωλή­σεις για το καλο­καίρι, με αύξηση, επί του παρό­ντος, 31% σε σχέση με την ίδια εποχή πέρυσι. Ακο­λου­θεί η Τουρ­κική Ριβιέρα με αύξηση 29%.

Έπονται: στην τρίτη θέση η Κρήτη, στην 4η η Ρόδος και στην 6η η Κως (5η η Χουρ­γκά­ντα).

Τα στοι­χεία έδωσε ο Stefan Baumert, Διευ­θύ­νων Σύμ­βου­λος της TUI Deutschland, κατά την έναρξη της ITB στο Βερο­λίνο. Όπως είπε ο ίδιος, η TUI Deutschland ανα­μέ­νει υψηλό όλων των εποχών για την Ελλάδα το επόμενο καλο­καίρι.

Σύμφωνα με τα στοι­χεία, η Φου­ερ­τε­βε­ντούρα και τα Γκραν Κανάρια κατα­τάσ­σο­νται στην έβδομη και την όγδοη θέση ως προς το ποσοστό αύξησης στις πωλή­σεις, ακο­λου­θού­με­νες από την ηπει­ρω­τική Ισπανία και την Τενε­ρίφη. Εξαι­ρε­τικά υψηλή ζήτηση κατα­γρά­φε­ται για τη Βουλ­γα­ρία και την Αλβανία (τρι­ψή­φια αύξηση).

Η αυξη­τική τάση στην Τουρ­κική Ριβιέρα απο­δί­δε­ται, μεταξύ άλλων, στις νέες πτήσεις στην Αττά­λεια από την TUI Fly από το Ανόβερο, στην απο­κλει­στική συμ­φω­νία με την ξενο­δο­χειακή αλυσίδα της Τουρ­κίας Rixos και το νέο κλαμπ μόνο για ενή­λι­κες Magic Life Beldibi.

Οι υπό­λοι­πες ειδή­σεις, που έδωσε ο κ. Stefan Baumert:

Μετά το καλό ξεκί­νημα της σεζόν του ταξι­διω­τι­κού κλάδου, η καμπύλη κρα­τή­σεων στην TUI συνε­χί­ζει να παρου­σιά­ζει μια σαφή ανοδική τάση. Οι πρώιμες κρα­τή­σεις είναι φέτος στα ύψη (μεγάλη ζήτηση από τις οικο­γέ­νειες), με το 40% να προ­έρ­χο­νται από νέους πελάτες. Περίπου το 80% των κρα­τή­σεων που λαμ­βά­νει αυτή τη στιγμή η TUI αφορούν το καλο­καίρι. Οι ισχυ­ρό­τε­ροι μήνες κρά­τη­σης είναι αυτή τη στιγμή ο Ιούνιος και ο Ιούλιος, ακο­λου­θού­με­νοι από τον Αύγου­στο.

Οι οργα­νω­μέ­νες εκδρο­μές συνε­χί­ζουν να είναι η «πιο δημο­φι­λής μορφή ταξι­διού». Οι νεό­τε­ροι παρα­θε­ρι­στές εκτι­μούν επίσης όλο και περισ­σό­τερο τα πλήρη πακέτα για να έχουν το μυαλό τους ξένοια­στο.

Πολλοί παρα­θε­ρι­στές βάζουν βαθύ­τερα στην τσέπη το χέρι τους για πρό­σθε­τες υπη­ρε­σίες. Στην πρώτη θέση βρί­σκε­ται το δωμάτιο με θέα στη θάλασσα ή η καμπίνα του μπαλ­κο­νιού στο πλοίο (37 τοις εκατό το καθένα). Επίσης αυξη­μένη ζήτηση για: θέση στο αερο­πλάνο με περισ­σό­τερο χώρο για τα πόδια (31%), ενοι­κί­αση αυτο­κι­νή­του (29%), ιδιω­τική μετα­φορά από το αερο­δρό­μιο στο ξενο­δο­χείο (28%) και εκδρο­μές και εμπει­ρίες (28%).

«Οι πρό­σθε­τες υπη­ρε­σίες για περισ­σό­τερη από­λαυση και άνεση στις δια­κο­πές γίνο­νται όλο και πιο σημα­ντι­κές. Βλέ­πουμε σημα­ντι­κές αυξή­σεις στον αριθμό των επι­πλέον κρα­τή­σεων», ανα­φέ­ρει ο διευ­θυ­ντής πωλή­σεων Benjamin Jacobi. Είναι επίσης αξιο­ση­μεί­ωτο ότι η «καλή εξυ­πη­ρέ­τηση» αντα­μεί­βε­ται. «Το 80 τοις εκατό των πελατών των υπο­κα­τα­στη­μά­των της TUI κάνουν κράτηση για επι­πλέον πακέτα υπη­ρε­σιών», λέει ο Jacobi.

Mιλώντας, εξάλλου, στην DW η Σουζάνε Στύνκελ, εκπρό­σω­πος της TUI, ανα­φέ­ρει σχετικά με την πρώτη εικόνα των κρα­τή­σεων ενόψει του καλο­και­ριού: «Βλέ­πουμε  ένα δυνατό ξεκί­νημα στις κρα­τή­σεις και περι­μέ­νουμε άλλη μια πολύ καλή σεζόν για την Ελλάδα. Ήδη για το καλο­καίρι του 2024 η Κρήτη και η Ρόδος κατα­γρά­φουν υψηλή ζήτηση. Η Κέρκυρα και η Κως βρί­σκο­νται επίσης μεταξύ των του­ρι­στι­κών προ­ο­ρι­σμών στην Ελλάδα με τις περισ­σό­τε­ρες κρα­τή­σεις».

Όπως σημειώ­νει, «εκτός από τους κλα­σι­κούς κορυ­φαί­ους ελλη­νι­κούς προ­ο­ρι­σμούς και φέτος στο επί­κε­ντρο βρί­σκο­νται τα μικρά ελλη­νικά νησιά. Προ­ο­ρι­σμοί όπως η Σάμος, η Ζάκυν­θος και η Σαντο­ρίνη είναι επίσης ιδιαί­τερα ελκυ­στι­κοί για μεμο­νω­μέ­νους ταξι­διώ­τες που προ­τι­μούν να κάνουν συν­δυα­σμούς προ­ο­ρι­σμών». Σύμφωνα με την TUI στο του­ρι­στικό πρό­γραμμά της για την Ελλάδα περι­λαμ­βά­νο­νται 24 ελλη­νι­κές περιο­χές στην ηπει­ρω­τική και τη νησιω­τική Ελλάδα με πάνω από 4.500 ξενο­δο­χεία ενταγ­μένα στα πακέτα της.

Πηγή tornosnews.gr

Πώς σας φάνηκε το άρθρο;

Ένα πάτημα, χωρίς λογαριασμό. Μία ψήφος ανά συσκευή.

Σχολιασμός άρθρου

Προσθέστε ένα σχόλιο

Εμφανίζεται μετά από έγκριση · το e-mail δεν δημοσιεύεται0 / 2000

Τα σχόλια εκφράζουν τον σχολιαστή, όχι τη Δημοκρατική. Όροι σχολιασμού

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται. Τα σχόλια δημοσιεύονται μετά από έγκριση· το e-mail δεν δημοσιεύεται.

Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει.