Ειδήσεις

Σουηδός κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας

Την ενεργοποίηση των αρμόδιων υπηρεσιών για την εκτέλεση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης που εκκρεμεί από το έτος 2008 σε βάρος του υπηκόου Σουηδίας Carl-Michael Jonsson, κατηγορούμενου για απόπειρα ανθρωποκτονίας, την 26η Iουλίου 2001, θα ζητήσει με έγγραφό του, ο κ. Xριστόφορος Σερδάρης, θύμα του.

Οπως δήλωσε χθες στη “δ” ο δικηγόρος κ. Κ. Ασλάνης, ο 21χρονος, που είχε παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Ρόδου μετά από αναίρεση προηγούμενης απαλλακτικής απόφασης του ίδιου δικαστηρίου δεν παρουσιάστηκε στη δίκη, πράγμα που ήταν αναμενόμενο με δεδομένη μάλιστα την άρνησή του να παρουσιαστεί ενώπιον των ελληνικών αρχών σε διάφορα στάδια της δικαστικής έρευνας.
Εκτοτε όμως εκκρεμεί σε βάρος του ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης το οποίο δεν εκτελείται.

Η υπόθεση αποτέλεσε αντικείμενο εκτενών ρεπορτάζ των ΜΜΕ της Σουηδίας με ιδιαίτερα επικριτικά και άδικα σχόλια για τις αστυνομικές αρχές και την τοπική δικαιοσύνη και ο 21χρονος έγινε αφορμή να δυσφημιστεί η χώρα μας μετά από καταγγελίες του, που έχουν ήδη κριθεί ανυπόστατες.
Ο Σουηδός είχε καταγγείλει συγκεκριμένα ψευδώς ότι είχε πέσει θύμα βασανισμού από αστυνομικούς, που υπηρετούσαν στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Κω.
Κατά την διάρκεια της ανάκρισης για την υπόθεση στις 30 Ιουλίου 2001, ο Σουηδός απολογούμενος, υποστήριξε ότι ξυλοκοπήθηκε από αστυνομικούς.
Ο Αρειος Πάγος έχει κρίνει ότι το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο είχε κρίνει αθώο τον κατηγορούμενο αποδεχόμενο ότι δεν έλαβε χώρα μεταξύ αυτού και του παθόντος συμπλοκή, αν και εδέχθη, ότι ο παθών επλήγη με μαχαίρι σε καίρια για την ζωή του σημεία, κατά την συμπλοκή του με αλλοδαπό.
Στην μπλούζα του κατηγορουμένου, την οποίαν φορούσε κατά τον χρόνο του τραυματισμού του παθόντος και παρέδωσε στην αστυνομική αρχή, από την διενεργηθείσα ανάλυση D.N.A., ήτοι του γενετικού υλικού κατηγορουμένου και παθόντος, ανευρέθησαν κηλίδες αίματος, τόσο του κατηγορουμένου όσο και του παθόντος.

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, όπως κρίθηκε, δεν εξήγησε με την απόφαση του, αν και δέχθηκε ότι δεν έγινε μεταξύ τους συμπλοκή, πώς ανευρέθησαν οι κηλίδες αίματος του παθόντος στην μπλούζα του κατηγορουμένου.
Περαιτέρω, ενώ δέχτηκε, ότι κατασχέθηκαν από την Aνακρίτρια, μετά τετραήμερο από το επεισόδιο, το παντελόνι και τα υποδήματα του παθόντος, στα οποία ανευρέθησαν κηλίδες αίματος αυτού, που όμως είχαν απορροφηθεί, εκθέτει ακολούθως ότι δεν προκύπτει, εάν η μπλούζα του κατηγορουμένου τοποθετήθηκε σε δέμα ξεχωριστά και δεν ήλθε σε επαφή με το παντελόνι και τα υποδήματα του παθόντος στα οποία υπήρχαν κηλίδες αίματος. Δηλαδή αναφέρει, ότι οι κηλίδες αίματος του παθόντος στην μπλούζα του κατηγορουμένου ίσως προήλθαν από πιθανή επαφή της με το παντελόνι και τα υποδήματα του παθόντος, όπου υπήρχαν κηλίδες αίματος τούτου, οι οποίες όμως, όπως εδέχθη, είχαν απορροφηθεί και συνεπώς δεν ήταν δυνατόν εξ αντικειμένου να μεταδοθούν στην μπλούζα του κατηγορουμένου.

Θυμίζουμε ότι είχαν αφεθεί από τον πολιτικώς ενάγοντα αιχμές για τον τρόπο που είχε εκδικαστεί η υπόθεση καθώς έλαβε χώρα κάτω από έντονη δημοσιότητα, με την παρουσία δεκάδων εκπροσώπων σουηδικών μέσων μαζικής ενημέρωσης, καθώς και εκπροσώπων της Σουηδικής Κυβέρνησης και του δικηγορικού κόσμου της Σουηδίας, οι οποίοι ήταν παρόντες σε ολόκληρη τη διάρκεια της ακροαματικής διαδικασίας.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου