Την κατάθεση της δικογραφίας για την υπόθεση της Novartis ανήγγειλε η αντιπρόεδρος της Βουλής Τασία Χριστοδουλοπούλου στην Ολομέλεια της Βουλής.

Αναγιγνώσκοντας το διαβιβαστικό που συνοδεύει τον ογκώδη φάκελο της υπόθεσης είπε πως η δικογραφία αφορά τους πρώην πρωθυπουργούς Αντώνη Σαμαρά και Παναγιώτη Πικραμένο και τους:

Δημήτρη Αβραμόπουλο, υπουργό Υγείας 2006-2009
Αντρέα Λοβέρδο υπουργό Υγείας, 2010 – 2012

Ανδρέα Λυκουρέντζο υπουγό Υγείας 2012 – 2013

Μάριο Σαλμά αναπληρωτή υπουργό Υγείας 2012 – 2013

Αδωνη Γεωργιάδη υπουργό Υγείας 2013 – 2014

Ιωάννη Στουρνάρα υπουργό Οικονομικών 2012 – 2014

Ευάγγελο Βενιζέλο υπουργό Οικονομικών 2011 – 2012 και αντιπρόεδρο κυβέρνησης 2013 – 2015

Γεώργιο Κουτρουμάνη υπουργό Εργασίας και κοινωνικής Ασφάλισης 2011 – 2012

για τις πράξεις:

–          δωροληψίας πολιτικών αξιωματούχων

–          Παθητικής δωροδοκίας

–          Απιστίας σχετικά με την υπηρεσία

Επίσης, όπως ανέφερε η κυρία Χριστοδουλοπούλου, τον φάκελο της δικογραφίας συνοδεύει η αναφορά που κατέθεσαν στην δικαιοσύνη οι βουλευτές της Δημοκρατικής Συμπαράταξης Ανδρέας Λοβέρδος, Βασίλης Κεγκέρογλου και Εύη Χριστοφιλοπούλου με την οποία καταγγέλλεται η μη τιμολόγηση φαρμάκων για το έτος 2015 με αποτέλεσμα την ζημία του Δημοσίου από την τότε ηγεσία του υπουργείου Υγείας.

Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε η συνεδρίαση της Διάσκεψης των Προέδρων κατά την οποία σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του κοινοβουλίου Νίκος Βούτσης δεν εμφανίστηκε αντίθετος ως προς την διαβίβαση αντιγράφων της δικογραφίας στα κόμματα ή και την δημοσιοποίησή της. Ωστόσο επικαλέστηκε αρνητική γνώμη του Επιστημονικού Συμβουλίου της Βουλής. Από πλευρά της αντιπολίτευσης επισημάνθηκε πως παραπέμπουν σε συντονισμένη μεθόδευση οι χειρισμοί της κυβέρνησης και πως είναι υποκριτικό από την μια να γίνεται επίκληση του επιστημονικού συμβουλίου της Βουλής για την μη δημοσιοποίηση της δικογραφίας και από την άλλη η ηγεσία του υπουργείου Δικαιοσύνης να προβαίνει σε δημόσιες δηλώσεις για το περιεχόμενό της. Σύμφωνα πάντα με πληροφορίες ο κ. Βούτσης υποστήριξε πως η Βουλή έμεινε αμέτοχη από τον τρόπο που επέλεξε το Μέγαρο Μαξίμου να χειριστεί την υπόθεση.

protothema.gr

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ