Ρεπορτάζ

Λήψη μέτρων για την πιο εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών

Συνεδρίασε χθες η επιτροπή λαϊκών αγορών Ρόδου υπό την προεδρία του αντιπεριφερειάρχη κ. Γιάννη Φλεβάρη με κύριο θέμα συζήτησης την έγκριση νέων αδειών ντόπιων παραγωγών. Εκ μέρους του Δήμου Ρόδου συμμετείχε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος πρωτογενούς τομέα και εμπορίου, κ. Σάββας Καταταπάνης, ενώ παραβρέθηκε και η αντιδήμαρχος επιχειρησιακής λειτουργίας και καθημερινότητας κ. Τσαμπίκα Κιαχαγιά Μαγιόγλου.
Η επιτροπή ενέκρινε επτά νέες άδειες, ενώ συζητήθηκαν και θέματα που έχουν να κάνουν με την εύρυθμη λειτουργία των λαϊκών αγορών.
Η κα Κιαχαγιά-Μαγιόγλου δήλωσε ότι ολοκληρώνεται σύντομα η συντήρηση-ανακαίνιση των τουαλετών στη λαϊκή αγορά του Αγίου Δημητρίου, πάγιο αίτημα των παραγωγών. Μάλιστα πρότεινε να διαθέσει η Διεύθυνση Καθαριότητας μία εργαζόμενη για τη συντήρηση των τουαλετών κάθε Σάββατο. Επίσης πρότεινε να διατεθούν μπλε, πράσινοι και καφέ κάδοι έτσι ώστε να γίνεται διαλογή των απορριμμάτων (οργανικών, ανακυκλώσιμων κλπ).
Συζητήθηκε ακόμη η λήψη μέτρων για την απαγόρευση εισόδου των οχημάτων στο χώρο όπου διεξάγεται η λαϊκή αγορά κάθε Σάββατο, έτσι ώστε να κινούνται ελεύθερα οι καταναλωτές αλλά και να μην εμποδίζονται οι παραγωγοί στο έργο τους.
Με αφορμή τη συνεδρίαση της επιτροπής, ο πρόεδρος των παραγωγών λαϊκής αγοράς, κ. Νίκος Δημήτρας δήλωσε τα εξής: «Η επιτροπή ενέκρινε κάποιες νέες άδειες παραγωγών και συζητήσαμε άλλα θέματα που έχουν να κάνουν με την βελτίωση της λειτουργίας των λαϊκών αγορών. Οι εποχές που ζούμε είναι δύσκολες για τους παραγωγούς. Η κίνηση στη λαϊκή αγορά έχει μειωθεί αισθητά και πρέπει να βρούμε τρόπους ώστε να φέρουμε πίσω τον καταναλωτή που έχει απομακρυνθεί τα τελευταία χρόνια. Υπάρχει επάρκεια αγαθών σε πολύ καλή ποιότητα και σε καλές τιμές. Πρέπει όμως να κάνουμε ξανά ελκυστική τη λαϊκή αγορά, πράγμα για το οποίο θέλω να είμαι αισιόδοξος. Οφείλω να πω ότι έχουμε άριστη συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου σε όλα τα επίπεδα. Βέβαια έχουμε εξαιρετική συνεργασία και με το Δήμο Ρόδου και με τις λοιπές αρμόδιες υπηρεσίες. Υπάρχει ένα άριστο κλίμα συνεργασίας, το οποίο ευελπιστώ να βοηθήσει στην τόνωση των λαϊκών αγορών».
«Έχουμε πραγματοποιήσει επισκέψεις στις λαϊκές αγορές και έχουμε καταγράψει την κατάσταση. Επικεντρωνόμαστε στη βελτίωση των συνθηκών λειτουργίας των λαϊκών αγορών, στην καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών. Ένα πρώτο ουσιαστικό βήμα είναι η ανακαίνιση των τουαλετών στη λαϊκή αγορά του Αγίου Δημητρίου από τις υπηρεσίες του δήμου μας και θα προχωρήσουμε σταδιακά στην επίλυση και άλλων ζητημάτων», δήλωσε ο κ. Σάββας Καραταπάνης.
Στην επιτροπή συμμετέχουν εκπρόσωποι της Αυτοδιοίκησης α’ και β’ βαθμών, εκπρόσωποι των Υπηρεσιών της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου και του Δήμου Ρόδου και του Σωματείου Παραγωγών Πωλητών Αγροτικών και Βιολογικών Προϊόντων – Υπαίθριων Λαϊκών Αγορών.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου