Ειδήσεις

Eνοχος μαστροπείας κρίθηκε από το Μικτό Ορκωτό Εφετείο 47χρονος Ροδίτης

Υπόθεση σωματεμπορίας, που είχε προκαλέσει θόρυβο στην κοινή γνώμη, με κατηγορούμενους έναν 47χρονο Ροδίτη και έναν 38χρονο Ρουμάνο, που κρίθηκαν πρωτοδίκως κατά πλειοψηφία ένοχοι σωματεμπορίας από κοινού και καταδικάστηκαν σε ποινή κάθειρξης 7 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα, υπό τους όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και της εμφάνισής τους μια φορά κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα του τόπου κατοικίας τους, απασχόλησε χθες το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου.
Αθώος έχει κριθεί στην ίδια υπόθεση στον πρώτο βαθμό ένας 43χρονος Ρουμάνος.
Το δικαστήριο απέρριψε ως ανυποστήρικτη την έφεση του Ρουμάνου, ενώ μετέτρεψε την κατηγορία εις βάρος του Ροδίτη σε μαστροπεία, παύοντας την δίωξη, λόγω παραγραφής.
Η έρευνα σε βάρος τους κινήθηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου την 21η Αυγούστου 2009 μετά από καταγγελία μιας 19χρονης Ρουµάνας.
Η 19χρονη δεν εμφανίστηκε και χθες στη δίκη.
Η συγκεκριµένη υπόθεση είχε εξελιχθεί σε πραγµατικό θρίλερ για τρεις γνωστούς πολίτες της Ρόδου, τους οποίους είχε καταγγείλει η ίδια αλλοδαπή ως “πελάτες” µε τους οποίους, όπως υποστήριξε, εξαναγκάστηκε να συνευρεθεί ερωτικά.
Οι δύο εξ’ αυτών κατέθεσαν χθες στη δίκη ότι ο πρώτος κατηγορούμενος δεν είχε καμία σχέση με την υπόθεση. Υποστήριξαν συγκεκριμένα ότι ο τρίτος μάρτυρας είχε γνωρίσει τις γυναίκες σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος του Ροδίτη κατηγορούμενου και τις μετέφερε σε εξοχική κατοικία, ιδιοκτησίας ενός εξ’ αυτών κι εκεί ο έτερος μάρτυρας, αφού προκλήθηκε, ήλθε σε ερωτική επαφή μαζί της και της έδωσε 100 ευρώ ως αμοιβή.
Ο έτερος μάρτυρας, είχε αποχωρήσει, όπως είπε από την οικία, αλλά μετέφερε τις αλλοδαπές στην οικία τους, με το αυτοκίνητό του, αφού πρώτα τις κέρασε δύο σουβλάκια. Μάλιστα του είχαν ζητήσει, όπως κατέθεσε, να μείνουν μαζί του όλο το βράδυ έναντι αμοιβής 2.000 ευρώ κι εκείνος αρνήθηκε.
Οι κατηγορούµενοι, εφέροντο, στο διάστηµα από τα µέσα Ιουλίου του 2009 έως τις 21 Αυγούστου 2009, εκµεταλλευόµενοι την ευάλωτη θέση τριών υπηκόων Ρουµανίας, που συνίστατο στην ανάγκη τους για εργασία και στη δυσκολία διαβίωσης στη Ρουµανία, λόγω των δυσχερών συνθηκών ζωής τους, τις µετέφεραν στην Ελλάδα µε σκοπό τη γενετήσια εκµετάλλευσή τους, προς αποκόµιση δικού τους οικονοµικού οφέλους. Συγκεκριµένα, ο Ρουμάνος κατηγορούµενος, ο οποίος διατηρούσε δεσµό µε µια εκ των φεροµένων ως θυµάτων, φέρεται να τις έπεισε να έρθουν από τη Ρουµανία στην Ελλάδα, αφού τους υποσχέθηκε ότι θα εργαστούν σε νυχτερινό κέντρο διασκέδασης λαµβάνοντας νόµιµη αµοιβή, πλην όµως η υπόσχεση αυτή ήταν ψευδής.
Στις 11 Αυγούστου του έτους 2009 έφτασαν στη Ρόδο, για να εργασθούν σε νυχτερινό µπαρ στο οποίο εργαζόταν ήδη ως σερβιτόρα η σύζυγος του τρίτου κατηγορούµενου.
Εντούτοις, οι ανωτέρω αλλοδαπές δεν εργάστηκαν σε νυχτερινό µπαρ, αλλά οι κατηγορούµενοι, όπως αναφέρεται στο παραπεμπτικό βούλευμα, τις µετέφεραν σε ξενοδοχείο και τις εξανάγκαζαν να έρχονται σε ερωτική επαφή µε πελάτες έναντι αµοιβής, σε ραντεβού που κανόνιζε ο πρώτος κατηγορούµενος, λόγω των γνωριµιών του στη Ρόδο.
Ο τελευταίος φέρεται να τις µετέφερε µε το αυτοκίνητό του στα σηµεία συνάντησης, αφού πρώτα τις ειδοποιούσε για τα ραντεβού ο δεύτερος, τα δε χρήµατα που εισέπρατταν οι αλλοδαπές από τους πελάτες, τα καρπώνονταν αποκλειστικά οι κατηγορούµενοι.
Είχαν κατηγορηθεί συγκεκριμένα για το ό,τι στις 21 Αυγούστου 2009, ύστερα από ένα ραντεβού, που είχε πραγµατοποιήσει η πρώτη αλλοδαπή, η οποία σε διάστηµα δύο περίπου εβδοµάδων είχε έρθει σε επαφή µε 15 περίπου πελάτες µε αµοιβή 100 ευρώ ανά πελάτη, ο πρώτος κατηγορούµενος φέρεται να μην την περίµενε στο σηµείο συνάντησης προκειµένου να την µεταφέρει στο ξενοδοχείο, µε αποτέλεσµα αυτή να διαφύγει και να µεταβεί στο αστυνοµικό τµήµα, όπου και κατήγγειλε τα προαναφερθέντα.
Η 19χρονη Ρουµάνα κατέθεσε ενώπιον του τακτικού Ανακριτή στοιχεία γύρω και από την ταυτότητα ορισµένων “πελατών” µε τους οποίους, όπως υποστήριξε, εξαναγκάστηκε να συνευρεθεί ερωτικά.
Υποστήριξε συγκεκριµένα ότι οι συναντήσεις της µε πελάτες του κυκλώµατος γίνονταν µεταξύ άλλων σε δύο πολυτελή ξενοδοχεία της Ρόδου, σε εξοχικές κατοικίες αλλά και στο σπίτι ενός εκ των κατηγορουμένων.
Ιδιαίτερη µνεία έκανε σε επώνυµο για τον οποίο, όπως είπε, είχε ερωτική συνεύρεση έναντι αµοιβής σε ένα σπίτι 20 χιλιόµετρα έξω από τη Ρόδο και συγκεκριµένα σε µια µονοκατοικία.
Στο σπίτι, όπως υποστηρίζει, βρίσκονταν ακόµη δύο άνδρες και µια κοπέλα, που συνευρέθηκε ερωτικά µαζί τους. Περιέγραψε σε κατάθεσή της τον συγκεκριµένο επώνυµο, και το πολυτελές αυτοκίνητό του, ενώ αναφέρθηκε και σε συνοµιλία που είχαν.
Μια δεύτερη αλλοδαπή, που φέρεται ως θύμα των κατηγορουμένων, κατέθεσε ότι δεν την εξανάγκασαν οι κατηγορούμενοι να εκδίδεται, ενώ περαιτέρω είχε ισχυριστεί ότι η 19χρονη φαντασιώθηκε τα όσα κατήγγειλε σε βάρος τους.
Ως συνήγορος υπεράσπισης του κατηγορούμενου παρέστη ο δικηγόρος κ. Στέλιος Αλεξανδρής.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου