Ειδήσεις

Μουσική διαμαρτυρία για την Ροδιακή Επαυλη

Μουσική διαμαρτυρία για τη μη παραχώρηση, έστω και κατά χρήση της Ροδιακής Έπαυλης, ετοιμάζεται να πραγματοποιήσει ο Δήμος Ρόδου.
Επισημαίνεται πως κατά την παραμονή του στην Αθήνα προχθές ο δήμαρχος κ. Στάθης Κουσουρνάς επεδίωξε να συναντηθεί με τον διευθυντή του γραφείου του υπουργού Οικονομικών κ. Γιάννη Στουρνάρα. Εξαιτίας της τρόικας όμως δεν κατέστη αυτό δυνατό, γεγονός που δυσαρέστησε το δήμαρχο.
«Εκφράζω την αγανάκτησή μου για το θέμα αυτό. Φαίνεται πως η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών ενδιαφέρεται να εισπράξει χρήματα και συνομιλεί με τους τροϊκανούς. Εμείς εδώ και καιρό έχουμε στείλει αρκετά στοιχεία για το θέμα αυτό. Οι άνθρωποι όμως ασχολούνται με άλλα πράγματα», δήλωσε ο κ. Κουσουρνάς.

Ο διευθυντής του πολιτικού γραφείου του κ. Στουρνάρα κ. Σκέτζος επικοινώνησε όμως με το δήμαρχο προχθές και δεσμεύθηκε πως θα εξετάσει το θέμα και θα τον ενημερώσει.
Σε συνέντευξη τύπου χθες ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού κ. Σάββας Διακοσταματίου ανακοίνωσε πως προγραμματίζεται η πραγματοποίηση συναυλίας στις 15 Φεβρουαρίου με τη συμμετοχή κατά πάσα πιθανότητα του κ. Β. Παπακωνσταντίνου.

«Συζητάμε ώστε να έρθει στη Ρόδο ένας καλλιτέχνης εθνικής εμβέλειας που με την παρουσία του θα συμβάλει ώστε να φθάσει παντού η αντίδρασή μας για τη μη παραχώρηση έστω και κατά χρήση του ακινήτου της Ροδιακής Έπαυλης. Στόχος μας είναι να μην χαθούν τα χρήματα που έχουν εξασφαλιστεί από το ΕΣΠΑ για την επισκευή του κτηρίου», δήλωσε ο κ. Σάββας Διακοσταματίου και πρόσθεσε πως υπάρχουν γνωμοδοτήσεις που δείχνουν πως το υπουργείο Οικονομικών μπορεί να παραχωρεί ακίνητα στους ΟΤΑ προκειμένου αυτοί να τα αξιοποιήσουν για ειδικούς σκοπούς.

«Μπορεί το υπουργείο Οικονομικών να παραχωρήσει το ακίνητο δωρεάν κατά χρήση», τόνισε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού και πρόσθεσε πως ο Δήμος Ρόδου δεν μπορεί να καταβάλει το μίσθωμα που αξιώνει η ΕΤΑΔ για το ακίνητο της Ροδιακής Επαυλης.
«Το ενοίκιο μπορεί να φθάσει το ποσό των 10.000 ευρώ το μήνα. Ισως θα έπρεπε οι επικεφαλής των παρατάξεων του δημοτικού συμβουλίου να στηθούν έξω από το γραφείο του αρμοδίου υπουργού και να πιέσουν την κατάσταση», τόνισε ο αντιδήμαρχος.

Ο κ. Σάββας Διακοσταματίου δήλωσε πως σήμερα θα έχει στην Αθήνα συναντήσεις με στελέχη του τηλεοπτικού σταθμού Antenna για την μετάδοση της συναυλίας σε όλη τη χώρα.
«Εμείς πρέπει να κάνουμε κάτι για το θέμα αυτό. Με τη σύμφωνη γνώμη του δημάρχου θα προβούμε στην κίνηση αυτή. Πρέπει να ευαισθητοποιηθεί και η κοινή γνώμη. Κάποιος πρέπει να εξηγήσει στον κόσμο τη διαφορά μεταξύ των ΟΤΑ και του κράτους», δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου.
Σε ερώτηση σχετικά με τις αποκριάτικες εκδηλώσεις ο κ. Διακοσταματίου δήλωσε πως γίνεται προσπάθεια να γίνει καρναβάλι στη Ρόδο.

«Ξεκινήσαμε μια προσπάθεια να γίνει καρναβάλι στη Ρόδο σε συνεργασία με την Ένωση Πολιτιστικών Συλλόγων. Δεν μπορούμε όμως να σταματήσουμε και τις εκδηλώσεις στα χωριά μας. Πρέπει να δούμε και τι μας ταιριάζει να διοργανώσουμε», δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου και πρόσθεσε πως ο Δήμος Ρόδου δεν μπορεί να στηρίξει και τα «Ανθεστήρια» εξαιτίας του πολύ μεγάλου κόστους.
Το ερώτημα για τα Ανθεστήρια φαίνεται πως έδωσε την έμπνευση στον αντιδήμαρχο πολιτισμού να αναφερθεί στις δημοτικές εκλογές με αφορμή το ζήτημα της διάσπασης των ΟΤΑ.

«Δεν είναι τόσο απλά τα πράγματα όσο νομίζουν κάποιοι. Το νησί δεν είναι αμιγώς αστικός ιστός. Η ύπαρξη ενός δήμου σημαίνει πως στις εκλογές θα πρέπει να βρεθούν 292 υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Αυτοί που θέλουν τους τρεις Δήμους κατηγορούνται πως επιμένουν γιατί έχουν συμφέρον. Το ίδιο ισχύει όμως και για εκείνους που επιμένουν στον ένα ΟΤΑ. Δεν μπορεί να θέλουν να εκλεγούν κάποιοι επειδή δεν μπορούν να συμμετάσχουν άλλοι. Όποιος θα θελήσει να διεκδικήσει το Δήμο Ρόδου είτε πρέπει να έχει μεγάλη οικονομική επιφάνεια ή να βρει χορηγούς επικοινωνίας», δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου και πρόσθεσε πως η δημοτική αρχή έχει προσφέρει πολλά. «Ήταν σοκ η αλλαγή. Δεν μπορείς να κάνεις όμως μόνο οικονομία όταν δεν μπορείς να είσαι αποτελεσματικός. Η οικονομία έχει αξία όταν υπάρχει και αποτελεσματικότητα», δήλωσε ο κ. Διακοσταματίου και πρόσθεσε πως ακόμη και κάποιοι που εξελέγησαν στις προηγούμενες εκλογές δεν μπόρεσαν να δουν το σύνολο του νησιού γιατί σκέπτονταν τοπικιστικά.
«Αυτοί που θα εκλεγούν πρέπει να ιεραρχήσουν τις προτεραιότητες στο νησί για να πάει ο τόπος μπροστά», τόνισε ο αντιδήμαρχος Πολιτισμού.

Σχολιασμός Άρθρου

Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Η Δημοκρατική δεν υιοθετεί αυτές τις απόψεις. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράψουμε όποια σχόλια θεωρούμε προσβλητικά ή περιέχουν ύβρεις, χωρίς καμμία προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

Σχολιασμός άρθρου