Ειδήσεις

Ποινή κάθειρξης 6 ετών σε πρώην τραπεζική υπάλληλο

Σε ποινή κάθειρξης 6 ετών, με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα, καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Δωδεκανήσου επί κακουργημάτων, μια πρώην τραπεζική υπάλληλος, που κρίθηκε ένοχη για υπεξαίρεση από κοινού και κατ΄εξακολούθηση αντικειμένου ιδιαιτέρως μεγάλης αξίας το οποίο είχαν εμπιστευθεί στον υπαίτιο λόγω της ιδιότητάς του ως εντολοδόχου, η αξία του οποίου υπερβαίνει τα 73.000 ευρώ.

Πρόκειται για την πρώην προϊσταμένη συναλλαγών του υποκαταστήματος της Λαϊκής Τράπεζας, που λειτουργούσε στη Ρόδο, η οποία ενεπλάκη στην υπόθεση μαζί με τον εκλιπόντα πρώην διευθυντή του ίδιου καταστήματος.

Ο Εισαγγελέας της έδρας πρότεινε στο δικαστήριο να της επιβληθεί ποινή κάθειρξης 8 ετών χωρίς αναστολή.
Τόσο ο Εισαγγελέας όσο και το δικαστήριο δεν της αναγνώρισαν ελαφρυντικά.

Oι δύο τραπεζικοί φέρονται, ενεργώντας ως εντολοδόχοι και με την παραπάνω ιδιότητά τους, αφού έλαβαν στην κατοχή τους το ποσό των 50.000.000 δρχ., λόγω της εμπιστοσύνης ελληνοϊταλού επενδυτή στο πρόσωπό τους, φέρονται να τα ιδιοποιήθηκαν από κοινού παράνομα, δίχως να προβούν σε προθεσμιακή κατάθεση, όπως όφειλαν.

Περισσότερα για τη δίκη στην αυριανή έντυπη έκδοση της “δημοκρατικής”

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου