Ειδήσεις

Δ. Γάκης για Ροδιακή Επαυλη: Η απληστία της κυβέρνησης δεν έχει κανένα ηθικό φραγμό

Με αφορμή τις εξελίξεις όσον αφορά την Ροδιακή Έπαυλη και το μίσθωμα που φέρεται να ζήτησε το Υπουργείο Οικονομικών, ο βουλευτής Δωδεκανήσου του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Δημήτρης Γάκης, δήλωσε:

«Φτάνει πια. Η κοροϊδία του ροδιακού λαού πρέπει να σταματήσει. Η απληστία της κυβερνήσεως δεν έχει κανένα ηθικό φραγμό. Είναι ανήκουστο, η Ροδιακή Έπαυλη, κομμάτι της περιουσίας του Ροδιακού λαού, να πρέπει να πληρώνει το ενοίκιο της ντροπής που ζητάει το Υπουργείο Οικονομικών.

Ο Δήμος Ρόδου έχει αναλάβει τη συντήρηση του χώρου εδώ και δεκαετίες, χωρίς την οποία δεν θα υπήρχε σήμερα η Ροδιακή Έπαυλη.

Επιτέλους, η Ροδιακή Έπαυλη πρέπει να αντιμετωπιστεί ως έχει, δηλαδή ως δημόσια περιουσία που ανήκει σε όλους τους κατοίκους του νησιού, και όχι ως εμπόρευμα. Αν δεν μπορεί να παραχωρηθεί δωρεάν προς χρήση, τότε το απαραίτητο μίσθωμα θα πρέπει να είναι καθαρά συμβολικό, και όχι ληστρικό όπως είναι η πρόταση του Υπουργείου Οικονομικών.

Θα συνεχίσουμε την προσπάθεια, κοινοβουλευτικά αλλά και κομματικά, μέχρι να ευοδωθούν οι στόχοι μας.
Θα πρέπει να ασκηθεί ολόπλευρη πίεση σε κάθε θεσμικό επίπεδο στο Υπουργείο Οικονομικών. Να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και να κατανοηθεί στο οικονομικό – κυβερνητικό επιτελείο – στο πνεύμα και της μεθαυριανής επετείου, ότι καμιά δύναμη δεν μπόρεσε να αφαιρέσει την ταυτότητα και την κοινωνική πνοή της Ρόδου από τη Ροδιακή Έπαυλη.

Εμείς δεσμευόμαστε, αν ο Ελληνικός λαός αναθέσει την τύχη του σε μια Κυβέρνηση της Αριστεράς με κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, να προχωρήσουμε άμεσα στην κατάργηση της όποιας αισχρής σύμβασης ενδέχεται να υπάρξει και την παραχώρηση της Έπαυλης στον Ροδιακό λαό.»

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου